![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pierścionek zaręczynowy
Witam wszystkie Panie,
Zamierzam na dniach oświadczyć się mojej wybrance jednakże, nie mam pewności co do rozmiaru pierścionka zaręczynowego. Mam do dyspozycji pierścionek, który jest noszony na palcu środkowym. Pierścionek zaręczynowy pasować powinien na palec serdeczny, stąd moje pytanie: Ile rozmiarów różnicy jest pomiędzy palcem środkowym, a serdecznym? Będę wdzięczny jakbyście, Drogie Panie wypisały mi te dwa, swoje rozmiary. Wyciągnę średnią i powinno być OK ![]() Z góry dziękuję za wyrozumiałość. -- Piotr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierścionek zaręczynowy
tego chyba sie nie da jednoznacznie określic, wydaje mi sie ze kazdy ma inaczej...
ja mam na palcu środkowym rozmiar 13 i Tz własnie taki pierscionek kupił, a na palcu serdecznym mam jednak 11 dalismy pierscionek zmniejszyc i wszystko jest ok. Wiec nawet jesli kupisz za duzy to przeciez świat sie nie zawali.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Palcec serdeczny jest zazwyczaj 2 rozmiary mniejszy niż środkowy
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2010-04-06 o 13:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
moje koleżanki mają zazwyczaj między 10 a 12 rozmiar serdecznego
ale jak Hania pisze zawsze można go zmniejszyć, nie mam problemu ja dostałam za duży i noszę na środkowym ![]() ważniejsze że sam wybierzesz i zrobisz niespodziankę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
ja tez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
ja także mam taką różnicę
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
ja też
![]() ![]() powodzenia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
I ja też mam taką różnicę, ale nie ważne czy będzie za mały czy za duży najważniejsze, że będzie
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
wszystko w zależności od wzoru pierścionka..im grubszy pierścionek(coś na styl obrączek) tym więszy rozmiar potrzeba.. i pamiętaj że zawsze łatwiej pierścionek rozciągnąć niż zmniejszyć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
nawet jeśli nie trafisz z rozmiarem pierscionka to nic się nie dzieje, zawsze można go bez problemu zmniejszyc u jubilera
![]() Powodzenia !
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
czyli to jednak reguła, bo mój pierścionek jest też 2 rozmiary mniejszy od tego ze środkowego palca. Może zrobisz jak mój narzeczony, po prostu zaangażuj siostrę wybranki (jeśli takową posiada) do określenia rozmiaru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
U mnie też. Dostałam 12, a na serdecznym mam 10..
Chyba go jednak nie oddam, bo w aparcie czeka się miesiąc. Będę go nosić na środkowym, w dodatku na prawej ręce, bo tylko na ten palec pasuje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
witam wszystkich, jestem tu od dzisiaj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ja tez dostałam za duzy (pasował mi na palec srodkowy, a chciałam na serdeczny ) i daliśmy go zmniejszyc
![]() wymieniac bym nie wymieniła, ale nie z powodów przesądu bo nawet takiego nie znam, a z powodów czysto sentymentalnych.. zmniejsz i po problemie ![]()
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
dodam jeszcze że idealnie pasuje na palec środkowy, czytam różne wypowiedzi które dopuszczają noszenie pierścionka zaręczynowego na środkowym palcu ale mnie się wydaje że na serdecznym najlepiej, jak myślicie????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak moim zdaniem samo to, że nas zapytałaś o zmniejszenie świadczy o tym, że jednak wolisz nosić na serdecznym ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
to zależy jak wolisz, ja nsozę na serdecznym, ale zastanawiams ię co z nim po ślubie, bo z obrączką razem nosić mi się nie bardzo widzi, a na lewej jakoś dziwnie. Na palec środkowy nie wejdzie, a szkoda, bo tak by mi było najwygodniej.
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
witam Was po dłuższej przerwie, jednak zmniejszyłam pierścionek i noszę na palcu serdecznym, jestem zadowolona i mój narzeczony też, w załączeniu pokażę zdjęcie ale jest trochę niewyrażne /robione komórką/, jak oceniacie, bo wiekszości kojarzy go z obraczką.......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale większość co ma na serdecznym, przekłada go po prostu na lewą rękę |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo. Zdaję sobie sprawę, że nie u każdego takie rozwiązanie wchodzi w rachubę, ale jeśli chcecie nosić obie błyskotki na jednej ręce to możecie spróbować, czy u was to zda egzamin ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Ja ostatnio zauważyłam u wielu moich znajomych trend noszenia pierścionka zaręczynowego na palcu środkowym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Widzę, że jesteście bardzo pomocne, może też pomożecie i mnie. Czy są jakieś tendencje jeśli chodzi o modę w piercionkach? jakieś trendy. Jestem typowym facetem - dla mnie wszystkie pierścionki są takie same ![]() ![]() może podacie jakieś linki z przykładami pierścionków typowych na zaręczyny (wyjątkowych najpiękniejszych itp ![]() z góry wszystkim dziękuje za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
http://wkruk.pl/product-pol-2308180-PIERSCIONEK.html http://wkruk.pl/product-pol-2308018-PIERSCIONEK.html http://wkruk.pl/product-pol-2308200-PIERSCIONEK.html http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...reczynowe,2986 http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...reczynowe,3722 http://www.apart.pl/pl/diamenty,c,ko...reczynowe,3749 http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...00-014-3595WSH http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...00-Y01-1549W10 http://www.yes.pl/pierscionki-zarecz...00-014-0344WID |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
szalonaweronika
Bardzo dziękuję za Twoje przykłady. Ogólna zasada to taka że zaręczynowy ma jedno brylantowe oczko ![]() Czy dobrze rozumiem że teraz w modzie jest białe złoto ? Myślicie ze powinienem przed wyborem pierścionka sprecyzował preferencje wybranki ? Ogólnie jestem zdania, że kobieta nie powinna wiedzieć o zamiarach a już tym bardziej widzieć pierścionka ... Białe złoto czy żółte ?? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to zalezy czy twoja wybranka nosi złota bizuterie czy nie? ja wole żółte złoto, na szczescie moj Tz o tym wiedział przy kupnie pierscionka. Biale złoto wyglada dla mnie jak srebro niestety... a może zapobiegawczo kup pierscionek łączony z białego i żółtego złota ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do kamienia, czy to jeden czy 12, czy brylant czy cyrkonia nie ma chyba az takiego znaczenia, jak fakt, że mężczyzna sie przyłożył, i sam wybrał ten pierscionek specjalnie dla swojej wybranki ![]() Także proponuje sugerować się swoim gustem i znajomościa Przyszłej żony a napewno wyjdzi perfekcyjnie ![]() Życze powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno znasz chociaż trochę jej gust te z jednym oczkiem to mówią że takie bardziej tradycyjne i jednak większość facetów takie wybiera ale właśnie nie powiedziane jest że zaręczynowy tak musi wyglądać i już ja mam mieszany i 5 mikro diamencików ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:16.