Ślub w weekend majowy (1 maja) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-07, 17:37   #1
Aagi
Przyczajenie

Ślub w weekend majowy (1 maja)

Witam,
mam mały dylemat..
Planuje ślub i wesele w długi weekend majowy w 2015 r. (1 maja, piątek), a w sobotę poprawiny. Jak myślicie, czy wypada zorganizować ślub w tym terminie? Zastanawia mnie goście będą niezadowoleni, że Para Młoda organizuje im "majówkę" oraz dostępność do usług takich jak: fryzjer, kosmetyczna, kwiaciarnia. Jesteśmy także zainteresowani terminem tydzień wcześniej, 25.04.2015 r.
Proszę o "małą" pomoc, zdanie innych osób.
Pozdrawiam
Aagi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-07, 18:24   #2
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Dot.: Ślub w weekend majowy (1 maja)

Cytat:
Napisane przez Aagi Pokaż wiadomość
Witam,
mam mały dylemat..
Planuje ślub i wesele w długi weekend majowy w 2015 r. (1 maja, piątek), a w sobotę poprawiny. Jak myślicie, czy wypada zorganizować ślub w tym terminie? Zastanawia mnie goście będą niezadowoleni, że Para Młoda organizuje im "majówkę" oraz dostępność do usług takich jak: fryzjer, kosmetyczna, kwiaciarnia. Jesteśmy także zainteresowani terminem tydzień wcześniej, 25.04.2015 r.
Proszę o "małą" pomoc, zdanie innych osób.
Pozdrawiam
Ja organizuję 2.05. Zastanawiałam się nad tym, czy goście nie będą mieli jakichś obiekcji... Ale doszłam do wniosku, że jakby mi zależało być u kogoś na ślubie, to mogłoby to być i Boże Narodzenie. Jak ktoś chce znajdzie sposób jak ktoś nie chce znajdzie powód Nie przejmuj się i rób swoje
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-07, 19:12   #3
cornflower_girl
Zakorzenienie

Data jak dla mnie w porządku - tylko zanim zaklepiecie tę datę, zorientujcie się, czy uda się Wam znaleźć wykonawców (bo może być z tym problem, oni też wyjeżdżają na długie weekendy). Z perspektywy gościa majowego wesela - nie było dużo odmów spowodowanych długim weekendem, natomiast żeńska część miała problem z umówieniem się do kosmetyczki/ fryzjerki. Dałoby się to rozwiązać, gdyby np. panna młoda dała informację zainteresowanym, że zbiera chętnych na makijaż/fryzurę - kto będzie chciał, ten skorzysta i zapłaci.

Bogini kuchennego zniszczenia
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-07, 19:25   #4
lexis1306
Raczkowanie

Akurat w 2015 r. długi weekend majowy nie będzie taki długi Raptem jeden dzień więcej niż normalny weekend, wiec raczej goście z planami się nie rozpędza
My tez planowaliśmy początkowo ślub 2 maja 2015 r. ale ostatecznie zrezygnowaliśmy z obawy, ze będzie za zimno (co jest ostatnio częste, ten rok nas przestraszył) i z obawy przed problemami hotelowo - restauracyjnymi, bo do naszego miasta sporo osób przyjeżdża właśnie na takie krótkie weekendy, a nam trzeba trochę miejsc hotelowych (niestety trudno przewidzieć ile, żeby później nie płacić na darmo ani nie zostać bez noclegów.
lexis1306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-07, 23:32   #5
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Moim zdaniem ta data ma plusy i minusy. Plusem jest, że to są wolne dni, więc większość ludzi może spokojnie przyjechać i się pobawić w piątek i w sobotę a w niedzielę sobie spokojnie odpocząć . Minusem tak jak już wspomniałaś są usługodawcy, ale przecież wiele osób, które prowadzi własną działalność i oferują usługi z dojazdem do klienta nawet w takie dni.
Stary 2014-07-28, 10:20   #6
ewka1368
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Moim zdaniem ta data ma plusy i minusy. Plusem jest, że to są wolne dni, więc większość ludzi może spokojnie przyjechać i się pobawić w piątek i w sobotę a w niedzielę sobie spokojnie odpocząć . Minusem tak jak już wspomniałaś są usługodawcy, ale przecież wiele osób, które prowadzi własną działalność i oferują usługi z dojazdem do klienta nawet w takie dni.
Bralam slub 1 maja tylko u mnie wypadla to niedziela wiec teoretycznie gorzej bo pon do pracy
Ale goscie dopisali a i z muzyka fryzjerka makijazystku ZADNEGO problemu nie bylo
Stary 2014-07-29, 11:01   #7
Aniela88
Rozeznanie

Wypadać wypada, ale mogą być pewne utrudnienia. My też o tym myśleliśmy, ale ktoś z gości nas ostrzegł, że ludzie mogą chcieć wtedy gdzieś wyjechać. Zdecydowaliśmy się więc zrobić tydzień później, 9.05. Myśleliśmy o 25.04, ale z racji tego że robimy ślub w ogrodzie, stwierdziliśmy, że z wiosną nigdy nie wiadomo i może być jeszcze szaro. A pierwsza połowa maja powinna być już ładna, z bzami i konwaliami.
Aniela88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 18:12   #8
mahoniowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aniela88 Pokaż wiadomość
Wypadać wypada, ale mogą być pewne utrudnienia. My też o tym myśleliśmy, ale ktoś z gości nas ostrzegł, że ludzie mogą chcieć wtedy gdzieś wyjechać. Zdecydowaliśmy się więc zrobić tydzień później, 9.05. Myśleliśmy o 25.04, ale z racji tego że robimy ślub w ogrodzie, stwierdziliśmy, że z wiosną nigdy nie wiadomo i może być jeszcze szaro. A pierwsza połowa maja powinna być już ładna, z bzami i konwaliami.

ooo ślubujemy tego samego dnia
nas też ostrzegali, że w majowy już ludzie mogą mieć poplanowane wyjazdy no i może być problem z komunikacją dla przyjeżdżających z dalszych stron, dlatego 09 maja jednak jeśli Ty nie będziesz miała takiego problemu to ja nie widzę przeciwwskazań. Usługodawców szukaj i zarezerwuj jak najszybciej i na pewno się uda!

09.05.2015
mahoniowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-30, 13:08   #9
Aniela88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mahoniowa Pokaż wiadomość
ooo ślubujemy tego samego dnia
nas też ostrzegali, że w majowy już ludzie mogą mieć poplanowane wyjazdy no i może być problem z komunikacją dla przyjeżdżających z dalszych stron, dlatego 09 maja jednak jeśli Ty nie będziesz miała takiego problemu to ja nie widzę przeciwwskazań. Usługodawców szukaj i zarezerwuj jak najszybciej i na pewno się uda!
W takim razie pozostaje mi życzyć nam w tym dniu pięknej pogody
Aniela88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości