|
Notka |
|
Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
szydełkowa pelerynka do komunii
Witam.
Poszukuję wzoru na szydełkową pelerynkę do komunii.Może ktoś mi pomoże.Z góry dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: szydełkowa pelerynka do komunii
Ten wzór to nie wiem czy będzie dobrze widać ale spróbuję.
peleryna.jpg wzór peleryna.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Bardzo podoba mi się ta pelerynka,chciałabym taką zrobić.W maju mam komunię córki.Proszę o więcej szczegółów.Może na pocztę,z góry dziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hej tutaj byla ta pelerynka i jakies jeszcze inne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Witam.
Robię na szydełku amatorsko od czasu do czasu. Jakoś sobie radzę, ale z rozszyfrowaniem tego wzoru mam kłopoty. Grafika do mnie nie przemawia, tłumaczenie - chińszczyzna, a tak sama z siebie nie potrafię tego rozpracować. Pomocy! Kuzynka poprosiła o pelerynkę dla swojej córki,komunia w maju, a ja w lesie. Czy ktoś mógłby mi tak łopatologicznie wytłumaczyć, jak zrobić taką pelerynkę? Będę BARDZO zobowiązana. Pozdrawiam i liczę na pomoc! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ten będzie wyraźniejszy albo skorzystaj z innego ![]()
moje https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=427085 moje część pierwsza papierki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post17709362 blog ![]() Edytowane przez GLINKA121 Czas edycji: 2009-03-01 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Wklejam parę modeli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam
Dziękuję bardzo za wszystkie zdjęcia! Pelerynki są przecudne! Czy mogę mieć jeszcze prosbę o przesłanie na maila schematu robótki po polsku, tak, żebym jako laik zrozumiała co, jak i ile? Wiem, że jestem marudna, ale robię na szydełku tak niewiele, że nie mam miary ani schematu "w oku". Pozdrawiam serdecznie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję za zdjęcia, a mogłabym jakiś schemacik do tej pierwszej? z góry dziękuję .
---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Bardzo dziękuję za zdjęcia, a mogłabym jakiś schemacik do tej pierwszej? z góry dziękuję . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziekuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
antena77
ciekawa jestem jak poradziłaś sobie z tą pelerynką na komunię. Ja mam w tym roku w rodzinie "komunistkę" i też bym ją chętnie zrobiła, ale też mam problem z ilością oczek itp. schemat mało czytelny. Może Tobie się udało rozszyfrować. Chętnie bym skorzystała z pomocy. Widziałam, że na innych wątkach dziewczyny sobie podpowiadają. Te, które już takie pelerynki zrobiły mogłyby też trochę podpowiedzieć jak zacząć robótkę, ile oczek, motywów, jak rozszyfrować wzór. Na pewno będziemy wdzięczne, bo co roku powtarza się ten sam problem ze wzorem. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Antena77
ciekawa jestem jak poradziłaś sobie z odczytaniem tego schematu i zrobieniem tej ślicznej pelerynki. Ja mam "komunistkę" w tym roku i chętnie skorzystałabym z Twojej podpowiedzi. Widziałam, że na innych wątkach te dziewczyny, które już zrobiły daną rzecz - sobie podpowiadają jak zacząć,ile motywów itp. Tu niestety niczego takiego nie znalazłam, a schemat bardzo nieczytelny , wiec przydałaby się taka podpowiedź, tym bardziej, że komunie są co roku i przyda się następnym dziewczynom. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:21.