|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Książki z pazurem
Poszukuję książki która jest połączeniem kryminały erotyku romansu
Np cos takiego jak " Mistrz " - K. Michalak w ostatnich dniach np : edukacja kopciuszka na każde jego żądaie serie greya serie crossfire i bardzo mi się podobały te książki chociaż niektóre były badzo przewidywalne i co po niektóre gorzej napisane ![]() Liczę na szybką odpowiedź Pozdrawiam Olka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Holy Crap!
|
Dot.: Książki z pazurem
Książka z dużą dawką pikanterii to np. Blond Gejsza. Może nie zawiera kryminału, ale pazur na pewno
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Sporo sag skandynawskich takich jest. To takie lekkie harlekiny ale dość ciekawe niektóre, wiele z nich zawiera spore opisy historyczne i architektoniczne, można coś z tego wynieść. Jak ktoś mówi o sagach to zwykle zaczyna od Ludzi Lodu. Przez 44 książki próbują rozwiązać zagadkę klątwy ich rodu i wiele innych, w międzyczasie romansują.
A tak to zaglądaj do empiku bo się teraz tego namnożyło mega, coś mi się kojarzy jakieś 'piekło Gabriela' czy coś takiego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Z pazurem na pewno seria Sinners on Tour (dotychczas wydane zostały pierwsze dwie części - Za sceną i Ostra gra).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Puk! Puk! Mogę się wprosić na Kultura(lnie)?
![]() Intryga z dodatkiem stricte pościelowym występuje często w książkach Jackie Collins. Ostatnio przeczytałam jej "Małą dziw*e". Polecam. Język książki zbliżony do tego z trylogii Greya. Mniej ostro, ale bardzo ciekawie pod względem kryminalnym i miłosnym ![]() - cykl o rodzinie Malone i Killian (podaje kolejności chronologicznej) 1. Zabić Jane/ Pętla 2. Tylko chłód/ Dotyk Strachu 3. Morderca bierze wszystko 4. Ślepa zemsta 5. Opętanie -Inne 1. Ukarać zbrodnie 2. Fortuna/ Obsesja 3. Z ukrycia (tu jest pazur) Jeszcze jeden pazurowy tytuł z kryminałem/ sensacją w tle przypomniał się tj. Kelly Armstrong "Ugryziona". Bynajmniej ta książkę znajdziecie w regale horror. Wszystkie wyżej bardzo, bardzo polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:46.