|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Farbowanie włosów w ciąży - czy można bez obaw ?
Cześć Dziewczyny, jestem w czwartym miesiącu ciąży, od kiedy dowiedziałam się że będę mamą nie poddawałam się zabiegom koloryzacji włosów, jednakże na chwilę obecną moje włosy wołają już głośno o pomoc...
![]() Czy któraś z Was jej używała ? Jakie są Wasze opinie o niej ? A może jest jakaś inna lepsza, warta sprawdzenia ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Farbowanie włosów w ciąży - czy można bez obaw ?
Z tego, co wiem (niech się jeszcze ktoś inny wypowie
![]() PS Jeśli włosy są matowe, to znak, że potrzebują porządnego odżywienia, a nie farbowania ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Nie powinno sie nakladac farby na skore glowy podczas ciazy, chociaz ponoc do 4 miesiaca dopuszczalne sa takie wyjatki. Za to pasemka, obmre oraz inna koloryzacje na folii mozesz spokojnie robic.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
jeśli chcesz farbować włosy na ciemno to polecam naturalną hennę, która nie niszczy włosów, włosy są pełne blasku i długo trzyma się efekt http://www.youtube.com/watch?v=WKlkslnbNx0
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja przez całą ciążę farbowałam włosy i rozjaśniałam nawet i nic mi ani dziecku nie było. Jeśli nie bedziesz się źle czuła przy farbowaniu to czemu nie..
![]() ![]() Poza tym gdzies juz taki wątek był.. ![]()
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jeśli zdecydujesz się na farbowanie- koniecznie pamiętaj o wykonaniu testu na alergię! Zwłaszcza, że jesteś w ciąży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Można farbować są do tego specjalne farby dla kobiet w ciąży firmy Color& Soin w aptece można je kupić za ok 30 zł pozbawione sa amoniaku, rezorcyny , SLSów. Bezpieczne dla alergików i osób po chemioterapii.
bo życie jest ciekawe i warto podróżować... dla szkół monitory interaktywne https://aktin.pl/towar/lista/34/monitory-interaktywne będą lepsze. Internetowy sklep wędkarski: https://pirania-sklep.pl/pl w Krakowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
MiaSmith
|
mozna farbowac wlosy w ciazy, moja kolezanka po konsultacji z lekarzem farbowala sie zwykla londa bo nie widzial zadnych przeciwskazan
![]() ![]() nie mniej mysle, ze powinnas poradzic sie lekarza ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Cytat:
typowa farba aptekowa jest wlasnie biokap, z tym, ze nie do konca sa bezpieczne dla alergikow bo to zalezy po prostu od osoby, czesc dziewczyn, ktore stosuje te farby wgl sie na nie nie skarzy a inne mowia, ze bardziej np. swiedziala je po nich glowa niz po zwyklych farbach chemicznych ![]() ![]() Edytowane przez dianesullivan Czas edycji: 2013-04-05 o 17:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja w ciąży zmieniałam kolor non stop, najpierw zapytałam lekarki prowadzącej-wyśmiała moje obawy, synek ma prawie 2 lata-zdrowy jak ryba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Ja farbowałam włosy kiedy byłam w ciąży. Ale wcześniej zapytałam o to mojego lekarza i mojego fryzjera. Zmieniliśmy na czas ciąży i karmienia farbę na BEZ amoniaku. Wszystko jest dobrze oprócz tego że wypadają mi włosy po ciąży...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ma zielone pojęcie
|
Nie wiem kiedy rodziłaś, ale to normalne, że jakiś czas po ciąży włosy wypadają. Jest to związane z obniżeniem poziomu estrogenów.
![]() |
#14 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
![]()
mam dużo siwych włosów i gdy zobaczyłam w czasie ciąży te moje białe odrosty to czym prędzej jej zafarbowałam. Kładłam farbę co 5 tygodni, dziecko urodziłam o czasie, zdrowiutkie, prawie 4 kg, siłami natury, teraz młody ma 11 m-cy dalej zdrowiutki, karmie cyckiem i dalej farbuje, bo siwków mam zatrzęsienie.
Podsumowując-nakładaj farbę w dobrze wietrzonym pomieszczeniu, bo chodzi tu tylko o te opary amoniaku. nawiasem mówiąc mój gin zauważył że farbuję włosy dopiero pod koniec ciąży i bardzo sie oburzył że bez jego zgody ale to taki piernik co to uważa że w ciązy najlepiej się nawet nie podmywać bo to florę bakteryjną naruszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:21.