|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Grube kolana i łydki
Hej
jak widać w tytule moim problemem są grube, otłuszczone kolana i łydki. Większym problemem są jednak kolana, bo jak schudnę to one się nie zmniejszają, a łydki jednak trochę tak. Nie chcę dużo chudnąć bo należę raczej do szczupłych osób (po świątecznym obżarstwie 60 kg przy 176 cm, najniższa waga 55 kg i probem występowal nadal). Liczę na pomoc |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Grube kolana i łydki
Nikt nie pomoże?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
może zamiast chudnąć, spróbuj je wyrzeźbić ? w kolanach raczej tłuszczu nie ma, więc trzeba popracować nad rzeźbą nóg (tak całych nóg, nie wyrzeźbisz konkretnej partii )
także ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć ![]() istnieje jeszcze opcja, że taka Twoja uroda i ciężko będzie z tym cokolwiek zrobić
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za odpowiedź
![]() Domyślam się że nie ma specjalnych ćwiczeń na kolana Nie mam oporów przed ćwiczeniem całych nóg (zdecydowanie im się to przyda) więc spróbuję Ale obawiam się że to może być uwarunkowane genetycznie i niewiele z tym zrobię.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
zawsze możesz próbować
![]() cóż o ćwiczeniach na same kolana rzeczywiście nie słyszałam - być może dlatego, że sama mam z nimi problem i się za tym nie rozglądam, ale po sobie wiem, że skalpel Chodakowskiej nieźle je obciąża, więc może coś by pomógł ? dla mnie niestety okazał się morderczy (a raczej dla tych nieszczęsnych kolan) i przerzuciłam się na 10 minutowy trening nóg z mel b zawsze możesz jeszcze popróbować body wrappingu
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
witam! mam ten sam problem. ogólnie nie jestem gruba ale łydki i kolana mam paskudne. nie wiem co masz na myśli mówiąc "grube kolana"
u mnie wygląda to tak, że mam takie "kapturki" nad kolanami . Znalazłam ćwiczenie z którego jestem meeeega zadowolona. daje efekty i jest bardzo proste. I pomaga też na kolana ( w moim przypadku) http://www.youtube.com/watch?v=jYnIJmOdG28 robię tylko ostatnie ćwiczenie bez hantli za to bardzo często. dosłownie wszędzie. podczas mycia zębów itd
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
No, grube, takie otłuszczone, nieproporcjonalne do reszty.
To jest zwykłe wznoszenie na palce? Ja się obawiam, że od tego rozbudują się łydki a naprawdę bym tego nie chciała. |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam podobny problem ... Ile bym nie schudła nigdy nie zaznam satysfakcji przez ten :"defekt". Chyba pozostają nam ćwiczenia ...
|
|
#9 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Rozbudowa mięśni jest efektem odpowiednio dobranej diety i ciężkich ćwiczeń siłowych z dużymi ciężarami.
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:08.

jak widać w tytule moim problemem są grube, otłuszczone kolana i łydki. Większym problemem są jednak kolana, bo jak schudnę to one się nie zmniejszają, a łydki jednak trochę tak. Nie chcę dużo chudnąć bo należę raczej do szczupłych osób (po świątecznym obżarstwie 60 kg przy 176 cm, najniższa waga 55 kg i probem występowal nadal). Liczę na pomoc 

Nie mam oporów przed ćwiczeniem całych nóg (zdecydowanie im się to przyda) więc spróbuję
. Znalazłam ćwiczenie z którego jestem meeeega zadowolona. daje efekty i jest bardzo proste. I pomaga też na kolana 

Rozbudowa mięśni jest efektem odpowiednio dobranej diety i ciężkich ćwiczeń siłowych z dużymi ciężarami.