| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2005-08-28, 11:43 | #1 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 |   Kosmetylki do twarzy.

Chciałabym się dowiedzieć,jakich urzywacie toników,żelów i kremów do twarzy,oraz jakie przez was stosowane były najlepsze   .Ja urzywałam kiedyś z Ziaji(TinTin)i Kolastyny(Nastolatki).Ter  az urzywam Clearasil Total Control.Jestem zadowolona,ale najleprze były chyba jednak z Kolastyny  A jakie są wasze ulubione?   | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 12:08 | #2 | 
| Zadomowienie |  Dot.: Kosmetylki do twarzy. 

Ja używam pomarańczowego toniku Czystej Cery, żelu Pure Pore Fection z Avon Solutions, kremu clearskin do cery tłustej (strefa T) oraz kremu nawilżającego Naturals z miodem i mlekiem z Avonu na policzki (ostatnio paćkam nim także buźke mego TDŻ, bo sie nieźle poparzył na słońcu w pracy i mu strasznie skóra schodzi). Jeżeli wyskoczy mi jakis syfek stosuję punktowo pastę cynkową (świetnie je wysusza) lub sudokrem. Tanie pecyfiki na pryszcze ale u mnie się sprawdzają   
				__________________   Jesteśmy średnimi dziećmi historii. Nie mamy celu ani miejsca. Nie mamy Wielkiej Wojny. Wielkiej Depresji. Naszą wielką wojną jest wojna duchowa. Naszą wielką depresją jest życie. | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 12:22 | #3 | 
| Zadomowienie | 

Dot.: Kosmetylki do twarzy.

Ja obecnie używam serii Nivea visage Young i peelingu antybakteryjnego z Avonu i jestem bardzo zadowolona   . 
				__________________ Ten more reasons that I need somebody new, just like Fru! | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 12:38 | #4 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-08 
				 | 

No właśnie...j akiedyś Sudokremu urzywałam.Dobre   Ale ile kosztuje t nie pamiętam.Podajcie ceny!   | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 12:52 | #5 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-05 Lokalizacja: Lublin 
				 | 

zel mietowo-herbaciany z Superdrug mleczko+tonik Garnier Podstwa Pielegnacji zielone krem nawilzajacy na dzien Nivea Visage, ale jestem na etapie szukania idealu... punktowo masc cynkowa 
				__________________ The world can be divided into ladies and all other creatures   | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 12:59 | #6 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 
				 |  Dot.: Kosmetylki do twarzy. 

tonik: garnier czysta skóra, niebieski krem: Lancome Absolue żel: Avon z kapsułkami tlenowymi   
				__________________ Intuicja-najwartościowsze źródło poznania | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 13:08 | #7 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-07 
				 | 

Ja używam całą seria Garniera: żel, tonik i krem. Dla mie są bardzo dobre. Kiedyś używałam żel i tonik z serii nivea visage young, ale był dla mnie chyba za słaby i jedyne co dobrze wspominam to to że po umyciu skóra była taka gładka, milutka   | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 13:35 | #8 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: deszczowa Walia:) 
				 | 

a ja teraz używam aknicare  - żelu do mycia buźki i kremu  są naprawdę dobre i nareszcie jestem zadowolona  przedtem przechodziłam przez różne żele i wody, toniki i kremy (od najtańszych po bardzo drogie) ale że mam cere problemową trudno było mi znaleźć coś odpowiedniego   aaaa jak ja mogłam zapomnieć o moim najważniejszym twarzowym specyfiku  czyli o acnofan'ie  już chyba nawet nie działa na mnie a raczej na niespodzianku twarzowe  ale używałam już chyba wszystkiego i ten przynajmniej nie wysusza mi buźki jak inne     
				__________________ ♥ Pani żonka ♥ | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 13:53 | #10 | 
| Zakorzenienie | 

Coś podobnego było nie tak dawno temu na forum kosmetycznym: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=56941 | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 13:57 | #11 | 
| Zadomowienie | 

Ja używam żelu do mycia twarzy lirene i kremiku nawilżającego la roche posay hydraphase riche oraz kremiku garnier miodowego (który bardzo lubię   i już bardzo długo używam)   | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2005-08-28, 14:24 | #12 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2005-06 

Ja kiedys używałam żelu do mycia i toniku z serii Tin-Tin, potem próbowałam żel truskawkowy  Eris (wycofany już chyba....  ). Teraz używam na razie kilka dni specjalne mydło siarkowe przeznaczone do mycia cery trądzikowej (około 2,50 taniocha  ) A kremuję twarz zwykłym kremikiem nagietkowym z Zaji  I muszę powiedzieć, że jak narazie  metoda sie sprawdza  !!! A jeśli jakiś pryszcz  wyskoczy mi na twarzy, to patyczkiem kosmetycznym zanurzonym w spirytusie salicylowym smaruję delikwenta (ale uważam, żeby nie posmarować skory dookoła pryszcza, żeby jej niepotrzebnie nie przesuszać  ) Dzięki tym metodom, moja buzia jest nieskazitelna       | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 15:49 | #13 | 
| Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail) Zarejestrowany: 2003-09 
				 | 

żel do mycia twarzy bielendy rozstwietlajacy krem do twarzy ponizej 20 erisa odzywczy tonik ponizej 20 erisa energizujacy i raz po raz benzancne i tormentiol | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 16:09 | #14 | 
| Zadomowienie | 

zel- l'oreal pure zone tonik- zielony dax cosmetics "czysta cera" krem- neutrogena "comfort balm" to taki uniwersalny do twarzy i ciała 
				__________________ NIE BĄDŹMY OBOJĘTNI NA LOS NASZYCH BLIŹNICH! https://wizaz.pl/akcje/adopcja_serca/  http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=4269936  POMÓŻMY ZWIERZĘTOM W KORABIEWICACH!!  http://www.republika.pl/bayka  | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 16:11 | #15 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-08 Lokalizacja: Wrocław 
				 | 

Żel do mycia twarzy Under Twenty niebieski Krem naw-mat Under twenty Krem energizujący Under twenty korektor Bell puder Rimmel Stay Matte | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 16:32 | #16 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: BAJKOLANDIA ;] 
				 | 

mleczko do demakijażu garnier  tonik i krem ziaja sopot (raczej pirwszy i ostatni raz, nie polecam) odczasu do czasu maść na pryszcze  ale nie wiem jak sie nazywa | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 16:52 | #17 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: wrocław-właściwie to wieś pod ;/ 
				 | 

ja dosy ć często zmieniam kosmetyki do twarzy ale z tych co miałam to wróciłam do kilku  bo najbardziej mi odpowiadały. oto one: - intensywnie nawilążający krem iwostinu z filtrem -pietruszkiwy krem pod oczy ziaji -krem eris pharmaceris na naczynka -żel eris pharmaceris do cery wrażliwej cały czas szukam dobrego kremu na noc; jak na razie bez powodzenia | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 17:38 | #18 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Lublin/Warszawa 
				 | 

| 
|     |   | 
|  2005-08-28, 18:13 | #19 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-06 Lokalizacja: dolnyśląsk 

Moje ulubione firmy kosmetyczne to: - Ziaja - Soray - Eris - Kolastyna - Bielenda Obecnie używam krem matująco-nawilażający i żel do mycia twarzy firmy Eris. Tonik, mleczko firmy Kolastyna. Krem pod oczy z Ziaji. 
				__________________ To człowiek człowiekowi najbardziej potrzebny jest do szczęścia. | 
|     |   | 
Okazje i pomysĹy na prezent
|  2005-08-28, 18:28 | #20 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2005-07 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Tonik: ogórkowy Ziai, przedtem miałam Garniera do cery normalnej i mieszanej oraz Yves Rocher Bio-Specific. Wszystkie OK, ale YR więcej nie kupię - nie ma po co przepłacać, skoro się nie różni. Moim ulubionym był chyba ten z Garniera, ślicznie pachniał. Krem na dzień: teraz aloesowy z Avonu (ze starej serii Naturalsów) - da się przeżyć, ale ja nie mam żadnych szczególnych problemów z cerą, więc to może dlatego (bo ta seria jest raczej dla nastolatek...) W zapasie czekają trzy (!): matujący Ziai, Bio-Specific Regulation z YR i regenerujący z Oriflame (drastyczna przeciwwaga dla kremu z Naturalsów  ). Co miałam przedtem, nie pamiętam. Krem na noc: uniwersalny krem na noc YR (bardzo przyjemny, choć na początku wydał mi się za ciężki). | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 18:38 | #21 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2003-05 Lokalizacja: Londyn 
				 | 

Peelingu i maseczek używam raz w tygodniu- peeling St Ives morelowy (świetny) a maseczki na zmianę z saszetek z glinką zieloną (nie pamiętam firmy, ale saszetka z twarzą kobiety; kosztuje jakoś 2-3 zł.) i maseczka hipernawilżająca Perfecta (też jakoś 2 zł)  Żele mi się zmieniają ostatnio miałam L'oreala albo próbowałam wielu. Generalnie nie znalazłam idealnego szykuję sie na Eris Young&Unique albo Eris Pharmaceris A (bardzo chwalony na KW). Toniku używam zawsze tego samego Clean&Clear przeciw wągrom- daje niezłe efekty i emulsja hipernawilzająca także Eris. Moja cera jest dostatecznie nawodniona, nie ściągnięta a z drugiej strony nie jest tłusta, nie świeci się, a jeśli juz to matuje chusteczką i tyle. Specyfiki na trądzik zostawiam sobie na jesień czyli albo kwaski albo punktowe działania   
				__________________ if i'm not wasted, then the day is. | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 19:15 | #22 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2004-03 
				 | 

1.Mleczko do demakijażu GARNIER Skin Naturals 1.Kremowy żel do mycia twarzy Nivea Visage 3.Na oczka: krem intensywnie nawilżający Nivea Soft 4.Na twarz: nawilżająco-brązujący krem Nivea Visage Soin Bonne Mine (troszkę za mało brązuje,efekt baaardzo delikatny ale muszę go zużyć do końca hrhr) z tego zestawu powyżej jestem bardzo zadowolona  jedyne co mam zamiar zmienić to krem na buźkę   | 
|     |   | 
|  2005-08-28, 19:27 | #23 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2002-12 
				 | 

Zel do mycia twarzy Daxa z mikrogranulkami z serii "Czysta Cera" lub mydełko clearasil (używam je również do mycia dekoltu i plecków), tonik różany Daxa z serii "Sekrety urody".Na dzień krem Ziaji z filtrem 30, lub krem nawilżający Bielendy z aloesem i wit. E+F do cery wrażliwej. Na noc krem Ziaji Nawilżająco-wygładzający Aretina Q.Pod oczy krem Daxa z serii "Sekrety Urody".Punktowo na syfki mam paste cynkowe, acne-sulf lub olejek z drzewa herbacianego.Na blizny po syfkach maść tormentiol. Na usunięcie zaczerwienienia twarzy kiedy np. coś mnie podkusi i wycisne sobie kilka wągierków- żel o 80% zawartości aloesu Oriflamu .

| 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Forum plotkowe | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.