|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Wypryski po podkładach...
Mam problem...
Nie moge dobrać sobie podkładu. ![]() Podkłady dobrze dobierałam, cere ogólnie mam gładką, raczej bezproblemową, ale kiedy nałoże podkład to tragedia ![]() Wypryski pojawiają się odrazu, czasami po miesiącu używania podkładu. Podejrzewałam azs, jednak lekarz stwierdził przymieszkowe rogowacenie skóry. Dodam jeszcze, że mam skłonność do rozszerzania się naczynek. Co to może być? Możliwe, że jakaś reakcja alergiczna?
Ferrari 458 Italia ![]() ![]() Barcelona 28.06.13 ![]() Odchudzam się: Jest: 57 kg Cel: 50 kg ![]() Edytowane przez Lulla12 Czas edycji: 2013-03-20 o 15:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Wypryski po podkładach...
Może wypróbuj jakiegoś BB kremu? Są mniej obciążające skórę, mają lepszy skład, nawilżają i''podobno'' poprawiają stan cery. A można też spróbować stosować jakiegoś kremu, który usunie wypryski?
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Podkłady muszą mieć pompkę, te otwarte w musie czy kremie powodują wypryski. Do tego pędzle i gąbeczki muszą być zmieniane/czyszczone. Sprawdź skład może nie powinnaś używać takich na oleju, tylko na wodzie. Niektórym nawet mała ilość oleju na twarzy wystarczy do wyprysków, ja nie mogę za bardzo kremów nawilżających przez to używać, nawet te nietłuste sa dla mnie za tłuste.
Jeśli jeszcze używasz korektora to też nie takiego z patyczkiem, gdzie się dotyka nim twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Może podkłady mineralne? O kosmetykach mineralnych jest całe podforum https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=113 Edytowane przez Pigeons Czas edycji: 2013-03-20 o 17:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jak nie to rzeczywiscie podklad mineralny moze byc dobrym rozwiazaniem - ale koniecznie calkowicie mineralny najlepiej od firmy, ktora robi same mineralne kosmetyki, a nie jakies pseudo mineralne podklady, ktore oprocz mineralow maja chemie w sobie. Sa tez podklady naturalne z lavery i chyba jeszcze sa jakies inne firmy, ktore robia naturalne podklady w plynie, ale to juz trzeba poszukac w internecie, bo w Polsce niestety w drogeriach takich nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kremy nawilżające nie zawsze mają zapychające składniki, najwidoczniej źle trafiałaś. I tłusty czy nietłusty to nie jest dobre okreslenie. Autorko, spróbuj kosmetyków mineralnych,ale takich na prawdę mineralnych, nie jakieś L'Oreale i inne badziewia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zastanawiam się nad Mac studio fix, na kwc ma średnią 4.15, ale też sporo wad, a nie chce wyrzucić pieniędzy w błoto.
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Przejrzyj KwC, ale wybieraj raczej spośród takich firm jak Everyday Minerals, Lily Lolo, Bare Minerals, Mary Kay, Anabelle
https://wizaz.pl/kosmetyki/kategoria...&next=1&sort=8 zresztą z Anabelle mozesz kupic próbki ![]() http://annabelleminerals.pl/sklep/14-probki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Czyli jeśli ktoś ma podkład z masą zapychaczy to niby go nie zapcha, bo jest w opakowaniu z pompką?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jak masz podkład bez zapychaczy z pompką i bez zapychaczy w słoiczku to po jakimś czasie wsadzania łapy albo gąbki/pędzla do słoiczka zalęgną się w nim bakterie i będzie po nim wysypywać. Po tym z pompką nie, po to one są, żeby właśnie nic się do nich nie dostawało. Logiczne jak dla mnie, widocznie nie dla wszystkich. ![]() ![]() ![]() A w recenzjach tych słoikowych się roi od 'wypryszcza mnie po nim'. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że świetny krem do twarzy po kilku dniach używania i "wsadzania do niego łap" nagle zacznie zapychać i okaże się beznadziejny. Dziękuję dobranoc.
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2013-03-23 o 10:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zgadzam się co do komentarza.. ![]() Po pierwsze to tylko krem. Przecież nie pakuję do mojego kremu brudnych łapsk, tylko nakładam go po umyciu twarzy i rąk ![]() W kwestii podkładu milion razy ważniejsze jest to, by utrzymywać czystość pędzli gąbek itp , bo niestety jeszcze nie widzialam u żadnej z koleżanek, by któraś miała czystą gąbkę lub pędzel od pudru.. Wypróbuj któreś minerały, powinny być w porządku. Może cię wysypywać od za ciężkich podkładów, a jakich do tej pory używałaś? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też tak mam, że po niektóych podkładach pojawiają się taki podskórne grudki - np po Revlonie Colorstay, po podkłądach Rimmel... za to Bourjois np mnie nie zapycha, więc nie wiem, to od czego to zależy;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Jak ktoś ma problem z wypryskami to mycie rąk i twarzy nie wystarczy. Przenosi się bakterie, które wywołują wypryski do słoiczka i kółko się zamyka. To żadna tajemnica i dużo osób ma z tym doświadczenia, wystarczy poczytać. Trzeba do tego zainwestować w dobry środek czyszczący do pędzli.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
maszyna, nie człowiek
|
Cytat:
![]() Dbanie o czystość rąk, gąbeczek, pędzli przed nałożeniem podkłady, do tego warto mieć osobny ręcznik do twarzy (i np. rąk, jeżeli używasz wspólnego). Wzięłabym też pod lupę składy podkładów, których już używałaś i zobaczyła które składniki się pokrywają - prawdopodobnie któryś z nich jest w Twoim przypadku, autorko, "zapychaczem". Candycotton, jeśli mówimy o szerszym spojrzeniu na sprawę, bo widać lubisz szerokie horyzonty: bakterie w podkładzie "słoiczkowym" a takim który ma "pompkę" są takie same. Na pompce, przez którą przechodzi kosmetyk, a której zapewne żadna po użyciu podkładu od razu nie płucze i nie odkaża też się mnożą bakterie.
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
No nie, już przesadzasz trochę, nie są takie same, nie trzeba pompki odkażać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
maszyna, nie człowiek
|
Ano, zapomniałam. Te w słoiczkach noszą czerwone kubraczki, na pompkach, które są "łącznikiem" podkładu z pełnym bakterii otoczeniem niebieskie, więc przelatujący "dziubkiem" pompki podkład jest pełen bakterii w niebieskich kubraczkach. Tak żeby się nie myliło
![]() Tak naprawdę to nie jest kwestia opakowania ale tego, że przy używania podkładu w słoiczku trzeba tym bardziej zwrócić uwagę na higienę stosowania. W przypadku dbania o higienę nie ma znaczenia czy chodzi o poprawne stosowanie podkładu w słoiczku czy w innym opakowaniu, zagrożenie namnażającymi się bakteriami (które przedostały się do wewnątrz, mają obozowisko na wieczku, pompce czy zakrętce) jest nieomal takie samo.
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 ![]() Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2013-03-23 o 11:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Też jestem za podkładami mineralnymi, ale takimi bez dodatków jakichś utwardzanych olejów kokosowych czy czegoś w tym stylu (dowalili to do EDM). Ostatnio kupiłam polskiej firmy anabelle i jestem zadowolona
![]() Te płynne chyba wszystkie zawierają silikony, więc jak ktoś ma taką podatność to wywołają wypryski. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Każda cera inaczej reaguje. Niestety,ale ja musiałam wiele przetestować,żeby zobaczyć który zapycha,a który nie.
![]() |
#22 |
Konto usunięte
|
Przez Internet http://www.annabelleminerals.pl/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:46.