Prosze, powiedzcie mi prawde. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-18, 18:52   #1
unfo
Przyczajenie

Prosze, powiedzcie mi prawde.

Mam straszne kompleksy na punkcie moich nog, po prostu nie umiem na nie patrzec. Przez pare miesiecy jezdzilam na rowerku stacjonarnym, biegalam, gralam w rozne sporty. Lydki mam umiesnione, ale niestety uda sa okropne. W udach mam 53-54 cm, a do tego warstwa tluszczu i mi sie stykaja. Natomiast lydki maja 38 cm w obwodzie, sa strasznie umiesnione i szerokie, wygladam bardzo nieproporcjonalnie i juz od gimnazjum przestalam nosic krotkie spodenki, sukienki, a obecnie jestem na studiach i nie zamierzam w upaly chodzic w dlugich spodniach, jak to robilam dotychczas. Prosze, powiedzcie mi prawde, czy moje nogi sa otyle i okropne tak jak uwazam?
Aha, mam okolo 158 cm wzrostu, waze 53 kg i nogi nie sa ani krotkie, ani dlugie. I poleccie jakies cwiczonka na wymodelowanie ud, oczywiscie jak mozecie. Takie najbardziej skuteczne, nie obchodzi mnie wysilek fizyczny przy wykonywaniu ich.

Przepraszam za brak polskich znakow, ale niestety nie posiadam ich na komputerze

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Najbardziej bolalo mnie to, ze jak bylam w gimnazjum zakochalam sie w chudszym od siebie chlopaku (jak to wiekszosc chlopakow) i nie chcialam nic powiedziec, jedynie sie na niego patrzylam, on na mnie, chociaz zauwazalam czesto jak mnie odprowadzal wzrokiem, ale wciaz nie moglam uwierzyc, ze ja moglabym sie mu spodobac. A niedawno go spotkalam, wciaz taki urodziwy, jaki byl kilka lat temu, wciaz taki szczuply, a ja wciaz wygladam jak beczka. Choc brzuszek mam w miare ladny, w porownaniu z nogami

Edytowane przez unfo
Czas edycji: 2013-05-18 o 21:33
unfo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 19:00   #2
201605091011
Konto usunięte

Dot.: Prosze, powiedzcie mi prawde.

Masz normalne nogi moim zdaniem. Spodziewałam się ujrzeć uda jak dęby.
Po ulicach chodzi mnóstwo dziewczyn, które nie mają czego pokazywać, a zakładają miniówki i szorty.
Nie masz powodów do kompleksów, naprawdę.
201605091011 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 19:00   #3
kawa_zmlekiem
damn good coffee

One wcale nie są złe! Serio, wyglądają znacznie lepiej niż takie żylaste patyki Szkoda że nie dałaś szansy temu chłopakowi
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 19:05   #4
martynusia222
Zakorzenienie

Masz normalne nogi. Na Twoim miejscu nie krępowałabym się i spokojnie nosiła krótkie spodenki. Też nie mam super szczupłych nóg ( łydki są ok, ale uda odchudziłabym troszkę) i miałam podobne podejście do Twojego, pare lat męczyłam się w lato w długich spodniach, ale od 2 lat zmieniłam podejście i noszę normalnie krótkie spodenki i czuję się o niebo lepiej
Stary 2013-05-18, 19:07   #5
Ostre wasabi
Zadomowienie

Nogi jak nogi nie musisz się za nie wstydzić
And stop fucking with my mind
I know it's time to leave these places far behind

Ostre wasabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 19:07   #6
lilia_pamplemousse
Rozeznanie

eeee...

twoje nogi są zupełnie normalne.

wyglądają jak nogi połowy moich koleżanek, z powodzeniem znajdujących chłopaków i chodzących w szortach.

ja akurat jestem szczupła, ale mam cellulit i na uda bardzo pomogły mi ćwiczenia Ewy Chodakowskiej (skalpel), poćwicz z jutuba. możesz wykonać więcej powtórzeń tych ćwiczeń, które angażują mięśnie nóg. chodzę też na rozmaite fitnessy typu "zgrabna sylwetka".

p.s. na sporcie się szczególnie nie znam, ale moim zdaniem rower stacjonarny to nie jest dobry pomysł, bo bardzo modeluje łydki. powinnaś spalać tłuszcz, a do tego najlepsze są długie, a średnio intensywne wysiłki i pracować nad samymi udami.

Edytowane przez lilia_pamplemousse
Czas edycji: 2013-05-18 o 19:13
lilia_pamplemousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 19:16   #7
aloesomaniaczka
Przyczajenie

Masz jak najbardziej normalne nóżki Jeżeli czujesz, ze coś z nimi nie tak to może ćwiczenia? Skalpel Ewy Chodakowskiej, ćwiczenia na uda/pupę z Mel B. albo najzwyklejsze bieganie czy rolki powinny całkiem usunąć twoje wątpliwości
aloesomaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 19:21   #8
unfo
Przyczajenie

Ja akurat cellulitu nie mam, znaczy mialam, ale dzieki bieganiu znikl Dziekuje za Wasze opinie, w pewien sposob mi pomogly Nie bylo tak, ze nie dalam mu szansy. Ta szansa w ogole sie nie pojawila. Takie patrzenie sie na siebie, gdy zadna ze stron nie ma zamiaru rozmawiac nie ma sensu. W sumie, to teraz tez tak jest.

No prosze, a akurat wszystkie moje znajome maja figury modelki, lecz sa o wiele nizsze. Zawsze tak bylo, przez co mialam kompleksy na punkcie moich waskich ust, dlugiego nosa i koloru oczu.

A tak w ogole, to co myslicie,gdy chlopak jest chudszy od dziewczyny? wedlug mnie to nie wygladaloby dobrze, gdyby taka ja bylaby z chlopakiem posiadajacym tluszcz modelki
Stary 2013-05-18, 19:26   #9
Vacuous
Rozeznanie

Masz nogi jak połowa Polek, czyli fajne, normalne. Naprawdę
Stary 2013-05-18, 19:28   #10
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Jakoś nie widzę po tych nogach tego co w opisie. Co normalne ;d Cóż, modelką nie będziesz ale to tak jak 99% kobiet ;d
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 19:30   #11
madana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Jakoś nie widzę po tych nogach tego co w opisie. Co normalne ;d Cóż, modelką nie będziesz ale to tak jak 99% kobiet ;d
- bo problem leży nie w jej normalnych nogach, a w jej głowie.
madana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 19:33   #12
Koko Szanelll
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beznadziejny123 Pokaż wiadomość
Widzisz unfo, nawet facet (zacytowałam wyżej) mówi, że wszystko ok Głowa do góry!
Koko Szanelll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 19:34   #13
Figula94
Zadomowienie

Twoje nogi są w zupełności normalne. I moim zdaniem jak najbardziej proporcjonalne. Już prędzej moje takie nie są (bo łydki to mam prawie w rozmiarze ud, czyli grube), ale nie narzekam i nie przejmuję się tym co ludzie sobie pomyślą. Ty też nie powinnaś. Zresztą znam dużo dziewczyn, które mają podobną budowę, a nawet bardzo często ubierają się w sukienki i wręcz mają powodzenie u mężczyzn, jednak myślę, że to też przez pewność siebie właśnie.

Co do ćwiczeń to ja słyszałam, że na łydki są dobre przysiady na palcach, jednak ja nie zauważyłam po tym różnicy...
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 19:40   #14
unfo
Przyczajenie

Znaczy najbardziej boli mnie to, ze jak chodze, to tluszcz na udach mi sie tak jakby "przelewa", natomiast na lydkach cos takiego nie wystepuje.
Stary 2013-05-18, 19:44   #15
GothicLolita22
Zadomowienie

Twoje nogi są CAŁKOWICIE normalne
Stary 2013-05-18, 19:55   #16
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Konto usunięte

Szczerze? nogi jak nogi, wyglądają normalnie. Sama mam dużo gorsze..
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 19:57   #17
Shylsay
Raczkowanie

Autorko masz super nogi! One są mega kobiece. Zawsze takie chciałam mieć, żeby leginsy na mnie ładnie wyglądały, bo moje to akurat chudziny są. Nie masz się czym krępować. Faceci takie lubią. Wiem to, bo mam dużo kumpli i znam ich zdanie w tych sprawach. Nie zmieniaj nic!

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
Napisane przez unfo Pokaż wiadomość
Znaczy najbardziej boli mnie to, ze jak chodze, to tluszcz na udach mi sie tak jakby "przelewa", natomiast na lydkach cos takiego nie wystepuje.
Przeczytaj to, co napisałaś i zastanów się, czy to nie jest czasem śmieszne Zaakceptuj siebie.

Shylsay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 20:00   #18
beznadziejny123
Wtajemniczenie

GG do beznadziejny123

Cytat:
Jesli uwazasz ze masz za duzo tluszczu to pragne zauwazyc ze jest lato ;D
Mam uzasadnione podejrzenia, że bieganie rano ma wiekszy wplyw na utrate tkanki tluszczowej niz siedzenie przy komputerze i pisanie na forach Do dziela!

EDIT: A widzisz, doczytalem 1 post ze zrozumieniem. Najlepszym treningiem moim zdaniem bedzie biegnie interwalami ;d

http://pl.wikipedia.org/wiki/HIIT

Edytowane przez beznadziejny123
Czas edycji: 2013-05-18 o 20:04
beznadziejny123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 20:08   #19
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
W udach mam 53-54 cm, a do tego warstwa tluszczu i mi sie stykaja. Natomiast lydki maja 38 cm w obwodzie, sa strasznie umiesnione i szerokie, wygladam bardzo nieproporcjonalnie

Ale co, chciałabyś mieć tyle samo w udach co w łydkach? To chyba normalne, że obwód łydek jest mniejszy, niż ud. Normalne nogi masz. Nie wydziwiaj
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 20:12   #20
TmargoT
Zakorzenienie

nogi są kształtne,bo mają wcięcia i wycięcia.stykają się gdzie trzeba ,więc nie wiem,gdzie problem;na pewno nie w nogach

poprawcie mnie jesli się mylę,ale rower nie jest dobrym sposobem na szczupłe uda,bo je za mocno umięśnia.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
bo nie sa umięśnione
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 20:51   #21
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez TmargoT Pokaż wiadomość

poprawcie mnie jesli się mylę,ale rower nie jest dobrym sposobem na szczupłe uda,bo je za mocno umięśnia.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

bo nie sa umięśnione
Według mnie i obserwacji to rower najlepszy na uda . Nogi są umięśnione tylko tłuszcz przykrywa

Jak mam być szczery to nie są to mega kobiece nogi jak ktoś wyżej napisał .To są masywne nogi >tak przynajmniej wyglądają na zdjęciu< ale w granicach przyzwoitości , w rok można by z nich zrobić całkiem apetyczny kąsek .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 21:10   #22
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Mam straszne kompleksy na punkcie moich nog, po prostu nie umiem na nie patrzec. Przez pare miesiecy jezdzilam na rowerku stacjonarnym, biegalam, gralam w rozne sporty. Lydki mam umiesnione, ale niestety uda sa okropne. W udach mam 53-54 cm, a do tego warstwa tluszczu i mi sie stykaja. Natomiast lydki maja 38 cm w obwodzie, sa strasznie umiesnione i szerokie, wygladam bardzo nieproporcjonalnie i juz od gimnazjum przestalam nosic krotkie spodenki, sukienki, a obecnie jestem na studiach i nie zamierzam w upaly chodzic w dlugich spodniach, jak to robilam dotychczas. Prosze, powiedzcie mi prawde, czy moje nogi sa otyle i okropne tak jak uwazam?
Aha, mam okolo 158 cm wzrostu, waze 53 kg i nogi nie sa ani krotkie, ani dlugie. I poleccie jakies cwiczonka na wymodelowanie ud, oczywiscie jak mozecie. Takie najbardziej skuteczne, nie obchodzi mnie wysilek fizyczny przy wykonywaniu ich.

moje niezwykle nieksztaltne nogi:
http://www.sendspace.pl/file/037f0bec37a9921caf321a4

Przepraszam za brak polskich znakow, ale niestety nie posiadam ich na komputerze

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Najbardziej bolalo mnie to, ze jak bylam w gimnazjum zakochalam sie w chudszym od siebie chlopaku (jak to wiekszosc chlopakow) i nie chcialam nic powiedziec, jedynie sie na niego patrzylam, on na mnie, chociaz zauwazalam czesto jak mnie odprowadzal wzrokiem, ale wciaz nie moglam uwierzyc, ze ja moglabym sie mu spodobac. A niedawno go spotkalam, wciaz taki urodziwy, jaki byl kilka lat temu, wciaz taki szczuply, a ja wciaz wygladam jak beczka. Choc brzuszek mam w miare ladny, w porownaniu z nogami

Masz szczuplutkie, zgrabne nogi, serio Nie piszę nikomu komplementów na siłę, więc możesz mi wierzyć. Wagę też masz dobrą. Nie wiem gdzie Ty widzisz warstwę tłuszczu? No chyba, że chcesz mieć naprawdę chudziutkie nogi, bo one są Twoim ideałem, ja tam jednak wolę takie jak Ty masz, szczupłe, ale nie chude, bardzo fajne

Co do ćwiczeń na nogi stricte to średnio się znam, ale znalazłam stronę, porady tutaj wydają się ciekawe --> http://www.zeberka.pl/art.php?id=664 Jakbyś usilnie jednak chciała je odchudzić, to proszę.

Myślę, że wielu panów też uznałoby tak jak ja, bo naprawdę to nie są grube nogi. A takie nogi jak Twoje uważam, że często wzbudzają spojrzenie Ja sama mam trochę grubsze, a śmigam teraz w spódnicach, szortach, nie wstydzę się tego

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2013-05-18 o 21:32
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 21:43   #23
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
nogi są kształtne,bo mają wcięcia i wycięcia.stykają się gdzie trzeba ,więc nie wiem,gdzie problem;na pewno nie w nogach

bo nie sa umięśnione
Tak, ale musiałabyś codziennie kręcić wiele kilometrów, to wtedy na pewno. A tak rekreacyjnie kilka razy w tygodniu po godzinkę to nie sądzę aby jakiś przyrost mięśni zauważalny nastąpił. Za to może zniknąć nieco tłuszczu (o ile w ogóle jest bo nie wiem o jakich udach piszecie, nie widziałam..) więc rower jednak na plus podziała. Spece twierdzą także, że aby tych mięśni sobie nabudować to trzeba by także dorzucić specjalne odżywki białkowe więc raczej bez obaw
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-18, 22:21   #24
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Cytat:
poprawcie mnie jesli się mylę,ale rower nie jest dobrym sposobem na szczupłe uda,bo je za mocno umięśnia
To zalezy. Rower moze byc super do wyszczuplania nog. Wszystko zalezy od terenu i wysokosci przerzutki. Jezeli chcesz nogi umiesnic, to dajesz na te najwyzsze przerzutki. Jezeli chcesz je wysmuklic i wyszczuplic, to dajesz na te najnizsze i jedziesz po plaskim terenie. Musialabys naprawde codziennie nawijac na najwyzszej przerzutce i pod gorki, zeby umiesnic konkretnie nogi.

Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Czas edycji: 2013-05-18 o 22:30
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 22:48   #25
chwast
Zakorzenienie

Cytat:

bo nie sa umięśnione
poprawiam, rower jest super sposobem na szczupłe uda

Nogi masz normalne, nie zostałabyś miss nóg jakby były wybory, ale nie sa jakieś nadzwyczajnie ohydne, klasyczne nogi PO PROSTU
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 09:59   #26
klaudioszek
Raczkowanie

tez mam tyle wzrostu i taki sam obwod w lydkach i udach wiem, o czym mowisz jak sie odchudzalam, to lydki nie drgnely natomiast wyglad i obwod ud sie troche poprawil.. nie wiem. ja smigam w takich spodenkach ok 5cm przed kolano i mam to gdzies, co kto powie.. nie mam zamiaru sie kisic. Nawet kupilam 2 sukienki w zeszle lato ale wychodze w nich tylko na wczasach po moim miejscie jakos nie moge sie przemoc najwazniejsze to cwiczyc, zeby cellulitu nie bylo...
klaudioszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 10:51   #27
Cola_Ola
Zakorzenienie

Mam tak samo. Mam straszne kompleksy a od nie dawna po prostu chce mi się płakać. Wiem, że to głupie... Mam 21 lat, a wyglądam na 14 Nie mam piersi, mam 1.58 i wyglądam jak pyza, buzie mam okrągłą. Nie ważę jakoś strasznie dużo, bo 57 kg, ale jak patrze na siebie w lustrze... Teraz zaczęłam brać tabletki anty więc piersi trochę urosły, ale to wciąż nie to. Mam takie kompleksy. Jak patrzę na dziewczyny to wszystkie wyglądają jak modelki, wysokie, szczupłe, piersi, super ciuchy, długie włosy. A ja... nie mówię, że jestem zaniedbana, ale ja mam trochę inny styl. Lubię kolorowe ciuchy, oryginalne, neonowe kolory. Lubię wskoczyć w trampki a nie chodzić w szpilkach. I nawet nie potrafię w nich chodzić. I doszłam do wniosku, że wyglądam jeszcze dziecinniej. Nie wiem czy idzie mi okres i mam doła czy mi odbija. Jak idę z Tż ciągle myślę, że on wolałby iść z tamtą cycatą niż ze mną ( Jestem totalnie jakaś z kosmosu. I niby wiem, że nie jestem brzydka, ale... naprawdę mam takie kompleksy. Nienawidzę być w kostiumie, bo mam ochotę od razu wpaść w czarną rozpacz. Nie wiem co się ze mną dzieje

Andrzej Sapkowski – Ostatnie życzenie

Edytowane przez Cola_Ola
Czas edycji: 2013-05-19 o 10:52
Cola_Ola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-19, 10:54   #28
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Mam podobne nogi. I mam gdzieś to co ludzie pomyslą i powiedzą. Ubieram szorty, sukienki i spódnice i przynajmniej mi jest chłodno. W sumie o dziwo, lepiej wyglądają w spódnicach i sukienkach niż w spodniach, w których dokładnie widać ich kształt.
Ja się do swoich przyzwyczaiłam. Nie uważam ich za mój atut, ale nie są jakieś odrażające. Są normalne.

Edytowane przez 835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Czas edycji: 2013-05-19 o 14:04
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 14:16   #29
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
poprawiam, rower jest super sposobem na szczupłe uda
może macie rację,jednak moja mama często jeździ po 20 km co drugi dzien i ma jakieś takie masywne uda,jak plecy otylii jędrzejczak
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-19, 20:54   #30
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
może macie rację,jednak moja mama często jeździ po 20 km co drugi dzien i ma jakieś takie masywne uda,jak plecy otylii jędrzejczak
A to raczej dużo to 20 km, nie tak sobie rekreacyjnie, a niemal wyczynowo..jak na moje dystanse przynajmniej. A może mama już ma taką budowę, że uda rozbudowane raczej?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości