|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Septum
Witam. Widziałam już kilka wątków o septum, ale nigdzie z pytaniem, które chcę zadać
mam szalony pomysł, żeby samej zrobić sobie septum w domu. Głównie dlatego, że nie chcę wydawać kasy na próżno, bo nie jestem pewna na 100% że mi się spodoba i go zostawię. Szukałam informacji w internecie i każdy odpowiada "nie rób, nie znasz się, nie umiesz" itp. Jeśli rzeczywiście to jest tak niebezpieczne, to proszę, wyjaśnijcie dlaczego jeśli obiektywnie uważacie, że po dostaniu wskazówek będę mogła je zrobić sama, to pomóżcie Z góry dziękuję i proszę o powstrzymanie się od pisania, jaka jestem nieodpowiedzialna, podkreślam, że nadal się zastanawiam i jestem otwarta na sugestie.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Septum
Ale to jest nieodpowiedzialne
tak czy inaczej prosisz o wyjaśnienie dlaczego: od siebie powiem, że jest to niebezpieczne chociażby z tego powodu, że nie sądzę, żebyś miała w domu autoklaw i posiadała wiedzę jak wykonać zabieg sterylnie. A to wiąże się z bardzo poważnymi konsekwencjami zdrowotnymi, o których pewnie dobrze wiesz, skoro trochę o tym czytałaś. Poza tym nie licz na naukę kłucia przez internet
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Racja....poczytałam jeszcze trochę wczoraj i niestety. Szkoda, że to nie takie łatwe... Dzięki za odp, niestety będę musiała poczekać
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
ja przekłuwałam za 60zł razem z kolczykiem, więc nie sądzę żeby to były duże pieniądze - a nie musisz się o nic martwić
o wszystkim pomyśli za Ciebie piercer
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

mam szalony pomysł, żeby samej zrobić sobie septum w domu. Głównie dlatego, że nie chcę wydawać kasy na próżno, bo nie jestem pewna na 100% że mi się spodoba i go zostawię. Szukałam informacji w internecie i każdy odpowiada "nie rób, nie znasz się, nie umiesz" itp. Jeśli rzeczywiście to jest tak niebezpieczne, to proszę, wyjaśnijcie dlaczego
jeśli obiektywnie uważacie, że po dostaniu wskazówek będę mogła je zrobić sama, to pomóżcie
Z góry dziękuję 

o wszystkim pomyśli za Ciebie piercer