|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Nie depcze krokusów
|
Drgająca powieka przy braku niedoboru magnezu
Ostatnio zauważyłam u siebie coś dziwnego. Lewa powieka mi drży (samoistnie zamyka się) gdy chcę szerzej otworzyć oko, choć nie za każdym razem. Do tego ciągle mnie lekko boli w okolicy górnego wału nadoczodołowego. Po prawej stronie jest ok. Magnez mam w porządku, niedawno byłam u lekarza i zalecił przeczekać, nie mniej jednak niepokoi mnie to.
Czy któraś z Was tak miała? Czy może mieć to związek z depilacją brwi? Mam mocne, grube, trudne do wyrwania włoski, boli mnie tam, gdzie się one znajdują. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drgająca powieka przy braku niedoboru magnezu
ja ostatnio tez borykalam sie z dragniem powieki...przez jakis tydzien moze ciut dluzej...normalnie co jakis czas mi drgala, dziwne uczucie...ale przeszlo..
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Mi poiweka drga dość regularnie
![]() ![]() Nie lubię tego uczucia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Mam tak samo jak Madzioonia
![]()
![]() |
#5 |
Nie depcze krokusów
|
Już wiem - niedobór witamin z grupy B. Jak mogłam, głupia, o tym nie pomyśleć? Teraz muszę uważać, bo ich przedawkowanie też nie jest miłe dla układu nerwowego. Już jest lepiej. W najgorszych momentach zamykała mi się powieka i nie chciała otworzyć przez kilka-kilkanaście sekund.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Malla, trochę zaniepokoiło mnie twoje stwierdzenie,że w najgorszych momentach powieka ci opadała i nie chciała się przez jakiś czas (kilka, kilkanaście sekund) otworzyć. Czy miałaś wtedy takie uczucie jakby "zmęczenia" tej powieki? Jakby ci ciążyła? A po tym krótkim odpoczynku (zamknięciu) wszystko było ok? Pytam, bo miałam bardzo podobne objawy do twoich i mnie lekarze też magnezem karmili. Na początku była niby lekka poprawa,ale potem wszystko wróciło. Dopiero gdy sama zaczęłam drążyć temat okazało się,że ten banalny wydawałoby się objaw to były oznaki miastenii. Nie chcę oczywiście siać paniki,ale z mojego doświadczenia wiem że lekarze często "zapominają" o istnieniu tej choroby bo jest ona bardzo rzadka, jej objawy w początkowym stadium są właśnie takie banalne (tzw. miastenia oczna) i sami do końca nie wiedzą jak ją leczyć.A niestety tylko gdy szybko ją w sobie odkryjesz masz szansę normalnie funkcjonować przez resztę życia
![]()
![]() |
#7 |
Nie depcze krokusów
|
To nie magnez, bo branie przez tydzień nic kompletnie nie pomagało, teraz biorę wit.B i tylko kilka razy dziennie mi się to zdarza. Niestety, właśnie coś takiego czuję, to zupełnie inne drganie niż takie co mi się nieraz zdarzało przy nadużywaniu kawy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
kochana mykam teraz do pracy będę na wizażu ok 20:00 to napiszę więcej a narazie kup sobie potas,ale bez magnezu bo jeśli to miastenia to raczej powinnaś magnezu unikać, pozdrawiam
![]()
![]() |
#9 |
Nie depcze krokusów
|
Magnezu brałam ostatnio wielkie dawki, już mam dosyć, bo poprawy po nim nie było. Kakao też idzie w odstawkę ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
No dobra to po kolei: o kakao się nie martw bo ono aż tak wiele magnezu nie ma (ja nie wyobrażam sobie np.życia bez czekolady a w niej też jest magnez
![]() ![]() Jeśli masz takie objawy to może to być miastenia. Ona niestety nie zatrzymuje się na mięśniach ocznych, lubi atakować wszystkie mięśnie w tym również mięśnie płuc i gardła (problem z mówieniem),ale gdy ja szybko wykryjesz to powinno być ok. Ja proponowałabym ci wybrać się do neurologa (niestety lekarz internista nic ci nie pomoże) i poprosić o skierowanie na próbę miasteniczną,którą wykonuje się przeważnie w szpitalu,badanie trwa kilka min. I nie daj się zbyć tekstami,że to jest żadka choroba i że jesteś hipochondrykiem (ja to usłyszałam od lekarza) niestety w przypadku miastenii lekarze za późno ją wykrywają bo pierwsze objawy są właśnie takie niejasne (mnie przez rok karmili magnezem i mówili,ze wmawiam sobie chorobę). Jeśli próba miasteniczna wyjdzie pozytywna to czeka cię jeszcze TK klatki piersiowej i badanie krwi na obecnosść przeciwciał, chociaż to ostatnie nie jest na 100% miarodajne. Ale przede wszystkim nie martw się i daj znać co i jak ze zdrówkiem, skoro ja już kilka lat funkcjonuję z miastenią to znaczy,ze nie jest źle ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
wrr od wczoraj rana drga mi powieka.
chyba zaraz coś mnie trafi ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Mi dziś od rana drga powieka. Wzięłam już podwójną dawkę magnezu z witaminą B6 i jest odrobinę lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Kiedyś też często drgała mi powieka. Przyznam, że to bardzo denerwujące uczucie. Mnie do tego jeszcze dokuczały skurcze łydek. Aby się pozbyć tego problemu piłam wodę ustroniankę z magnezem i witaminą B6. Ta witamina dobrze wpływa na wchłanianie się magnezu do organizmu. Brałam też suplementy i problem z drganiem i skurczami się skończyło.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nie depcze krokusów
|
Przedpotopowy temat
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Nie depcze krokusów
|
Rozbolał mnie inny ząb, poszłam do dentysty i usłyszałam "olaboga!"
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.