|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Tarnów - szkoły języków obcych...
Jeśli jest ktoś z okolic Tarnowa i słyszał coś o kursie angielskiego, to bardzo proszę o radę... Którą szkołe wybrać... ? która jest najlepsza.... boje się że wydam pieniądze niepotrzebnie. Chciałabym jak najwięcej nauczyć się na takich zajęciach, i zakończyć je certyfikatem...
Piszcie nazwy szkół tarnowskich gdzie takie kurs mogę zrobić... ![]()
" - Dlaczego mam zatem słuchać serca? - Bo nie uciszysz go nigdy. I nawet gdybyś udawał, że nie słyszysz, o czym mówi, nadal będzie biło w twojej piersi i nie przestanie powtarzać tego, co myśli o życiu i o świecie. " |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Tarnów - szkoły języków obcych...
Ja chodziłam 2 lata do Brytanii na ul. Powroźniczej w Tarnowie. Pierwszy rok byłam zachwycona, głównie za sprawą lektorów, którzy świetnie się znali na rzeczy. Wymagający, rzeczowy i świetnie tłumaczący gramatykę polski lektor i native speaker, który potrafił wciągnąć grupę w dyskusję i poprowadzić ciekawie zajęcia. W drugim roku już było znacznie gorzej... Grupa malutka, tylko 5 osób, ale już inni lektorzy - nudne zajęcia, mniej doświadczeni lektorzy (polski lektor w czasie studiów mgr choć poziom kursu wyższy...), brak umiejętności zmobilizowania grupy. W efekcie do egzaminu FCE z grupy podeszły tylko dwie osoby, choć na początku roku wszyscy deklarowali taką chęć. Myślę, że wyrobić sobie szkole dobrą opinię jest znacznie łatwiej, niż ją utrzymać... I nie jest to tylko moje zdanie, niestety. Nikt z grupy nie kontynuuje nauki w Brytanii, bo jednak za taką cenę wymaga się zaangażowania...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Kiedyś chodziłam na Callana na Krakowskiej. Było to po sporej przerwie w nauce i taki trochę szok, że wszystko po angielsku i w takim tempie, ale już po kilku lekcjach można się obyć. W sumie ocena ok, dużo mówienia i słuchania. Natomiast materiał przestarzały. Ale jak ktoś chce się "rozkręcić" w mówieniu to polecam.
Szkoła doprowadza do FCE - w sumie 10 -11 poziomów.
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Potrzebuję pilnie dobrą szkołę/korepetytora nauki angielskiego. Zależy mi na bardzo intensywnym kursie ale nie wiem gdzie się udać. Czy lepiej do szkoły czy do korepetytora. No i w sumie najbardziej urządzałoby mnie nauczanie indywidualne ale w szkołach pewnie za taki kurs będzie trzeba dużo zapłacić? Możecie mi coś polecić? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:13.