|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
PILNE! Prezentacja maturalna- bibliografia
Otóż na piątek mam oddać bibliografię, temat: ideał piękna w dwóch wybranych epokach. Mam książki Tatarkiewicza o estetyce i nagle zgłupiałam:totalnie nie wiem gdzie je wpisać: w literaturę przedmiotu czy podmiotu. Będę na ich podstawie pisać pracę i odnosić się do nich w wypowiedzi i nie wiem czy mam je potraktować jako opracowanie czy jako lektury. Byłabym też wdzięczna jakby ktoś kto ma taki sam temat napisał z jakich lektur korzysta. A tak po zatym nie macie pomysłu na obraz który przedstawiał by ideał piękna w antyku? Zapytałabym polonistki ale nie było jej dziś w szkole, a jutro nie mamy polskiego. Mogłabym oddać jej jutro plan do sprawdzenia ale nie mogę dorwać drugiej książki i nie wiem jakie strony wypisać.
http://www.youtube.com/watch?v=7UeH0...-03%20Odsapnij Na poprawę humoru ![]() Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: PILNE! Prezentacja maturalna- bibliografia
nie no pewnie sami za Ciebie zrobimy
![]() podamy Ci na tacy co wpisać, gdzie wpisać, jak wpisać itd. a najlepiej gotową bibliografię i pracę ![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
jesteś pewna że bierzesz Tatarkiewicza?! może lepiej podręczniki do szkoły średniej z WOKu...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pffe Cytat:
Tylko z tym Tatarkiewiczem zgłupiałam. Bo z jednej strony na jego podstawie będę omawiać estetykę(czyli tak jakby był lekturą-literatura podmiotu), z drugiej stanowi opracowanie i omówienie estetyki( czyli powinien iść do przedmiotu???)
http://www.youtube.com/watch?v=7UeH0...-03%20Odsapnij Na poprawę humoru ![]() Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli. Edytowane przez Flai Czas edycji: 2013-04-03 o 20:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
O ludzie, tej wszechobecnej złośliwości na Wizażu też nie ogarniam, chociaż wiadomo, jedna baba drugiej babie...
![]() Wydaje mi się, że to literatura przedmiotu jednak, przynajmniej ja bym tak wpisała na podstawie tego, co mówisz ![]() Aaa, mówię to z perspektywy osoby, która też niedawno takową bibliografię napisała - też maturzystka ![]()
Edytowane przez arrachne Czas edycji: 2013-04-03 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Bo mi się terminy popierniczyły
![]() ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=7UeH0...-03%20Odsapnij Na poprawę humoru ![]() Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
tak, przedmiotu... a jak jesteś taka mądra że się bierzesz za Tatarkiewicza i masz problem z obrazem ideałem piękna w antyku nie mam pytan.
pytasz jakie książki jeszcze wpisać a ignorujesz sugestię o podręcznikach do wiedzy o kulturze. serio radź sobie sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
W podręcznikach do WOKu nie ma nic sensownego, a w tym który teoretycznie powinnam mieć, nie ma w zasadzie za wiele odwołań do kultury sprzed XX w.
Ironii też nie rozumiem, bo dziewczyna przecież ma przygotowaną prezentację, miała tylko jedno pytanie. Sama dzisiaj pisałam bibliografię (na szczęście z przygotowanych wcześniej pozycji :P) i na Twoim miejscu zdecydowanie wpisałabym to do literatury przedmiotu.
![]() |
#11 | |
BAN stały
|
Cytat:
a w książkach od WOK-u jest wszystko, tylko trzeba umieć szukać a nie liczyć, że ktoś zrobi coś za kogoś ![]() aha i Autorko nie licz na to, że mając na piątek bibliografię będziesz ją miała napisaną na perfekt, na pewno Cię polonistka cofnie bo będą błędy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Ettelie a jeden tylko na świecie jest podręcznik do woku?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Ale po co szukać?
Uważam, że Tatarkiewicz jest o wiele bardziej wartościową pozycją. Nie wnikam w ambicje autorki. Sama jednak uważam, że jak już mam zrobić tę prezentację, to chcę żeby coś wniosła do mojej wiedzy, erudycji, etc. Tak więc Tatarkiewicz lepiej by mi pasował niż podręcznik do WOKu.
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
No nie gadaj szerloku, tylko że laska pyta co jeszcze ma dopisać i wyskakuje z banalnym pytaniem, to ja nie wiem po co jej takie ęą książki skoro najprostsze rzeczy stanowią wyzwanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A książek Tatarkiewicza nie uznaję za "ąę", bo pisze całkiem przystępnie i nie trzeba być geniuszem, żeby go zrozumieć (choć przyznaję, pozycji wymienionej przez autorkę nie czytałam, więc może tam jest inaczej).
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
No są przystępne, ale skoro ktoś ma problem ze znalezieniem innych książek to zastanawiam się czy tak "na serio" zrozumiał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.