facet z autobusu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-20, 00:04   #1
201605161006
Konto usunięte

facet z autobusu

Może to głupi temat... Ale nie zaszkodzi się spytać (niezła pora na to ).
Otóż w jednym dniu w tygodniu zawsze do busu, ktorym jade na uczelnie wsiada wysoki, bardzo przystojny facet, na oko ma z 25-27 lat. Raczej do pracy, bo wysiada w miejscu, gdzie nie ma w okolicy zadnej uczelni. Choc to chyba nie jest wazne.
Pewnie i tak nie zwroci na mnie uwagi, jakby porownac ocene jego wygladu do mojgo to jest sto razy wieksza, ale pomyslalam, ze nie zaszkodzi zapytać, czy znacie jakiś sposób by zwrócic na siebie uwage, ale nie robiac z siebie idiotki, natrętnej itp. i najlepiej takiego sposobu, zeby nie wiedział, ze celowo sprobowalam zwrocic na niego swoją uwage, a zeby wygladalo to na przypadkowe i oczywiscie nie jakies idiotyczne w stylu przewrócenie sie przed nim albo rzucenie na ziemie czegoś przed nim, albo pytanie sie go gdzie jezdzi co x dzień tym busem itd.
Jesli to jest glupi temat, to przepraszam, sama konczac go pisac nie wiem, czy dobrze robie, publikujac, zdaje sobie sprawe ze to durna sprawa.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 00:09   #2
Latiha
Zakorzenienie

Dot.: facet z autobusu

Zapytaj o godzinę? Bo Ci się telefon rozładował. Tylko nie noś akurat zegarka na ręcę.

moja fragrantica
http://www.fragrantica.com/member/213446/

Arabistka, w sercu i na papierze

...ماتت قلوب الناس ماتت بنا النخوة
Latiha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 00:13   #3
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Latiha Pokaż wiadomość
Zapytaj o godzinę? Bo Ci się telefon rozładował. Tylko nie noś akurat zegarka na ręcę.
I co potem?
Chociaż i tak jestem chyba zbyt nieśmiała, żeby odezwać się pierwsza...
Stary 2013-04-20, 00:23   #4
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
I co potem?
Chociaż i tak jestem chyba zbyt nieśmiała, żeby odezwać się pierwsza...
No przecież i tak się zorientuje, że chciałaś do niego zagadać, bo chciałaś poproś go o rozmienienie pięciu złotych na drobniejsze, żebyś mogła kupić bilet w automacie/u kierowcy, bo akurat nie masz drobniej (u mnie kierowcy przyjmują tylko odliczoną gotówkę ). A później to już samo pójdzie - podziękujesz, powiesz jaka to z Ciebie gapa, że nazywasz się xyz, a dokąd jedziesz, a bo ja jadę tu a tu...
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 00:25   #5
shyla
Rozeznanie

potem pogadajcie o pogodzie, np. o jakie piękne dziś słoneczko świeci, aż przyjemnie wyjść z domu
nie no żartuje oczywiście
Jeśli mu się spodobasz to pewnie sam będzie chciał kontynuować rozmowę, a jeśli nic więcej się nie odezwie to znak, żeby dać sobie z nim spokój..

shyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 00:26   #6
201605161006
Konto usunięte

Hm, a nie ma takiego sposobu, w którym nie musiałabym się odzywać? Przynajmniej jako pierwsza
Stary 2013-04-20, 00:28   #7
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Hm, a nie ma takiego sposobu, w którym nie musiałabym się odzywać? Przynajmniej jako pierwsza
Haha, no możesz stanąć 5cm od niego, i za każdym razem jak się będzie odsuwał/przesiadał to za nim iść, i znów mu się wpychać w strefę osobistą w końcu Cię pewnie opieprzy -> odezwie się pierwszy.

Nie no, ja nie widzę żadnego normalnego sposobu, jak się do tej pory facet Tobą nie interesował

Już nie bądź taka dzika, idź po prostu i zagadaj
Stary 2013-04-20, 00:31   #8
201605161006
Konto usunięte

Wcześniej to on nawet mnie nie widział chyba, zawsze stoi przodem do wyjscia, do tego zawsze wsiada z tyłu autobusu, a ja z przodu. Jezdzi tez tym busem drugi taki przystojny, wprawdzie mniej, ale tez przystojny i on często sie na mnie patrzy, ale ma taki wyraz twarzy i patrzy w taki sposob, jak lovelas ktory mysli tylko o jednym.
Dziękuję za rady, ale chyba będę musiała zrezygnować, bo jestem zbyt nieśmiała, by odezwać się pierwsza...
Stary 2013-04-20, 01:27   #9
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Bardzo duzo watkow zakladasz. Dziwi mnie to troche. Moze nastepnym razem pomysl chwile czy nie dasz rady sobie z dylematem "sama". Wizaz to nie pamietnik.

Nie chce bym zlosliwa. Po prostu naprawde dziwi mnie to. Nie masz z kim pogadac? Moze jakies spotkania wizazankowe na spolecznosciach?
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 01:56   #10
kasia89pl
BAN stały

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40398356]Bardzo duzo watkow zakladasz. Dziwi mnie to troche. Moze nastepnym razem pomysl chwile czy nie dasz rady sobie z dylematem "sama". Wizaz to nie pamietnik.

Nie chce bym zlosliwa. Po prostu naprawde dziwi mnie to. Nie masz z kim pogadac? Moze jakies spotkania wizazankowe na spolecznosciach?[/QUOTE]

kasia89pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 01:58   #11
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez kasia89pl Pokaż wiadomość

Chodzi o zakładanie wątków, a nie o ilość wysłanych wiadomości. I James jest tu od 2006 roku. Więc wiesz.
Stary 2013-04-20, 02:01   #12
yeah_whatever
Przyczajenie

Autorko, a może to ksiądz/kleryk jakiś??? hahahahaha
yeah_whatever jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 02:13   #13
kasia89pl
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Chodzi o zakładanie wątków, a nie o ilość wysłanych wiadomości. I James jest tu od 2006 roku. Więc wiesz.
Odnosząc się do drugiej części wypowiedzi jamestown można to samo napisać o niej samej biorąc pod uwagę jej ilość postów.
Stary 2013-04-20, 02:18   #14
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Daj spokoj. Powszechnie przeciez wiadomo, ze napisanie paru postow dziennie jest bardzo skomplikowane i zajmuje co najmniej tyle, ile praca na pelny etat .

Zreszta piszesz wiecej postow ode mnie, wiec nie jestes obiektywna .

Edytowane przez 4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b
Czas edycji: 2013-04-20 o 02:20
4e9f92519f0a2c998a884c2af4c543da9bfeb435_5ffce6a84e16b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 02:27   #15
kasia89pl
BAN stały

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40398424]Daj spokoj. Powszechnie przeciez wiadomo, ze napisanie paru postow dziennie jest bardzo skomplikowane i zajmuje co najmniej tyle, ile praca na pelny etat .

Zreszta piszesz wiecej postow ode mnie, wiec nie jestes obiektywna .[/QUOTE]
Powszechnie przecież wiadomo, ze napisanie paru tematów dziennie jest bardzo skomplikowane i zajmuje co najmniej tyle, ile praca na pełny etat .

Zresztą to ty piszesz średnio więcej postów ode mnie - około 8 dziennie, a ja mniej niż 0,3 dziennie, wiec jesteś jeszcze mniej obiektywna .
Stary 2013-04-20, 03:15   #16
cholernarejestracja
Copyraptor

Kasiu, to chyba było do mnie... a ja to nawet nie usiłuję ukrywać, że jestem od wizażu uzależniona
Stary 2013-04-20, 08:25   #17
martynusia222
Zakorzenienie

[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40398356]Bardzo duzo watkow zakladasz. Dziwi mnie to troche. Moze nastepnym razem pomysl chwile czy nie dasz rady sobie z dylematem "sama". Wizaz to nie pamietnik.

Nie chce bym zlosliwa. Po prostu naprawde dziwi mnie to. Nie masz z kim pogadac? Moze jakies spotkania wizazankowe na spolecznosciach?[/QUOTE]
No naprawdę, z każdym najmniejszym problem od razu na wizaż... Tym bardziej, że wątków jak zwrócić uwagę faceta było mnóstwo ( w autobusie między innymi też)
Stary 2013-04-20, 08:35   #18
Kaza86
Rozeznanie

GG do Kaza86

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
No naprawdę, z każdym najmniejszym problem od razu na wizaż... Tym bardziej, że wątków jak zwrócić uwagę faceta było mnóstwo ( w autobusie między innymi też)
Też to zauważyłam
Kaza86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 08:42   #19
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Kochana, po temacie 'jak zachować się po zdaniu prawka, bo jestem taka spontaniczna to nie wiem czy zemdleć czy płakać' już nie pamiętam czyim, to chyba długo nie ośmielę się narzekać na kogoś innego, że o pierdoły pyta
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 08:43   #20
juritka_94
Raczkowanie

Co do tematu to sądze, że to już nie te czasy, kiedy się to ludzi poznawało na ulicy. Teraz wszystko zostało ograniczone do odpowiednich miejsc, sfer wiec sądze, że nawet jakbyś się mu podobała to nie zagada - stwierdzi, że to coś dla niego dziwnego, pomyśli (mam swoich znajomych) itd. Nie znasz jego charakteru.

Teraz to ludzie poznawają się w szkołach, studiach, internecie, imprezach,..... a nie na mieście od tak.

Edytowane przez juritka_94
Czas edycji: 2013-04-20 o 08:45
juritka_94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 08:50   #21
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez juritka_94 Pokaż wiadomość
Co do tematu to sądze, że to już nie te czasy, kiedy się to ludzi poznawało na ulicy. Teraz wszystko zostało ograniczone do odpowiednich miejsc, sfer wiec sądze, że nawet jakbyś się mu podobała to nie zagada - stwierdzi, że to coś dla niego dziwnego, pomyśli (mam swoich znajomych) itd. Nie znasz jego charakteru.

Teraz to ludzie poznawają się w szkołach, studiach, internecie, imprezach,..... a nie na mieście od tak.
Czyli dopóki kogoś nie spotkam na imprezie, albo nie trafię z nim do jednej szkoły, to nie mam szans na poznanie go, choćbym widywałą go codziennie na ulicy?
Głupoty gadasz.
Stary 2013-04-20, 09:12   #22
ellish
Zakorzenienie

dla mnie to porazka, jak ktos chce podejsc do kogos na ulicy, bo sie spodobal. Hmm, jesli jakis facet by tak podszedl, to by byl z gory skreslony.

Jakos tak dziwnie uwazam, ze wtedy taka osoba jest malo inteligentna i w ogole nie warta zainteresowania

Zdarzylo mi sie, ze ktos tak podszedl do mnie (raz, na przystanku, drugi raz po wyjsciu z kosciola). Grzecznie, z kulturka splawilam taka osobe.

Edytowane przez ellish
Czas edycji: 2013-04-20 o 09:38
ellish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 09:16   #23
juritka_94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Czyli dopóki kogoś nie spotkam na imprezie, albo nie trafię z nim do jednej szkoły, to nie mam szans na poznanie go, choćbym widywałą go codziennie na ulicy?
Głupoty gadasz.
Jeśli wychodzisz na dwór to w jakimś konkretnym celu (spacer, spotkanie itp.) Nie znasz osób, które idą obok Ciebie. Skąd wiesz, czy te osoby będą tak samo otwarte jak Ty ?

No chyba, że same zagadają do Ciebie....
Albo użyją wobec Ciebie odpowiednich przekazów niewerbalnych.
Stary 2013-04-20, 09:36   #24
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli wychodzisz na dwór to w jakimś konkretnym celu (spacer, spotkanie itp.) Nie znasz osób, które idą obok Ciebie. Skąd wiesz, czy te osoby będą tak samo otwarte jak Ty ?

No chyba, że same zagadają do Ciebie....
Albo użyją wobec Ciebie odpowiednich przekazów niewerbalnych.
Czyli rozumiem, że wyjście w celu spaceru uniemożliwia zawieranie kontaktów, natomiast do szkoły/na uczelnię każdy chodzi w celach matrymonialnych?
Stary 2013-04-20, 10:05   #25
juritka_94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Czyli rozumiem, że wyjście w celu spaceru uniemożliwia zawieranie kontaktów, natomiast do szkoły/na uczelnię każdy chodzi w celach matrymonialnych?
Nie o to chodzi. Chodzi mi o to, że wychodzenie na spacer w celu zawarcia nowych znajomości to nie jest dobry pomysł, ponieważ ta druga osoba może nas odebrać jako osoby mało wartościowe, które nie mają znajomych. W szkole albo w innych tego typu miejscach obcowanie ze sobą jest jako tako wymuszone i łatwiej jest nawiązać wspólny temat niż zaczepić od tak na ulicy,
Stary 2013-04-20, 10:11   #26
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie o to chodzi. Chodzi mi o to, że wychodzenie na spacer w celu zawarcia nowych znajomości to nie jest dobry pomysł, ponieważ ta druga osoba może nas odebrać jako osoby mało wartościowe, które nie mają znajomych. W szkole albo w innych tego typu miejscach obcowanie ze sobą jest jako tako wymuszone i łatwiej jest nawiązać wspólny temat niż zaczepić od tak na ulicy,
Czyli wybór partnera ogranicza się do ludzi w obrębie klasy/grupy?
Bo ja na przykład z niektórymi ludźmi z innego roku, czy innych grup obcuję mniej, niż z facetem z którym codziennie jeździ sięautobusem, czytaj - wcale.
Więc jeśli spodoba mi się facet z roku wyżej, którego wcześniej nie zapoznałam, nie mogę nawiązać z nim znajomości, żeby nie pomyślał, że nie mam znajomych?
Stary 2013-04-20, 10:19   #27
alexandraa13
Rozeznanie

jak nie chcesz się do niego odzywać, a chcesz zwrócić na siebie uwagę to może jakaś mała scenka np. z kierowcą? taka żebyś powiedziała coś więcej niż "ulgowy proszę". Np. mówisz, że masz tylko 100zł i boisz się, czy będzie miał Ci wydać za bilet...coś tam dalej nawijasz, że zabiegana jesteś albo rozkojarzona, przepraszasz za kłopot itd. Całą rozmowę starasz się pozytywne wrażenie zrobić tzn uśmiechnięta, miła, kulturalna, z poczuciem humoru itd...Inne pomysły na zrobienie "scenki" do kierowcy, pytasz na którym przystanku masz wysiąść żeby mieć najbliżej do miejsca X, albo czy na czasowym bilecie możesz się przesiąść w coś tam...No i ciągniesz gadkę tak żeby się miło zaprezentować. Raczej koleś zwróci uwagę, w autobusie jest nudno więc ludzie się gapią jak cokolwiek się dzieje. Chyba, że jest w was duuuży tłok albo koleś jeździ zwieszony w słuchawkach

ps. Albo prosisz kumpelę żeby do Ciebie zadzwoniła o godzinie X (no albo symulujesz dzwonienie telefonu, ale można zaliczyć wpadkę więc to ładnie opracuj), stajesz w niewielkiej odległości od niego i prowadzisz "rozmowę" taką, aby się jak najlepiej/najciekawiej zaprezentować.

Edytowane przez alexandraa13
Czas edycji: 2013-04-20 o 10:21
alexandraa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 10:32   #28
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alexandraa13 Pokaż wiadomość
jak nie chcesz się do niego odzywać, a chcesz zwrócić na siebie uwagę to może jakaś mała scenka np. z kierowcą? taka żebyś powiedziała coś więcej niż "ulgowy proszę". Np. mówisz, że masz tylko 100zł i boisz się, czy będzie miał Ci wydać za bilet...coś tam dalej nawijasz, że zabiegana jesteś albo rozkojarzona, przepraszasz za kłopot itd. Całą rozmowę starasz się pozytywne wrażenie zrobić tzn uśmiechnięta, miła, kulturalna, z poczuciem humoru itd...Inne pomysły na zrobienie "scenki" do kierowcy, pytasz na którym przystanku masz wysiąść żeby mieć najbliżej do miejsca X, albo czy na czasowym bilecie możesz się przesiąść w coś tam...No i ciągniesz gadkę tak żeby się miło zaprezentować. Raczej koleś zwróci uwagę, w autobusie jest nudno więc ludzie się gapią jak cokolwiek się dzieje. Chyba, że jest w was duuuży tłok albo koleś jeździ zwieszony w słuchawkach

ps. Albo prosisz kumpelę żeby do Ciebie zadzwoniła o godzinie X (no albo symulujesz dzwonienie telefonu, ale można zaliczyć wpadkę więc to ładnie opracuj), stajesz w niewielkiej odległości od niego i prowadzisz "rozmowę" taką, aby się jak najlepiej/najciekawiej zaprezentować.
ja na osoby które ostentacyjnie i głośno rozmawiają przez telefon w środkach komunikacji publicznej patrzę co najmniej z wyrazem twarzy 'ciszej, nie chce mi się tego słuchać'.

poza tym, jeśli autorka pyta nas o jakiekolwiek sposoby zwrócenia na siebie uwagi, które jednocześnie ograniczałyby jej udział w całym zdarzeniu... szczerze wątpię, by zaprezentowała się nagle jako błyskotliwa i z poczuciem humoru, niestety.

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-20, 10:36   #29
201605161006
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ellish Pokaż wiadomość
dla mnie to porazka, jak ktos chce podejsc do kogos na ulicy, bo sie spodobal. Hmm, jesli jakis facet by tak podszedl, to by byl z gory skreslony.

Jakos tak dziwnie uwazam, ze wtedy taka osoba jest malo inteligentna i w ogole nie warta zainteresowania

Zdarzylo mi sie, ze ktos tak podszedl do mnie (raz, na przystanku, drugi raz po wyjsciu z kosciola). Grzecznie, z kulturka splawilam taka osobe.
No wlasnie ja tez tak uwazam, jak do mnie jakis facet obcy podejdzie i zagaduje to sobie mysle (moze i niestety) ze to jakis psychol, zbok itd... nie chciałabym robić z siebie idiotki.

A co do ilosci zakladanych tematów, zdarzylo sie w tym tygodniu, ze zalozylam bodajze 4 tematy, podczas gdy zdarzalo sie, ze zakladalam jeden na miesiac, moze i wcale, nie rozumiem tego czepialstwa, przeciez jak komus nie podoba sie temat, to nie musi sie w nim wypowiadać, mysle, ze poki nie jest to trollowanie i pisanie totalnych glupot, to wszystko jest ok.

A co do wizażowych społeczności itp. itd., radziłam się już kilku znajomych, czy to sprawia, ze nie powinnam pytać sie juz innych osób, jakie mają pomysły?
I tak skutecznie zostalam w tym temacie odwiedziona od robienia czegokolwiek, wiec mozna go uznac za nieaktualny.
Stary 2013-04-20, 11:38   #30
charsi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alexandraa13 Pokaż wiadomość

Dla mnie takie wyreżyserowanie scenki na przekór jej osobowości są kiepskie, bo nawet jeśli facet okaże zainteresowanie dziewczyną to nadal będzie musiała grac i udawać osobę otwartą, uśmiechniętą itd.

Może uśmiechnij się do po prostu - jak Ci się uda to sam wykaże inicjatywę, jak nie to sobie odpuść Albo nie wiem, napisz na spotted?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości