|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
kapusta włoska
doradźcie mi - co zrobić z kapusty włoskiej? kupiłam całą główkę, pół zapiekłam w quiche z boczkiem i serem niebieskim pleśniowym i zostało mi drugie pół i nie wiem, co z niej zrobić. tylko nie gołąbki, proszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kapusta włoska
Surówkę na przegryzkę
![]() kapusta włoska np: ćwiartka jabłko marchewka 3 ogórki kwaszone cebula odrobina oliwy z oliwek sól odrobina kolendry lub innych ziół co masz w domu Kapustę myjemy , szatkujemy i lekko solimy. Dodajemy startą na tarce o dużych oczkach marchew. Cebulę, jabłko i ogórka bardzo drobno kroimy w kostkę. Wszystkie składniki łączymy ze sobą , dodajemy oliwę z oliwek , rozgniecioną kolendrę i mieszamy . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Moze krokiety albo pierogi z kapusta. Mozna zrobic zupe albo bigos. Albo lazanki. To z kuchni polskiej.Quiche to kuchnia franc. a tu rzadko wystepuje kapusta wiec, to pewnie spolszczona wersja quiche lorraine.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja czasem robię tak:
zaijam kawałek parówki w liść obgotowanej kapusty włoskiej. I to obtaczam miesem mielonym. Następnie panieruje i smażę. PYCHA ![]() Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2014-03-28 o 13:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.