|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() wypalane przedmioty
witam
ostatnio byłam w Toruniu. Widziałam tam przedmioty z drewna, które były wypalane np. aniołki. Kupiłam sobie jednego i badzo bym chciała wiedzieć jak je się robi? Może ktoś wie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wypalane przedmioty
wypalane tzn? taki jakby rysunek na kawalku drewna ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
nie wycięty na cienkim drewienku kontur aniołka a w środku ma wypalone oczka , rączki skrzydełka ale takimi bardzo cienkimi liniami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Witaj
Takie wypalanie w drewnie zrobisz lutownica. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Tak jak poprzedniczka powiedziała, tego typu rzeczy robi się lutownicą ... wiem bo kiedyś przy mnie facet wypalał imię na serduszku
![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
nie wiem czy to o to chodzi ale ja wypalałam kiedyś na sklejce obrazek
![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ja kiedyś dostałam kawałek drewna z wypalonym obrazkiem
![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
shatje prościej lutownicą ciągle jest nagrzana i do ognia nie trzeba ciągle wkładać
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale do tego jest też wypalarka do drewna, o wiele lżejsza i wygodniejsza od lutownicy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
tkal ja tez wypalalam wypalarką tylko ciężko ogólnie wypalac botrzeba trzymac aby sie wypalalo i nie spalilo ( czarna plama ) bo strasznie śmierdzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Wszytko to prawda, ale lutownica jest cieżka i trudno sie ją wypala.... Najlepsze do wypalania takich rzeczy jest tzw. wypalarka...można ją kupić na bazrakach (od "ruskich"przepraszam za takie określenie ,ale u nas się takiego używa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
candy211 mhm bardzo ładne
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
czy ktos wie gdzie mozna kupic wypalarki do drewna? lutownica sie nie sprawdza... jest za ciezka i trudno nia wypalac ciensze linie.
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Zapraszam Serdecznie ![]() Origami wędrowniczek: Monika_75>honka'>JaneB>hejasz>Pagata>ewel ika>dagus_gd>poppy>Alexan draM>joanwi>nir>agniesia1 25>Damurek>kaariokaa>JA ![]() Już praawie w domku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
a to moje prace:
www.pirografia.org jest nawet zamieszzczony filmik jak wypalam prosty portret. Edytowane przez Paweek Czas edycji: 2011-03-08 o 07:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
niedlugo skoncze pisac kurs dla początkujących pirografów. Byliby jacyś chcętni sie podszkolic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Też zaczynam trochę wypalać, bardzo amatorsko, pirografem kupionym w jakimś supermarkecie za kilkanaście złotych
![]() ![]() Mam natomiast pytanie do tych, którzy pirografują już trochę dłużej: czy drewno bukowe będzie się do tego celu nadawało? Jak na razie wszystko robię w sośnie, ale widziałam bardzo ciekawe rzeczy z buku i zastanawiam się nad zakupem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Oj weź przestań z kursami jak byś nie zauważył z tego się nie wyżyje ja wypalam już 15 lat i wiem tylko tyle znajdź sobie prace a nie utrzymuj się z tego bo ciągle opuszczasz cenę albo ją trzymaj jak chcesz wyżyć bo wiem ile to roboty
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Czy jest sens inwestować w wypalarkę z regulacją temperatury? Widziałam, że taka kosztuje kilka stów i nawet nie miała jakichś wybitnych końcówek jak o wiele tańsza wypalarka podstawowa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.