|
Notka |
|
Forum eksperta stomatologa z UNIDENT UNION Dental Spa Na Wasze pytania odpowiada Iwona Gnach-Olejniczak, lekarz stomatolog z 23-letnim doświadczeniem, od kilkunastu lat praktykująca implantologię i ortodoncję, założycielka wrocławskiej kliniki UNIDENT UNION Dental Spa. |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2012-11
|
Korony po leczeniu kanałowym
Mam trzy zęby po leczeniu kanałowym (na szczęście dwie siódemki i jedna szóstka), lecz niestety moje zęby są bardzo kruche. Już kilka razy się ukruszyły co mnie bardzo martwi :/ Pani stomatolog zasugerowała mi, że powinnam umieścić sobie korony na tych zębach. Czy to mi pomoże czy raczej popsuje stan uzębienia? To ważne, ponieważ korona na JEDNEGO zęba to wydatek rzędu tysiąca złotych ... ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Korony po leczeniu kanałowym
Jasne,ze pomoże,bo porcelana jest mocniejsza niż ząb naturalny.Jeżeli głównie tych zębów używasz do jedzenia(w sensie rozgryzania jakiegoś pokarmu)to się nie zastanawiaj.Poszukaj może nawet gdzieś nie w centrum miasta,tylko podzwoń nawet do małych miasteczek pod Krakowem.Różnica w cenie i to często znaczna-gwarantowana.Nie wszystko,co tańsze,znaczy gorsze i nie tylko w wielkich miastach pracują świetni protetycy.
#3 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Korony po leczeniu kanałowym
Cytat:
hej mysle ze ci pomoge ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.