|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
The Mortal Instruments
Pozostało parę tygodni do premiery Miasta Kości, więc nastał odpowiedni moment by spytać - są tu jakieś fanki?
![]() Wątek zakładam na społecznościach a nie na kulturalnym z racji swojego zamiłowania do offtopów
Edytowane przez 201607231707 Czas edycji: 2013-08-01 o 20:46 |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: The Mortal Instruments
O kurcze, nigdy nie byłam na społecznościach, o kurcze, o kurcze, o kurcze
![]() Dobra, dołączam do wątku, chociaż, jak pisałam, nie lubię prawie żadnej postaci ![]() Co do filmu, to nie podoba mi się aktor, który ma grać Jaca. Imienia nie pomnę, bo jakieś długie i skomplikowane |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Wprawdzie czytam dopiero 3 cześć, ale dopisuje się ;D
jesienny_liść Mi też nie podoba się Jace, ale za to filmowa Clary bardzo
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Jamie to faktycznie bardzo długie i skomplikowane imię
![]() Też mi się nie podoba, ja go w ogóle nie lubię od pierwszego mignięcia w Harrym Potterze. Generalnie w kwestii Jace'a mam dość typowe spojrzenie - dla mnie on jest młodszym Pettyferem
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
No, chodziło mi o te... nazwisko
To chyba ma jakieś trudne?Edit: Jamie Campbell Bower to trochę długie ![]() Byle mnie tylko TŻ nie przyłapał na rozmowach o bajkach, kazał mi się ogarnąć
Edytowane przez jesienny_lisc Czas edycji: 2013-08-01 o 21:05 |
|
|
|
|
#6 |
|
Konto usunięte
|
O, Clary, kolejna znienawidzona postać, grana przez aktorkę, której nie lubię
Jestem marudą, co poradzę.Lilly Collins jest śliczna (jaram się jej brwiami, serio), ale jak dla mnie na Clary jest po prostu za śliczna W mojej głowie Clary jest typową dziewczyną z sąsiedztwa, ładna, ale dupy nie urywa. No i IMHO jest za mały kontrast między nią a Jemimą (Isabelle) - Clary miała być drobna i niska, a Izzy to taka tap madl Przynajmniej w mojej wyobraźni ![]() ---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Jaime Campbell Bower, no ewentualnie mogę się zgodzić
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Też wyobrażałam sobie Isabelle jako mega ładna laske, za którą oglądają się faceci...
W zwiastunach na taka nie wygląda, ciekawe jak bedzie w filmie. |
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Tak dochodzę do wniosku, że nikt mi się z obsady nie podoba, poza Jocelyn i Valentinem. Jeszcze Alec ujdzie.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
Na zwiastunach rżałam ze śmiechu, bo Jemima jest podobna do mojej mamy kiedy ta miala 20 lat
Valentine jest dla mnie niedorobionym Jackiem Sparrowem - fascynuje mnie kto mu te warkoczyki zaplata I jaki jest sens noszenia skórzanej kurtki na goła klatę? Alec dla mnie miał delikatną, dziewczęcą urodę, ale Zegers jest całkiem ok. Zastrzeżen nie mam do Godfreya Gao (Magnus) i Roberta Sheehana (Simon). Nie żeby Sheehan mi pasował jakoś wybitnie na Simona (mojego książkowego faworyta, tak btw), on mi sie podoba sam w sobie
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
A Jocelyn? Jak dla mnie Lena jest idealna do tej roli. Szkoda, że całą pierwszą część prześpi.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Jak dla mnie ludzie przywiązują aż ZA dużą rolę do wyglądu bohaterów. Każdy widzi ich inaczej,a to najwyrażniej są urzeczywistnienia bohaterów według autorki. Tak samo było z Igrzyskami Śmierci, kiedy był wielki bulwers, że gdzie nie pasuje, taka gra aktorka i w ogole...
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Dopiero teraz ją sobie wygooglałam i obejrzalam dokładnie (wiecie, najpierw bylam zajęta depresją na wieść o Bowerze, a potem mentalnym orgazmem na widok Godfreya) - jestem w szoku, że wzięli aktorkę, która na luzie może uchodzić za matkę szesnastolatki, a nie dwudziestoparoletnią cizię
To takie niespotykane.Szkoda, że musimy poczekać żeby ją porządnie obczaić na ekranie. |
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
A Gry o Tron nie oglądasz?
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Aczkolwiek nie popieram hejtu w stronę aktorów, że jak oni śmieli przyjąć tą rolę, bo przecież nie wyglądają jak dany bohater - mogę mieć inną wizję, a aktor może do niej pasować lub nie, takie życie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie o tym mówie- o ogólnym hejcie. Zastanawia mnie ile i co zostanie pominięte.
Nie lubie oglądać ekranizacji w kinie ,bo zawsze zaczynam paplac "Ale w książce było,że..." |
|
|
|
|
#16 |
|
Konto usunięte
|
Omg, dopiero jak zapytałaś, olśniło mnie skąd ja kojarzę
Muszę w końcu skończyć Grę, utknęłam w połowie ktoregoś sezonu (trzeciego?) i już nic nie ogarniam ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- W CoB chyba nic nie ominą, w każdym razie żadnego wątku, może zmienią poszczególne sceny. Ale jeśli dotrą do CoFA to stawiam dychę, że całkiem ominą wątek Roberta i Maryse. |
|
|
|
|
#17 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie o tym mówie- o ogólnym hejcie. Zastanawia mnie ile i co zostanie pominięte.
Nie lubie oglądać ekranizacji w kinie ,bo zawsze zaczynam paplac "Ale w książce było,że..." |
|
|
|
|
#18 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W GoT, Terminatorze czy nowym Dreddzie (czy jak to tam się pisze ) Chyba bardziej jaram się filmem i obasadą, bo pierwszą część książki wymięczyłam. Miałam ochotę udusić wszystkich nastoletnich bohaterów oprócz Simona
|
|
|
#19 |
|
Konto usunięte
|
Bo Simon jest cudowny
Jakby w pierwszym poście była ankieta z pytaniem o ulubionego bohatera, musiałabym umieścić podpowiedź, że prawidłowa odpowiedź brzmi "Simon" Aczkolwiek Aleca i Izzy też lubię - Aleca, bo tak A Izzy, bo nie jest szarą myszką, jakich w literaturze dla młodziezy od groma i jeszcze trochę (chociaż od CoFA oczywiście musiała przejść metamorfozę w niepewnego siebie misia-tulisia, wrrr)
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
ok, UWAGA SPOILER
No co ty, miałaś wątpliwość co do tego, że będzie happy end? To było moje najmniejsze zdziwienie ever W trzeciej części wychodzi, że nie są i że to bardzo pokręcona i popieprzona historia (czyt. moja ulubiona historia w calej serii, na stronie CC jest nawet dłuższa wersja <3)
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zadomowienie
|
Dooobra
To chyba przeczytam![]() Wakacje, a wszystkie dobre fanfiki potterowe już za mną Więc nawet nawiedzę moją bibliotekę i półkę z literaturą młodzieżową
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
Czytaj, dla Simona, w późniejszych częściach przestał być w 100% podnóżkiem Clary i zdobył charakter ![]() Też lubię fanficki potterowe Z Darów to czytam właściwie tylko te Jace/Simon (tak, tak, nikt zeslashowania nie uniknie) i raz na sto lat Magnus/Alec, z Pottera o każdej postaci, byleby był ciekawy ![]() O tak, okładki są masakryczne. Pierwsza jeszcze całkiem całkiem, druga i czwarta miażdżą |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
Jak fajnie, że powstał wątek o DA. Nie mam z kim się jarać, a premiera coraz bliżej.
W sumie do obsady przywykłam. (Tylko Isabelle nie mogę przełknąć). Mam nadzieję, że charakter postaci dobrze oddadzą. Jak mi Magnusa zniszczą to
|
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam tylko jedną koleżankę do jarania się, a ona ma mnie już dość
![]() O tak, oby Magnusa dobrze oddali, jedna z lepszych postaci. |
|
|
|
|
#26 |
|
Konto usunięte
|
Epic fail w opisie Simona zrobił mi dzień
![]() Skany z The Daily Mail ^^ |
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha
A JCB wygląda tragicznie na tym zdjęciu Kojarzy mi się z Bravo z lat 90.
|
|
|
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
Mi też albo jakby go w paincie dokleili
![]() Kristen Stewart też okropnie, jak zombie o.O Mogliby wziąć jakieś ładniejsze zdjęcie, no naprawdę. |
|
|
|
|
#29 |
|
Konto usunięte
|
http://tmisource.com/2013/08/06/city...-seelie-queen/
Plotka juz została potwierdzona, mamy Królową Jasnego Dworu ^^ |
|
|
|
|
#30 |
|
Zakorzenienie
|
W momencie kiedy dowiedziałam się, że powstaje ten film nie mogłam doczekać się premiery, ale z każdym kolejnym zwiastunem moja ekscytacja gasła.. Bohaterowie w mojej głowie wyglądali zupełnie inaczej, ale to inna kwestia. Odnoszę wrażenie, że z tej ciekawej i bogatej (według mnie) fabuły zrobiono film dla nastolatek, z wymuskanymi aktorami. No nie wiem.. Do kina się wybiorę, dopiero później ocenię
Edytowane przez Deesy Czas edycji: 2013-08-10 o 22:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:53.

To chyba ma jakieś trudne?

)
Więc nawet nawiedzę moją bibliotekę i półkę z literaturą młodzieżową