|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
odchudzanie
Witam wszystkich
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: odchudzanie
Droga Gwiazdeczko na tematy odchudzania a konkretnie ćwiczeń wiele się naczytałam, chciałam zrzucić co nieco po ciąży i ujędrnić ciałko, z mojego doświadczenia wiem, że same brzuszki niewiele dadzą, biegać owszem trzeba bo to tzw trening cardio na spalanie tłuszczu (czyli wszelkiego typu ruch: bieganie, szybkie spacery, fitness itp) a do tego potrzebne są też konkretne ćwiczenia na daną partię mięśni, zapewne chcesz mieć ładny brzuszek, osobiście polecam 8 min trening na mięśnie brzucha, naprawdę daje efekty http://www.youtube.com/watch?v=y5xSKBs7lwU do tego pięć posiłków dziennie w niedużych ilościach i zobaczysz będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nie chce robić samych brzuszków, ale też hula hop, mam żywe przykłady tego, że hula hop pomaga
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
oczywiście, gdy będą tego typu obiady a będą bo on czasami lubi tak zjeść, to będe pewne rzeczy sobie odpuszczała
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
hula hop jest ok, moja siostra też na tym szaleje, ale chodzi mi o to że brzuszki jako brzuszki, po pierwsze są nudne a po drugie wiem po sobie że niewiele dają, zamiast brzuszków zrób sobie ten zestaw ćwiczeń na brzuch bo wtedy ćwiczysz wszystkie partie mięśni brzucha i ja naprawdę widzę po nich efekty, a o brzuszkach też dużo czytałam i żeby mieć naprawdę jakieś efekty potrzebny jest konkretny zestaw ćwiczeń na mięśnie brzucha, robiłam też kiedyś areobiczną 6 weidera ale nie polecam bo to naprawdę męczące i słyszałam że nie powinno się ćwiczyć codziennie tylko zrobić przerwę co jakiś czas
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jeżeli polecasz to napewno spróbuje,zastanawiam się też nad ćwiczenami Ewy Chodakowskiej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
W ciąży przytyłam i to dość konkretnie, przed ciążą ważyłam jakieś 54kg a w 9 miesiącu jakieś 72, po porodzie wiadomo zejdzie trochę i ważyłam 65kg, udało mi się zrzucić bez żadnych ćwiczeń i diet (wiadomo na początku specjalna dieta przy karmieniu) jakieś 6kg i na 59kg moja waga się zatrzymała i mnie szlag trafiał bo chciałam wrócić do wagi sprzed ciąży i wzięłam się za ćwiczenia, różne, brzuszki, super brzuszki, odwrócone brzuszki, jakiś tam zestaw (już nie pamiętam kogo) i żadne z tych ćwiczeń mi nie pasowało, bo po pierwsze mam dziecko i jak to z dzieckiem cięzko wygenerować jakiś czas dla siebie a po drugie były nudne i męczące i cały czas czegoś poszukiwałam i w końcu znalazłam ten zestaw i dużo pozytywnych opinii i myślę spróbuje i to jest fajne że tam ćwiczysz z filmikiem i masz czas na odpoczynki (które są konieczne na zregenerowanie mięśni, kiedyś wydawało mi się że im więcej się ćwiczy bez przerwy to lepiej a to błąd) i to jest faktycznie tylko 8 min, co prawda zrzuciłam tylko 2kg ale bez diet, bez biegania i tak dalej ale widzę że mam brzuch w lepszym stanie bo robi się płaski, co po ciąży ciężko osiągnąć a i jak chcesz to jest dopiero pierwszy level, są jeszcze kolejne jakbyś chciała przejść dalej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.