|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Gold team
Wysłałam ostatnio cv do firmy Gold Team i dostałam odpowiedź, że moge tam pracować jako hostessa. Przeczytałam kilka opinii w internecie,ale nie było ich za wiele, może z 5-7. Praca polega rzekomo na sprzedaży kosmetyków ( a właściwie promocji), ale kobieta, która ze mną rozmawiała nic więcej nie chciała mi powiedzieć. Szczerze mówiąc opinie, które czytałam nie były pozytywne, zresztą pracowałam kiedyś już na "promocji kosmetyków", a raczej wciskaniu ich na siłę zdezorientowanym ludziom i nie chciałabym już tego robić. Poza tym firma wydaje się trochę podejrzana (brak strony internetowej, niewiele informacji, kobieta tez nie była zbyt rozmowna). Pracawała może któraś z Was, albo macie jakieś informacje o tej pracy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gold team
czesc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Kurde. Jutro mam rozmowę kwalifikacyjną. Tak się cieszyłam, że to będzie jakaś fajna praca, a nie 'wciskanie' ludziom perfum. Teraz nie wiem czy nawet warto tam iść..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Hej ja też dzisiaj jestem umówiona na rozmowę na 17:30 w Gliwicach i trochę się obawiam tego spotkania, bo widzę że opinie nie są fajne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
hahah ja też mam niby na 17.30 do Gliwic, ale raczej nie pójde
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
NIGDY NIE PODEJMUJCIE PRACY W TEJ FIRMIE!
Na początku wszystko ładnie pięknie, przychodzi się na rozmowę kwalifikacyjną, miły szef, miła atmosfera ![]() Jak wygląda praca? Przychodzi się do pracy na godzinę 8:00 dopiero o godzinie 11:00 zaczyna się pracę(nikt wam nie zapłaci za te 3 godziny) wywożą ludzi nie wiadomo gdzie( Bielsko, Pszczyna itd). Praca polega na zaczepianiu przechodniów i wciskaniu im jakiś perfum. Okłamując o cenie perfum (ale to już długa historia). O 17:00 kończy się pracę. O 18:00/19:00 jest się w firmie. Trzeba czekać na rozliczenie do 20:00 a później ciężko o jakiś autobus z Gliwic(oczywiście ani słowa, że coś cie boli, albo, że jesteś zmęczona. Narzekanie na pracę było wręcz zabronione.. paranoja). Szef to jakiś totalny gbur. Należy mu się taka opinia za to jak nas potraktował przy wypłacaniu pieniędzy. Wyrzucił nas po 6 dniach pracy, uważając, że nie robimy wyników( trudno nauczyć się takiego gadanego w jeden wieczór i mieć wysokie wyniki) miałyśmy dostawać 48 zł za dniówkę(taka była umowa). 3 razy przekładał nam termin wypłaty..a kiedy w końcu spotkanie doszło do skutku.. to spóźnił się na nie 1,5 h. Zamiast dniówki zaczął nam liczyć prowizję za sprzedane perfumy. Tłumacząc, że same się przecież zwolniłyśmy. Po dłuższej dyskusji policzył nam za dniówki..powinnyśmy dostać 288zł a dostałyśmy 250zł po czym pieniądze zostały mi rzucone z łaską ..i tekstem" nie zasługujecie na tyle! i więcej mi się w firmie nie pokazywać" ... Nigdy więcej do czynienia z takimi ludźmi. Spamują ofertami pracy na gumtree. Uważajcie. Odradzam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Czemu ja nie przeczytałam waszych opini zanim trafiłam do tej "pracy"??
![]() ![]() Dlatego jeśli szukasz informacji na temat tej firmy i zamierzasz przesłać im CV lub właśnie wróciłaś z rozmowy kwalifikacyjnej to stanowczo odradzam jakiej kolwiek współpracy z tą firmą!! Nie warto! Szkoda Twojego czasu! A Szef powinien nauczyć się szacunku i kultury, bo jest dla mnie zwykłym chamem, gburem i wyzyskiwaczem! PODKREŚLĘ JESZCZĘ RAZ! TA FIRMA TO JEDNO WIELKIE OSZUSTWO I NIE DAJCIE SIĘ TAM WYKORZYSTYWAĆ!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Chciałam napisać kilka słów o działaniach tej firmy już dawno. Nie mam potrzeby oczerniania ludzi czy też wyjawiania brzydkich faktów dlatego nie zrobiłam tego do tej pory. Jednak skoro temat już istnieje i prawda zaczęła wypływać nie omieszkam dodać czegoś od siebie do tematu.
Pracowałam w tej firmie jakiś czas.. wystarczający by poznać mechanizmy zachodzące wewnątrz. Praca męczyła i przynosiła uczucie beznadziejności, do tego kasa była śmieszna, ale pracowałam bo akurat nie było nic innego/ tak było mi wygodnie/ miało być lepiej. Poczynając od procesu rekrutacyjnego, praca polega na wciskaniu ściemy. Szef daje polecenie osobom pracującym w "biurze" by dodawały CODZIENNIE po kilkanaście ogłoszeń na portalach oferujących pracę pod różnymi tytułami: hostessa, handlowiec, sprzedawca, magazynier, promotor, ankieter. Niedoświadczone osoby, wabione takimi nagłówkami wysyłają CV by szybko dostać telefon z firmy z zaproszeniem na rozmowę. Rozmowy to prawdziwa bonanza, 15 osób umówionych na tę samą godzinę. Do tego często gęsto spoźniający się szef. Każdy, dosłownie każdy przechodzi rozmowę i dostaje się na drugi etap- dzień próbny. Chyba ze przyjdzie ktoś nie spełniający wymogów wiekowych (bodajże powyżej 30 lat) albo na prawdę mega niekomunikatywna osoba. Podczas pracy wymagane jest nieprzerwanie pozytywne nastawienie a surowo zabronione narzekanie. Szef w każdym utyskiwaniu widzi próbę wymigania się od pracy (a często faktycznie tak jest- jak się ludzie połapią o co chodzi chcą jak najszybciej wiać). Do tego każdego ranka przyśpiewki na porannym zebraniu- w typie światło kamera akcja! dzisiaj ty bedziesz najlepszy, bela mari, leci orzeł itd...Obłęd. Wiem że to mają być techniki motywacyjne ale do mnie to zupełnie nie trafia a raczej wydaje się żałosne... Atmosfera nie jest tak fajna jak może wydawać się na początku. Pracownicy kopią pod sobą dołki i obgadują się przy każdej sposobności. Szef niestety sam daje taki przykład. Bardzo źle wyraża się o nieobecnych, często słyszało się o tych którzy już odeszli z firmy obraźliwe słowa. Do tego ma bardzo wysokie mniemanie o sobie i kreuje się na człowieka sukcesu z którym raczej niewiele ma wspólnego, z resztą nawet gdyby odniósł sukces to czy można podziwiać osobę która pięła się w górę za pomocą manipuacji, kłamstwa i wciskania ludziom bubli? Bo na tym właśnie opiera się ta firma. Teraz coś dla tych którzy spróbowali tej pracy,być może coś w niej osiągneli i chcą być tam dalej. Bo jest możliwe aby zarabiać tam sporo, jednak ilość wysiłku włożona w to jest niewspółmierna. Jeśli wybralibyście lepszą branżę i z taką samą determinacją poświęcili się pracy to zapewniam że z czasem zarabialibyście godziwe pieniądze w lepszej firmie, będąc w zgodzie ze swoim sumieniem. Bo chyba nie można długo oszukiwać się że sprzedając perfum który wart jest 5-7 zł za 30 zł wszystko jest ok i w porządku. Może jest spoko dopóki robicie to obcym ludziom na ulicy, ale tacy sami oszuści odwiedzili moją babcie i sprzedali jej garnki warte 300 zł za 3 tysiące złotych. Bo tak samo jak wy, potrafili ją zmanipulować i wcisnać pięknie opakowany kit. Z tym, że to większa skala. Mogłabym jeszcze napisać wiele ale na tym zakończę. Jeśli ktoś chce próbować pracy w tej firmie, droga wolna. Ale myślę że każdy po jakimś czasie zmęczy się fałszem tkwiącym pod nazwą GoldTeam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:19.