odchudzanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-24, 10:20   #1
gwiazdeczka21
Przyczajenie

odchudzanie

Witam wszystkich Mam do Was pytanie odnośnie zrzucenia kilku kg. Wielu z Was pewnie, już przebrnęło te droge i wie jak i co robić, jeść by te zbędne kg uciekły. Od wczoraj wziełam się za siebie nie na żarty. Moim postanowieniem jest ok 3,4 kg. Na śniadanie, bułka grahamka z ogórkiem plus jakaś wędlinka, drugie śniadanie owoc ewnetualnie jogorut, obiad, to co jest akurat, nie moge gotować sama dla siebie gdyż mam mężczyzne w domu, który nie bardzo by chciał jeść to co ja bym chciała na diecie:P więc będe jadła to ale oczywiście w mniejszych ilościach, na podwieczorek owoc warzywa, kolacja jogurt/twarożek/jajko. Co drugi dzień chcę biegać napoczątek ok 30/40 min gdyż kondycja mi na więcej nie pozwala, w dni wolne od biegania ok godzinki hula hop i brzuszki. Czy stosując to co napisałam, uda mi się zrzucić to co pragne?Prosze o szczere opinie, gdyż naprawde mi zależy Pozdrawiam.
gwiazdeczka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 10:35   #2
Fanelopsis
Przyczajenie

Dot.: odchudzanie

Droga Gwiazdeczko na tematy odchudzania a konkretnie ćwiczeń wiele się naczytałam, chciałam zrzucić co nieco po ciąży i ujędrnić ciałko, z mojego doświadczenia wiem, że same brzuszki niewiele dadzą, biegać owszem trzeba bo to tzw trening cardio na spalanie tłuszczu (czyli wszelkiego typu ruch: bieganie, szybkie spacery, fitness itp) a do tego potrzebne są też konkretne ćwiczenia na daną partię mięśni, zapewne chcesz mieć ładny brzuszek, osobiście polecam 8 min trening na mięśnie brzucha, naprawdę daje efekty http://www.youtube.com/watch?v=y5xSKBs7lwU do tego pięć posiłków dziennie w niedużych ilościach i zobaczysz będzie ok
Fanelopsis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 11:14   #3
gwiazdeczka21
Przyczajenie

Nie chce robić samych brzuszków, ale też hula hop, mam żywe przykłady tego, że hula hop pomaga Tylo chce znać też opinie innych osób
Stary 2013-05-24, 12:47   #4
rnm
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka21 Pokaż wiadomość
obiad, to co jest akurat, nie moge gotować sama dla siebie gdyż mam mężczyzne w domu, który nie bardzo by chciał jeść to co ja bym chciała na diecie:P więc będe jadła to ale oczywiście w mniejszych ilościach
zalezy co chłop je bo jeśli to są smażone mięsiwa, ziemniaki okraszone tłuszczem itp, to będzie ciężko. Swojego czasu udawało mi się pogodzić gotowanie dla innych i przygotowywanie sobie dietetycznych potraw i wcale nie było to wyczynem ponad miarę (rezygnowałam z sosów, stawiałam na dodatkową porcję surówki dla siebie, mięso bez panierki itp.). Jeśli jednak tż jada zdrowo, to ok. Resztę jadłospisu wydajesz się mieć przemyślaną. Powodzenia!

rnm jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-24, 13:21   #5
gwiazdeczka21
Przyczajenie

oczywiście, gdy będą tego typu obiady a będą bo on czasami lubi tak zjeść, to będe pewne rzeczy sobie odpuszczała ale ogólnie będe starała się jeść tego mniej Gdy on będzie jadł na dużym talerzu, ja będe sobie nakładała na mniejszym, co spowoduje, że wizualnie będzie wydawało mi się, że to dużo Dzięki Od poniedziałku chyba zaczne treningi z Ewą Chodakowską. A Tobie udało się z dietą?
Stary 2013-05-24, 13:23   #6
Fanelopsis
Przyczajenie

hula hop jest ok, moja siostra też na tym szaleje, ale chodzi mi o to że brzuszki jako brzuszki, po pierwsze są nudne a po drugie wiem po sobie że niewiele dają, zamiast brzuszków zrób sobie ten zestaw ćwiczeń na brzuch bo wtedy ćwiczysz wszystkie partie mięśni brzucha i ja naprawdę widzę po nich efekty, a o brzuszkach też dużo czytałam i żeby mieć naprawdę jakieś efekty potrzebny jest konkretny zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha, robiłam też kiedyś areobiczną 6 weidera ale nie polecam bo to naprawdę męczące i słyszałam że nie powinno się ćwiczyć codziennie tylko zrobić przerwę co jakiś czas
Stary 2013-05-24, 13:26   #7
gwiazdeczka21
Przyczajenie

Jeżeli polecasz to napewno spróbuje,zastanawiam się też nad ćwiczenami Ewy Chodakowskiej A Tobie ile udało się zrzucić i w jakim czasie, jeśli oczywiście moge wiedziec

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-24, 14:05   #8
Fanelopsis
Przyczajenie

W ciąży przytyłam i to dość konkretnie, przed ciążą ważyłam jakieś 54kg a w 9 miesiącu jakieś 72, po porodzie wiadomo zejdzie trochę i ważyłam 65kg, udało mi się zrzucić bez żadnych ćwiczeń i diet (wiadomo na początku specjalna dieta przy karmieniu) jakieś 6kg i na 59kg moja waga się zatrzymała i mnie szlag trafiał bo chciałam wrócić do wagi sprzed ciąży i wzięłam się za ćwiczenia, różne, brzuszki, super brzuszki, odwrócone brzuszki, jakiś tam zestaw (już nie pamiętam kogo) i żadne z tych ćwiczeń mi nie pasowało, bo po pierwsze mam dziecko i jak to z dzieckiem cięzko wygenerować jakiś czas dla siebie a po drugie były nudne i męczące i cały czas czegoś poszukiwałam i w końcu znalazłam ten zestaw i dużo pozytywnych opinii i myślę spróbuje i to jest fajne że tam ćwiczysz z filmikiem i masz czas na odpoczynki (które są konieczne na zregenerowanie mięśni, kiedyś wydawało mi się że im więcej się ćwiczy bez przerwy to lepiej a to błąd) i to jest faktycznie tylko 8 min, co prawda zrzuciłam tylko 2kg ale bez diet, bez biegania i tak dalej ale widzę że mam brzuch w lepszym stanie bo robi się płaski, co po ciąży ciężko osiągnąć a i jak chcesz to jest dopiero pierwszy level, są jeszcze kolejne jakbyś chciała przejść dalej życzę powodzenia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości