|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
Nagłe wydłużenie cyklu
Brałam duphaston i miesiączki miałam regularnie co 28 dni przez pół roku po odstawieniu tych tabletek.
Potem leczyłam grzybiczą infekcję. Od 3 miesięcy cykl wydłużył mi się do 37 dni! Czy to jest normalne? Czy zacząć się niepokoić i iść do lekarza? Znając życie lekarka odeśle mnie z kwitkiem po skierowanie do rodzinnego. I nalatam się jak głupia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nagłe wydłużenie cyklu
Idz do gina.
Czemu skierowanie do rodzinnego? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Aby iść do ginekologa (bo zakładam, że tam chcesz się udać ze swoim problemem) nie potrzeba skierowania.
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W moim mieście nie ma ginekologów normalnych. Dlatego mam jednego gin- endo z którego i tak do końca nie jestem zadowolona. Inni ginekolodzy w mieście uważali np że nawet tak mam miesiączkę 2 tygodnie to nie ma się co przejmować. .... Nie stać mnie żeby jeździć 80 km do innego miasta i płacić za wizyty. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2013-03-27 o 09:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Info na temat skierowania sa sprzczne, ja bym zadzwonila do swojego oddzialu NFZ, do rzecznika i zapytala.
Idż od razu do rodzinnego i dostaniesz skierowania bez wracania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Założę się, że jak będę mieć skierowanie to mnie przyjmie jako ginekolog. Albo powie mi że nie nie m się co martwić..... Eh gdybym miała rodzinnego i gina w jednej miejscowości. Ciekawe dlaczego mi się cykl wydłużył? Najpierw pójdę do gin- endo- jak z urlopu wróci bo na pewno jej nie będzie. I się zorientuję czy jest sens leczyć to, skoro mam okresy regularne. Edytowane przez 019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 Czas edycji: 2013-03-27 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:31.