|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
nudności, bóle podbrzusza-jaka przyczyna?
Od kilku dni mam taki problem,że boli mnie podbrzusze..właściwie to po bokach (jajniki?) do tego ciężko mi sie oddycha i niedobrze mi,mam jakby mdłości.. Dodam,że niedawno skończyłam sesję i generalnie powinnam być wyluzowana psychicznie już...czy takie objawy mogą świadczyć o jakiejś chorobie?Miałyście coś podobnego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: nudności, bóle podbrzusza-jaka przyczyna?
a w ciąży nie jestes?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no wiatropylna raczej nie jestem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Może to tak opóźniona reakcja na stres? Moze dopiero teraz odczuwasz jego skutki w organizmie. Jeśli to szybko nie ustąpi, to lepiej idx do gina - po co jeszcze sie denerwować zastanawianiem czy aby nie jestes chora? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
jajeczkowanie może??? Mnie zawsze boli jeden jajniczek po lewej stronie, gdy mam jajeczkowanie - a jestem zdrowa jak ryba - u lekarza bylam, USG robione bylo, cytologia, wszystko w porządku mam. Ale u Ciebie niepokoją mnie te mdłości i to, ze jest Ci niedobrze... Moja mama tez miala takie objawy i okazlo się, ze ma mięśniaki na macicy i jajnikach... Nie chcę Cię straszyć, ale żeby się uspokoić idź do lekarza. Właśnie takie dziwne mdłości są objawem mięśniakow (zwlaszcza, ze bolą Cię jajniki), ale wiesz, przyczyny mogą być różne, nie musi być to nic złego. Zresztą mieśniaki tragedią nie są, ale trzeba być pod kontrolą, najlepiej wyciąć, jeśli już się pojawią... Ale przejdź się mimo wszystko do ginekologa (nie wiem, czy kiedys już byłaś, ale pierwsza wizyta nie jest straszna, ja bylam pierwszy raz w życiu w styczniu tego roku - balam sie jak cholerka, ale bylo ok). Oczywiscie stres też może tutaj odgrywać sporą rolę . Ale lepiej idź do tego lekarza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Aha, dodam, że ta moja pierwsza wizyta była u lakarza-faceta, co było z mojej strony heroicznym wyczynem, hihihih.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny!Jeślu mi to nie przejdzie przez weekend to faktycznie wybiorę się do lekarza, tymbardziej,że za tydzień wyjeżdżam na wakacje i może być nieciekawie;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mam problem.Otóż od pewnego czas mam dziwne objawy.Nie wiem jak to fachowo opisać,ale mam nudności.ŻEBY UPRZEDZIĆ-W CIAŻY NIE JESTEM
![]() DORADZCIE JAKIE MOGĄ BYĆ PRZYCZYNY TAKICH NUDNOŚCI? Pomału robi się to troche uciążliwe... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- ![]()
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
może nerki... Ja tak miałam przy nerce, nie bolały mnie okolice pleców (jak to zazwyczaj przy nerkach) tylko właśnie podbrzusze no i do tego te nudności..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALE JA MAM TYLKO NUDNOŚCI-NIC (ODPUKAĆ)na razie mnie nie boli
![]() |
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam tak samo jak Ty.. już od tygodnia męczą mnie takie nudności.. mam już tego dość.. zaczyna mi się właśnie sejsa, a do uczelni dojeżdżam 1,5h w jedną stronę, a teraz jeżdżenie w autobusach dla mnie to straszna męczarnia..siedzę albo stoję jak na szpilkach i modle sie o to aby czasem nie zwrócić zawartości z żołądka..(a przecież i tak nie mam czego właściwie - jem od piątku tylko sucharki i biszkopty, bo nic więcej nie jestem w stanie zjeść, a od sucharka też mnie potrafi zmulić... ![]() Owszem, może to być stres związany z egzaminami, tyle że nigdy wcześniej tak się nie stresowałam, ostatni raz to na maturę chyba, więc ta opcja raczej odpada. Podejrzewam że może to jest jakaś grypa żołądkowa, jelitowa czy jakieś zatrucie..jutro ide do rodzinnego lekarza.. Ale i boję się, bo nie wykluczam w tym wypadku ciąży.... chociaż biorę tabletki już od roku, to tak właśnie z miesiąc temu zapomniałam wziąźć 1 tabletkę, przypomniało mi się i od razu przyjęłam ją ale dopiero po 17, 18h gdzieś.. od tego czasu współżyłam czasem z zabezpieczeniem, czasem bez, ale jeśli bez to był to przerywany stosunek, bo i tak panicznie sie boję zajść w ciążę, no ale może jednak i to wszystko zawiodło... w czwartek się wybieram do ginekologa i planuję zrobić przed wizytą test.. oooj ale mimo wszystko to nie jest dobry moment na dziecko... sama już niewiem co o tym myśleć... boję się...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
![]()
hello wlasnie mam 20 dzien cylku z 29 dni i napiep.. mnie podbrzusze i jajniki dodam ze staram sie o dziecko i tulimy bylo w dni chyba plodne co drugi dzien..
boli ? ktora d0swiadczona mi podpowie czy to nie ciaza ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.