|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Oszuka czy nie oszuka?
Witajcie,
Chciałabym się poradzić, co zrobić by nie zostać oszukaną... Otóż zamarzyło mi się uszycie torebki na indywidualne zlecenie przez Pana kaletnika będącego z innego miasta. Porozumiewamy się tylko mailowo. Pan ma możliwość wystawienia na allegro zamówionej przeze mnie torby. To by w jakiś sposób zabezpieczyło końcowy etap transakcji. Jednak, jak się domyślam Pan będzie chciał na początku, abym przesłała mu pieniążki na poczet wykonanej pracy. ...i teraz nie wiem, jak to rozegrać, by czuć się bezpiecznie i uniknąć ewentualnych nieprzyjemności. Doradzicie? ![]()
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Oszuka czy nie oszuka?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A bardzo droga ta torebka?
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
boshheee...skoro wystawia Ci na allegro to zrób kup teraz,niech ją zrobi i niech ci wyśle jej zdjęcie i wtedy zapłacisz mu .proste.on ma zabezpieczenie i Ty.
A jeśli on się obawia,to na pewno nie jednej by ją sprzedał więc myślę,że on nie ma o co się martwić. ---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Przecież chyba chciałabyś wiedzieć co kupujesz,czy w ciemno wolisz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Verunka:
Dziękuję ![]() Czy taką umowę mogę spisać sama z tym Panem, czy potrzeba mi notaiusza, osoby trzeciej? Może głupoty piszę, ale kompletnie nie mam praktyki w takich sprawach. Znalazłam na stornie federacji konumentów wzór tego dokumentu. Czyli mam go wydrukować w dwóch egzemplarzach, wypełnić, wysłaś listem do Pana, czekać na aż ją podpisze i mi odeśle, tak? layla_lbn Jeszcze nie znam ostatecznej wyceny. Na razie koszt oscyluje wokół 500zł. paula1109 Aha... dobry pomysł. Czyli on wystawia aukcje - ja klikam "kup teraz"... On ma teraz no nie wiem, około dwóch tygodni na jej przygotowanie. Jak ją zrobi, daje znać (zdjęcia itp) - ja robię przelew i już. Brzmi prosto i sensownie. Dziękuję paula1109 Przepraszam, ale mi trzeba łopatologicznie. ![]()
Tak, to ja. Edytowane przez biala Czas edycji: 2013-03-27 o 21:58 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
zgadza się o to chodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Z doświadczenia powiem ci od siebie, że rzemieślnikom raczej zależy na klientach, zwłaszcza w czasach kryzysu. Poza tym, jeśli masz wątpliwości, niech ci prześle zdjęcia swoich wyrobów - będziesz mogła ocenić jakość jego pracy.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
A gdzie ty znalazłaś takiego nowoczesnego rzemieslnika?
Powaznie pytam, sama bym chętnie zrobiła sobie torebkę marzeń. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
http://freefashionorgasm.blogspot.com/2013/03/20.html ja znam tego osobnika, który zrobił na zamówienie tą różową torbę. Na innych zdjęciach są jeszcze skórzane czarne i białe.
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny.
![]() Koleżanka koleżanki... mi poleciła. Jeśli się wszytsko uda, to z chęcią go tu polecę. ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
dosyć "nowoczesne" jest BARDZO STUDIO [znajdziesz ich na fb, mają też własną stronę], wydaje mi się, że można się z nimi dogadać na własny projekt, ale to chyba dosyć droga impreza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
autorko i jak sprawa wygląda ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:07.