|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() AKCJA: Luty bez słodyczy!
Cześć dziewczęta ! Za pewne każda z nas lubi słodycze i ciężko jest ich sobie odmawiać
![]() ![]() Uwaga, Uwaga! Na wątku pt. Luty bez słodyczy!' obowiązuję bezwzględny zakaz opisywania słodyczy i ich pochodnych co sprzyja oczywiście klęskom pozostałych uczestników akcji. Ciekawy artykuł zmusza mnie do odzwyczajenia się od cukru(do herbaty), ostatecznie: Według mądrości chińskich słodycz jest jednym ze smaków koniecznych do utrzymania organizmu w równowadze. Regularne spożywanie dużych ilości cukru niestety powoduje duże szkody. Cukier może spowodować nadwagę i hipoglikemię prowadzące do otyłości i cukrzycy, i to zarówno u osób dorosłych, jak i u dzieci, wypłukuje z organizmu witaminy, sole mineralne, podnosi poziom trójglicerydów i złego cholesterolu (LDL), ciśnienie krwi, zwiększając ryzyko zawału serca, powoduje zapalenie ozębnej i próchnicę zębów, które prowadzą z kolei do utraty zębów i ogólnego zainfekowania organizmu, powoduje, że umysł dziecka ma kłopoty ze skupieniem uwagi i uczeniem się. Zarówno u dzieci, jak i dorosłych wywołuje destrukcyjne zachowania, trudności w uczeniu się oraz łatwość zapominania, jest czynnikiem inicjującym niewydolność układu autoimmunologicznego i immunologicznego, co kończy się w rezultacie takimi chorobami, jak artretyzm, różne alergie i astma.Cukier zakłóca również równowagę hormonalną i wspomaga wzrost komórek rakowych. Cóż więc mamy robić? Czy zawsze już będziemy niewolnikami naszego uzależnienia od cukru, a może istnieje skuteczny sposób pozbycia się nawyku jedzenia go? Nasze pomocniki w chwilach korozji umysłowej: - Chrom Plus, - skakanka, - słodkie marchewki, suszone jabłka, - słodkie orzechy, - nastawianie stoperka na 15- 20 minut - zazwyczaj ochota już przechodzi - wypicie szklanki letniej wody, - dobra herbatka, - guma do żucia. * Dopuszczane jest zjedzenie max 2 kostek czekolady powyżej 70% kakao tygodniowo. Myślę, że jest na tyle ''zapychająca'' przez te swoje 70% i gorzka, że ochota szybko przejdzie, a w chwili ostatecznej zamiast pochłonić całą szafeczkę ze słodyczami lepiej podelektować się tym dobrodziejstwem. Do boju o piękną sylwetkę ! Edytowane przez agiantkaa Czas edycji: 2014-02-06 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: AKCJA: Luty bez słodyczy!
Ode mnie:
- jak masz ochote na slodkie, to umyj zeby pasta mietowa (ewentualnie zaaplikuj sobie gume mietowa). - nie nakladajcie na siebie zbyt duzego wyzwania - tzn. pozwalajcie sobie na te kostke (ale gorzkiej!) czekolady nawet ten raz dziennie (to jakies 20/30kcl), albo raz na tydzien mozna zjesc 4 kostki (90kcl - w zaleznosci od czekolady) - byle w dziennym limicie sie zmiescic. Tak wam bedzie duzo latwiej. Poza tym gorzka czekolada ma duzo skladnikow, ktorych organizm potrzebuje. Ze jest dobrym zrodlem magnezu wspominac chyba nie musze? Kwestia taka, ze to nie od czekolady tyjemy - tyjemy, bo jemy jej za duzo i dostarczamy sobie wiecej kalorii niz nasz dzienny limit - wtedy sie wlasnie tyje. Jedna mala kosteczka gorzkiej czekolady dziennie (najlepiej w godzinach porannych) wam tluszczu nie dolozy ![]() Powodzenia i pozdro ![]() Edytowane przez eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 Czas edycji: 2014-02-06 o 21:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45024062]Ode mnie:
- jak masz ochote na slodkie, to umyj zeby pasta mietowa (ewentualnie zaaplikuj sobie gume mietowa). - nie nakladajcie na siebie zbyt duzego wyzwania - tzn. pozwalajcie sobie na te kostke (ale gorzkiej!) czekolady nawet ten raz dziennie (to jakies 20/30kcl), albo raz na tydzien mozna zjesc 4 kostki (90kcl - w zaleznosci od czekolady) - byle w dziennym limicie sie zmiescic. Tak wam bedzie duzo latwiej. Poza tym gorzka czekolada ma duzo skladnikow, ktorych organizm potrzebuje. Ze jest dobrym zrodlem magnezu wspominac chyba nie musze? Kwestia taka, ze to nie od czekolady tyjemy - tyjemy, bo jemy jej za duzo i dostarczamy sobie wiecej kalorii niz nasz dzienny limit - wtedy sie wlasnie tyje. Jedna mala kosteczka gorzkiej czekolady dziennie (najlepiej w godzinach porannych) wam tluszczu nie dolozy ![]() Powodzenia i pozdro ![]() Dokładnie. Podpisuję się pod tym! Gorzka czekolada jest po prostu zdrowa. Jednakże jeśli ma to być akcja bez słodyczy to nie mówmy o kostce dziennie, myślę, że wystarczą te 2 tygodniowo, a po akcji hulaj duszo, jednak sądzę, że w tym okresie można spokojnie ''lekko'' odzwyczaić się od dużych ilości pochłaniania cukrów ![]() Edytowane przez agiantkaa Czas edycji: 2014-02-06 o 22:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Ja się chętnie dołączę, nie jem słodkiego od poniedziałku, więc dzisiaj będzie mój 5ty dzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
jak to w tlusty czwartek tez?
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
No właśnie! Bo ja podjęłam już taką akcje z tym, że no proszę ale Tłusty Czwartek bez pączka? Toż to prawie jak przestępstwo
![]()
![]() |
#7 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co?! ![]() ![]() Cytat:
![]() Nie wyobrażam sobie tego dnia bez choć połowy pączka także... z resztą samo mówi przez się, że trzeba wciągnąć tę pychotkę tylko z głową ![]() Edytowane przez agiantkaa Czas edycji: 2014-02-07 o 11:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
dziewczynki u mnie dzisiaj bedzie placek z chalwa
![]() pewnie bedzie przez 3dni wiec musze walczyc sama ze soba zeby nie zjesc..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Niestety nie... ale jakoś trzeba sobie radzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Jak by nie patrzeć to zdrówko jest najważniejsze dlatego nie ma co się forsować i trzeba słuchać swojego organizmu, jeżeli nie może to trudno. Zawsze możesz robić sobie spacery codziennie, to też jakaś forma ruchu. Chyba, że tego też nie możesz?
---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ---------- Witajcie. Jak dajecie radę bez słodkości? Ja już nie mam takiego parcia na słodkie, odzwyczajam się powolutku. Ponoć pierwszy tydzień jest najgorszy, a potem organizm się już tak nie domaga cukru.
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
dopiero zobaczyłam ten wątek
![]() ja nie jem słodkiego ( czekolady, ciast, ciasteczek,cukierków,płat ków w czekoladzie,chipsów,chrup ków,soków słodkich,fast -foodów) od 3 lutego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() odstawiłam słodycze głównie żeby oczyścić organizm z toksyn-bakterie żywią się głównie cukrem. 28 jedziemy na wyjazd 3 dniowy i tam nie zamierzam sobie niczego odmawiać, ale w marcu powtórzę akcję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez agafisia Czas edycji: 2014-02-15 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;45024062]Ode mnie:
- jak masz ochote na slodkie, to umyj zeby pasta mietowa (ewentualnie zaaplikuj sobie gume mietowa). - nie nakladajcie na siebie zbyt duzego wyzwania - tzn. pozwalajcie sobie na te kostke (ale gorzkiej!) czekolady nawet ten raz dziennie (to jakies 20/30kcl), albo raz na tydzien mozna zjesc 4 kostki (90kcl - w zaleznosci od czekolady) - byle w dziennym limicie sie zmiescic. Tak wam bedzie duzo latwiej. Poza tym gorzka czekolada ma duzo skladnikow, ktorych organizm potrzebuje. Ze jest dobrym zrodlem magnezu wspominac chyba nie musze? Kwestia taka, ze to nie od czekolady tyjemy - tyjemy, bo jemy jej za duzo i dostarczamy sobie wiecej kalorii niz nasz dzienny limit - wtedy sie wlasnie tyje. Jedna mala kosteczka gorzkiej czekolady dziennie (najlepiej w godzinach porannych) wam tluszczu nie dolozy ![]() Powodzenia i pozdro ![]() Najwięcej cukru dodaje się właśnie do gorzkiej czekolady żeby złagodzić smak kakao więc nie polecam tej czekolady osobom ograniczającym cukier w diecie. Jeśli ktoś nie może powstrzymać się od zjedzenia kilku kostek czekolady a chce jednocześnie zdrowo się odżywiać i nie jeść słodyczy to może zamiast tradycyjnej czekolady kupić taką w której zwykły cukier jest zastąpiony stevią lub ksylitolem (cukrem brzozowym) ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez kejtiskejtix3 Czas edycji: 2014-02-23 o 16:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.