![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prosze, powiedzcie mi prawde.
Mam straszne kompleksy na punkcie moich nog, po prostu nie umiem na nie patrzec. Przez pare miesiecy jezdzilam na rowerku stacjonarnym, biegalam, gralam w rozne sporty. Lydki mam umiesnione, ale niestety uda sa okropne. W udach mam 53-54 cm, a do tego warstwa tluszczu i mi sie stykaja. Natomiast lydki maja 38 cm w obwodzie, sa strasznie umiesnione i szerokie, wygladam bardzo nieproporcjonalnie i juz od gimnazjum przestalam nosic krotkie spodenki, sukienki, a obecnie jestem na studiach i nie zamierzam w upaly chodzic w dlugich spodniach, jak to robilam dotychczas. Prosze, powiedzcie mi prawde, czy moje nogi sa otyle i okropne tak jak uwazam?
Aha, mam okolo 158 cm wzrostu, waze 53 kg i nogi nie sa ani krotkie, ani dlugie. I poleccie jakies cwiczonka na wymodelowanie ud, oczywiscie jak mozecie. Takie najbardziej skuteczne, nie obchodzi mnie wysilek fizyczny przy wykonywaniu ich. ![]() Przepraszam za brak polskich znakow, ale niestety nie posiadam ich na komputerze ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Najbardziej bolalo mnie to, ze jak bylam w gimnazjum zakochalam sie w chudszym od siebie chlopaku (jak to wiekszosc chlopakow) i nie chcialam nic powiedziec, jedynie sie na niego patrzylam, on na mnie, chociaz zauwazalam czesto jak mnie odprowadzal wzrokiem, ale wciaz nie moglam uwierzyc, ze ja moglabym sie mu spodobac. A niedawno go spotkalam, wciaz taki urodziwy, jaki byl kilka lat temu, wciaz taki szczuply, a ja wciaz wygladam jak beczka. Choc brzuszek mam w miare ladny, w porownaniu z nogami ![]() Edytowane przez unfo Czas edycji: 2013-05-18 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Prosze, powiedzcie mi prawde.
Masz normalne nogi moim zdaniem. Spodziewałam się ujrzeć uda jak dęby.
Po ulicach chodzi mnóstwo dziewczyn, które nie mają czego pokazywać, a zakładają miniówki i szorty. Nie masz powodów do kompleksów, naprawdę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
damn good coffee
|
One wcale nie są złe! Serio, wyglądają znacznie lepiej niż takie żylaste patyki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Masz normalne nogi. Na Twoim miejscu nie krępowałabym się i spokojnie nosiła krótkie spodenki. Też nie mam super szczupłych nóg ( łydki są ok, ale uda odchudziłabym troszkę) i miałam podobne podejście do Twojego, pare lat męczyłam się w lato w długich spodniach, ale od 2 lat zmieniłam podejście i noszę normalnie krótkie spodenki i czuję się o niebo lepiej
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Nogi jak nogi
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
eeee...
twoje nogi są zupełnie normalne. wyglądają jak nogi połowy moich koleżanek, z powodzeniem znajdujących chłopaków i chodzących w szortach. ![]() ja akurat jestem szczupła, ale mam cellulit i na uda bardzo pomogły mi ćwiczenia Ewy Chodakowskiej (skalpel), poćwicz z jutuba. ![]() p.s. na sporcie się szczególnie nie znam, ale moim zdaniem rower stacjonarny to nie jest dobry pomysł, bo bardzo modeluje łydki. powinnaś spalać tłuszcz, a do tego najlepsze są długie, a średnio intensywne wysiłki i pracować nad samymi udami. Edytowane przez lilia_pamplemousse Czas edycji: 2013-05-18 o 19:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Masz jak najbardziej normalne nóżki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Ja akurat cellulitu nie mam, znaczy mialam, ale dzieki bieganiu znikl
![]() ![]() No prosze, a akurat wszystkie moje znajome maja figury modelki, lecz sa o wiele nizsze. Zawsze tak bylo, przez co mialam kompleksy na punkcie moich waskich ust, dlugiego nosa i koloru oczu. A tak w ogole, to co myslicie,gdy chlopak jest chudszy od dziewczyny? wedlug mnie to nie wygladaloby dobrze, gdyby taka ja bylaby z chlopakiem posiadajacym tluszcz modelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Masz nogi jak połowa Polek, czyli fajne, normalne. Naprawdę
![]()
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Jakoś nie widzę po tych nogach tego co w opisie. Co normalne ;d Cóż, modelką nie będziesz ale to tak jak 99% kobiet ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Twoje nogi są w zupełności normalne. I moim zdaniem jak najbardziej proporcjonalne. Już prędzej moje takie nie są (bo łydki to mam prawie w rozmiarze ud, czyli grube), ale nie narzekam i nie przejmuję się tym co ludzie sobie pomyślą. Ty też nie powinnaś. Zresztą znam dużo dziewczyn, które mają podobną budowę, a nawet bardzo często ubierają się w sukienki i wręcz mają powodzenie u mężczyzn, jednak myślę, że to też przez pewność siebie właśnie.
Co do ćwiczeń to ja słyszałam, że na łydki są dobre przysiady na palcach, jednak ja nie zauważyłam po tym różnicy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Znaczy najbardziej boli mnie to, ze jak chodze, to tluszcz na udach mi sie tak jakby "przelewa", natomiast na lydkach cos takiego nie wystepuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Twoje nogi są CAŁKOWICIE normalne
![]()
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Szczerze? nogi jak nogi, wyglądają normalnie. Sama mam dużo gorsze..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Raczkowanie
|
Autorko masz super nogi! One są mega kobiece. Zawsze takie chciałam mieć, żeby leginsy na mnie ładnie wyglądały, bo moje to akurat chudziny są. Nie masz się czym krępować. Faceci takie lubią. Wiem to, bo mam dużo kumpli i znam ich zdanie w tych sprawach. Nie zmieniaj nic!
![]() ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam uzasadnione podejrzenia, że bieganie rano ma wiekszy wplyw na utrate tkanki tluszczowej niz siedzenie przy komputerze i pisanie na forach ![]() EDIT: A widzisz, doczytalem 1 post ze zrozumieniem. Najlepszym treningiem moim zdaniem bedzie biegnie interwalami ;d http://pl.wikipedia.org/wiki/HIIT Edytowane przez beznadziejny123 Czas edycji: 2013-05-18 o 20:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
nogi są kształtne,bo mają wcięcia i wycięcia.stykają się gdzie trzeba ,więc nie wiem,gdzie problem;na pewno nie w nogach
![]() poprawcie mnie jesli się mylę,ale rower nie jest dobrym sposobem na szczupłe uda,bo je za mocno umięśnia. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Hrodebert
|
Cytat:
![]() Jak mam być szczery to nie są to mega kobiece nogi jak ktoś wyżej napisał .To są masywne nogi >tak przynajmniej wyglądają na zdjęciu< ale w granicach przyzwoitości , w rok można by z nich zrobić całkiem apetyczny kąsek . |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz szczuplutkie, zgrabne nogi, serio ![]() ![]() Co do ćwiczeń na nogi stricte to średnio się znam, ale znalazłam stronę, porady tutaj wydają się ciekawe --> http://www.zeberka.pl/art.php?id=664 Jakbyś usilnie jednak chciała je odchudzić, to proszę. Myślę, że wielu panów też uznałoby tak jak ja, bo naprawdę to nie są grube nogi. A takie nogi jak Twoje uważam, że często wzbudzają spojrzenie ![]() ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-05-18 o 21:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
To zalezy. Rower moze byc super do wyszczuplania nog. Wszystko zalezy od terenu i wysokosci przerzutki. Jezeli chcesz nogi umiesnic, to dajesz na te najwyzsze przerzutki. Jezeli chcesz je wysmuklic i wyszczuplic, to dajesz na te najnizsze i jedziesz po plaskim terenie. Musialabys naprawde codziennie nawijac na najwyzszej przerzutce i pod gorki, zeby umiesnic konkretnie nogi.
Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2013-05-18 o 22:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nogi masz normalne, nie zostałabyś miss nóg jakby były wybory, ale nie sa jakieś nadzwyczajnie ohydne, klasyczne nogi PO PROSTU ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
tez mam tyle wzrostu i taki sam obwod w lydkach i udach
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Mam tak samo. Mam straszne kompleksy a od nie dawna po prostu chce mi się płakać. Wiem, że to głupie... Mam 21 lat, a wyglądam na 14
![]() ![]() ![]() ![]()
A potem świat znowu zaczął istnieć, ale istniał zupełnie inaczej. Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie Edytowane przez Cola_Ola Czas edycji: 2013-05-19 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Mam podobne nogi. I mam gdzieś to co ludzie pomyslą i powiedzą. Ubieram szorty, sukienki i spódnice i przynajmniej mi jest chłodno. W sumie o dziwo, lepiej wyglądają w spódnicach i sukienkach niż w spodniach, w których dokładnie widać ich kształt.
Ja się do swoich przyzwyczaiłam. Nie uważam ich za mój atut, ale nie są jakieś odrażające. Są normalne. ![]() Edytowane przez 835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 Czas edycji: 2013-05-19 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
A to raczej dużo to 20 km, nie tak sobie rekreacyjnie, a niemal wyczynowo..jak na moje dystanse przynajmniej. A może mama już ma taką budowę, że uda rozbudowane raczej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.