|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Proszę o diagnozę typu cery
Mam 28 lat. Proszę o ocenę stanu cery jak i jej typu ponieważ gubię się i nie wiem jak ją pielęgnować. Na moje oko jest sucha i wrażliwa z rozszerzonymi porami, ale może się mylę. Byłabym wdzięczna
Edytowane przez Monika8508 Czas edycji: 2013-04-02 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Proszę o diagnozę typu cery
Na moje oko to cera mieszana. Napisz jaką stosujesz pielęgnację, jakich kosmetyków używasz? Jak z elastycznością skóry, czy się błyszczy, jeśli tak, w których miejscach.
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Obecnie makijaż zmywam mleczkiem kosmetycznym płatkiem zwlżonym lekko w wodzie mineralnej i krem cetaphil da ultra
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Wiesz... ze zdjęcia to trudno to ocenić. Masz rozszerzone pory na całej buzi więc mogłaby uchodzić za tłustą. Jednak zajmują mnie podrażnienia. Skłaniam się do tego, ze jest to cera mieszana. Naskórek się łuszczy, obecne są rozszerzone pory, policzki sa zaczerwienione. Zakładam, że się błyszczy w niedługim czasie po umyciu. Musisz bardzo szybko podjąć odpowiednie kroki.
Jak Twoja cera zachowuje się po umyciu twarzy? Jakich kosmetyków używasz? Skóra jest elastyczna na brodzie, nosie i czole? Towarzyszy Ci uczucie napięcia na policzkach? Spokojnie, wszystko jest do wypracowania ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
a mi się wydaje, że Twoja skóra ma raczej skłonności do przetłuszczania się, stąd te rozszerzone pory i lekki "błysk"
i na pewno jest to cera wrażliwa, ze względu na skłonności do pękania naczynek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Po umyciu żelem, pianką lub mydłem jest bardzo ściągnięta, sucha i zaczerwieniona
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:03.