|
|
#1 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 34
|
Prawo jazdy £ÓD¬
Zaczê³am niedawno kurs w auto szkole SUKCES w £odzi. Tymczasem ka¿da napotkana osoba koñcz±ca kurs w tej szkole klnie na czym ¶wiat stoi!!! Nie spotka³an siê jeszcze z ani jedn± pozytywn± opini± na jej temat. Dzi¶ zaczynam jazdy i jestem ciekawa, czy czeka mnie spiêcie z lekcewa¿oncym swoje obowi±zki i moj± edukacjê instruktorem. Czy jest kto¶, kto móg³by podzieliæ siê ze mn± swoimi spostrze¿eniami? Mo¿e jest w £odzi auto szko³a warta polecenia?
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 749
|
Dot.: Auto szko³a SUKCES w £odzi... faktycznie taka tragiczna???
Oj dopiero teraz zauwa¿y³am ten w±tek. Mogê siê wypowiedzieæ na ten temat, aczkolwiek my¶lê, ¿e ju¿ sama wiesz jak jest
Zale¿y na kogo siê trafi. Ogólnie na corsie NIE MA dobrego instruktora - nie ma co na to liczyæ nawet. Dobry trafi sie na toyocie. Instruktorom w tej szkole mam do zarzucenia przede wszystkim to, ¿e ca³y czas mówi± co powinno siê robiæ w stylu: "a teraz zmiana pasa", albo "w³±cz kierunkowskaz lewy". Zamiast "skrêcamy w lewo" i dopiero jak co¶ sie ¼le zrobi to wyt³umaczyæ. Niestety przez to nie umiem podejmowaæ w³asnych decyzji na drodze Za to zdecydowanie instruktorzy nie krzycz± na kursantów, co jest plusem, bo nienawidzê jak kto¶ siê na mnie wydziera Jednak nie czu³am siê nauczona na egzamin po tym kursie, obla³am w pierwszym terminie praktyczny i zamierzam wykupiæ kilka jazd w innej szkole, ¿eby trochê lepiej umieæ je¼dziæ na nastêpny raz ![]() Dla kontrastu moge powiedzieæ, ¿e moja przyjació³ka by³a zadowolona z tej szko³y - choæ istotnie, jest w tym odosobniona ![]() Pozdrawiam
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Otó¿... skoñczy³am w³a¶nie kurs. Na oplu je¿dzi³am z takim panem Krzysztofem, taki starszy facet. TRAGEDIA!!! Byle pomy³ka i ju¿ awantura! dar³ siê na mnie tak, ¿e nie raz mia³am ochotê wysi±¶æ z auta. Wyje¿dzi³am jeszcze 4 godziny z panem Tomkiem... ca³kiem ca³kiem. A na toyocie je¿dzi³am ju¿ z panem Radkiem. I od tego momentu jazda zaczê³a sprawiaæ mi przyjemno¶æ. Chocia¿ fakt, do ostatniej godziny czu³am siê niemal ubezw³asnowolniona pod wzglêdem podejmowanych na dordze decyzji. W ka¿dym razie wszystkim obecnym kursantom tej auto szko³y z czystym sumieniem polecam instruktora Radka. A Ty z kim je¿dzi³a¶?
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, teraz to juz chyba za pozno, ale... jak sie Wam nie podoba instruktor, mozecie go zmieniæ! A jak w danej szkole jazdy Wam sie nie podoba, tez mozecie zmienic, OSK musi Wam oddac kase, za niewyjezdzone godziny i dac papiery, mozecie sie do innej szkoly przeniesc. Np jak macie terorie zrobiona+6 godzin jazd, to w innej szkole robicie tylko te 24 godziny
Gdy ju¿ posmakowa³e¶ lotu, zawsze bêdziesz chodziæ po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam w³a¶nie by³e¶ i tam zawsze bêdziesz pragn±³ powróciæ. Chcia³bym poznaæ cz³owieka, który wymy¶li³ seks, ¿eby zobaczyæ nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
M±dry polak po szkodzie... Druga po³owa praktyki up³ynê³a mi w zancznie milszej atmosferze, zmienilam insruktora i by³o okej. Jednak ludzie którzy nie maj± cierpliwo¶ci do innych nigdy w ¿yciu nie powinni nikogo uczyæ. A ca³± kadrê podstarza³ych i uznaj±cych swoj± wy¿szo¶æ instruktorów - s³u¿bistów, powinna zast±piæ m³oda i dynamiczna ekipa.
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na oplu je¼dzi³am w³a¶nie z panem Tomkiem - pora¿ka!!! Innego nawet nie mia³am wtedy do wyboru, bo akurat ¿aden na oplu nie je¼dzi³ :/ A na toyocie mia³am pana Krzysztofa i by³am nawet w miarê zadowolona, wiêcej mnie nauczy³. Teraz dokupi³am jazdy w innej szkole, ¿eby mo¿e chocia¿ za drugim razem zdaæ
|
#7 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
By³em uczniem Autoszko³y 'SUKCES' i jakby dla kontrastu mogê powiedzieæ, ¿e bardzo ceniê sobie tê autoszko³ê. Poniewa¿ jestem cz³owiekiem lekko niepe³nosprawnym (z ograniczonym ruchem w stawie skokowym stopy prawej oraz praktycznie jednoocznym), tylko dziêki wzajemnej wspó³pracy z instruktorami tej szko³y mog³em nauczyæ siê je¼dziæ. Dziêki pracy instruktorów tej szko³y (szczególnie p. Zbigniewa Dusia i p. Macieja Kusiñskiego), podbudowie psychicznej jaka p³ynê³a z ich strony w stosunku do mojej osoby - uda³o siê nie tylko ukoñczyæ kurs nauki jazdy (choæ wielokrotnie chcia³em zrezygnowaæ), ale zdaæ egzamin pañstwowy i dzi¶ mieæ tê satysfakcjê, ¿e nie jestem gorszy od innych. Instruktorzy pracowali ze mn± bardzo cierpliwie i powoli, systematycznie wprowadzali mnie w tajniki prowadzenia samochodu. Dodatkowym atutem dla tych osób niech bêdzie to, ¿e robi±c kurs mia³em ju¿ 50 lat, co wymaga³o samo z siebie zwiêkszonego nak³adu pracy obu stron. Je¶li mogê co¶ dodaæ do tego, to tylko jedno s³owo - dziêkujê Panowie!!!
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
chyba co¶ siê komu¶ tu pomyli³o!! je¼dzi³am na corsie i cieszê siê ¿e mia³am wymagaj±cego instruktora bo dziêki temu od rok mam prawo jazdy...!! jak kto¶ nie ma predyspozycji lepiej ¿eby nie je¼dzi³ bo ¿adna szko³a mu nie pomo¿e!!
|
|
#9 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.To, ze Tobie sie w tej szkole podobalo, nie znaczy, ze kazdemu musi. No i nie kazdy urodzil sie za kierownica, no wybacz ;/
Gdy ju¿ posmakowa³e¶ lotu, zawsze bêdziesz chodziæ po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam w³a¶nie by³e¶ i tam zawsze bêdziesz pragn±³ powróciæ. Chcia³bym poznaæ cz³owieka, który wymy¶li³ seks, ¿eby zobaczyæ nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
AUTO SZKO£A SUKCES to masakra!!! Chodzi³em tam na kurs! W ¿yciu nikomu nie polece tej szko³y. Kadra czyli szef i jego ¿ona to wybitnie wredni i nieuczciwi ludzie. Jak zacz±³em kurs spyta³em sie czy mam podejmowac prace czy sie wstrzymaæ z prac± ¿ebym móg³ zrobiæ szybko kurs. Powiedziano mi ¿eby sie wstrzyma³ to zrobie w 3 tyg jazdy tym czasem robi³em ponad 1,5 miesi±ca!!! Jak chcia³em ¿eby mnie zaplanowano z góry na jazdy to mi odmawiano. A któregos razu zajrzalem po kryjomu w notes instruktora i same fajne dziewczyny z kursu by³y tam zaplanowane, podczas kiedy inni nie mieli szans na co¶ takiego. Jazdy maialem co 4 dni czasami co tydzieñ! Do tego instruktorzy nie dawali do siebie numeru telefonu... sam musia³em zdobyæ ¿eby prze³o¿yæ sobie jazdy bo dowiedzia³em siê ze w mam pogrzeb dopiero w pi±tek wieczorem. Zadzwoni³em do istruktora zostawi³em wiadomo¶æ i numer ¿eby wrazie klopotów oddzwoni³ tym czasem w jak przyszed³em po pogrzebie na kolejne jazdy powiedziano mi ¿e takich rzeczy nie za³atwia sie z instruktorem tylko z biurem . Odpar³em ¿e biuro by³o zamkniête... a szefowa autoszko³y odpar³a mi ze j± nie obchodz± ¿adne g³upie pogrzeby ¿e straci³em 2 godziny i musze za nie zap³aciæ. Ja siê k³uci³em o to ¿e prze³o¿ylem jazdy u instruktora... a ona na to ¿e tak nie mo¿na tylko u nich mo¿na prze³o¿yæ a je¶li to siê dizeje w weekend to nie mo¿na tylko siê traci godziny i trzeba za nie znów p³aciæ bo kursu siê nie skoñczy. Ta autosz³o to najwiêksi krêtacze ¶wiata!!! nie je¼dzi siê tam 2 godziny np tylko 10 min siê czeka zanim instruktor wypali papierosa i dopiero siê jedzie a potem 10 min przed czasem siê przyje¿dza. Czyli 20 min w plecy na ka¿dych dwóch godzinach!!! raz tylko by³em na trasie egzaminu a tak tylko po osiedlu je¼dziê³m... Kiedy¶ na corsie tam by³ fajny instruktor który potrafi³ uczyæ ale niestety odszed³!!! JA osobi¶cie 100% nie polecam tej autoszko³y ale to nie tylko ja. Ostrzegam przysz³ych kursantów ¿e tam oszukuj± a po za tym jest bardzo drogo , dro¿ej niz u konkurencji... Pozdrawiam czytelników
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
no coz - auto szko³a sukces - pora¿ka to ma³o powiedziane!!!!!!!!! i zeby nie byc go³os³own± to pare faktów o tej w³asnie szkole:
- ka¿de jazdy rozpoczynaja sie z 10, 15 minutowym opo¿nieniem (wg instruktorów to jest czas na przygotowanie sie do jazdy), ale nie oszukujmy sie 10 min to mozna sie przygotowywac jak sie pierwszy raz wsiada do samochodu i nie bardzo sie wie gdzie sie ustawia lusterka, fotel...itp, itd - a nawet wtedy nie zajmuje to 10 min, o 15 juz nie wspomnê). Prawda jest taka ze wszystkie samochody przyjezdzaj± pod szko³ê o tej samej godzinie i wowczas panowie instruktorzy musza sobie porozmawiac, zapalic papieroska ( o tym bedzie rowniez po¿niej) ale co najgorsze skomentowac swoich poprzednich kursantów gdzie bardzo czesto opowiesci te sa wzbogacane niecenzuralnymi s³owami, I niby jak ja mia³am sie czuc gdy podczas przygotowania do jazd s³ysza³am szydercze uwagi na temat mojego poprzednika i to wypowiadane z ust instruktora z ktorym je¼dzi³am (pan Krzysztof). Przeciez |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 8
|
c.d.
Przecie¿ rzecza normalna jest to ze skoro zapisalismy sie do auto szko³y to chcemy sie nauczyc je¼dziæ, a zwiazane jest rowniez z tym ze bedziemy pope³niac b³edy - nawet te najbardziej oczywiste, wiec nie rozumiem jakim prawem po¼niej jestesmy wy¶miewani (pod wzgledem psychicznym komfortowe to nie by³o panie Krzysku, bo zdawa³am sobie sprawe ze b³edy ktore sama robi³am rowniez mog³y byc komentowane i wysmiewane). Na zakonczenie pierwszego w±tku...jazdy rozniez konczy³y sie 10 min przed czasem. - przez ca³e 30 godzin kursu moze dwa razy by³am na trasach egzaminacyjnych (bo ca³y czas mia³am powtarzane ze najpierw musze sie nauczyc spraw technicznych zwiazanych z obs³uga samochodu - techniki jazdy, a dopiero wtedy mozna wyjechac na trasy) W konsekwencji gdyby nie to ze sama sie upomnia³am to podejrzewam ze ani razu nie wyjecha³abym na trasy egzaminacyjne. Wszystkie jazdy odbywa³y sie na Dabrowie, widzewie, bo tam jest placyk, okolice Niciarnianej i paru jeszcze innych ulic gdzie na egzaminie nie ma szansy zeby sie do nich dotar³o. Na zakonczenie kursu zosta³o mi powiedziane ze przyda³yby mi sie dodatkowe jazdy i zebym sie nie przejmowa³a bo wszytskiego sie naucze, ze na tych dodatkowych jazdach zrobimy wszystkie trasy ...itp (dziekuje bardzo - zrobi³am je w innej szkole, z innym instruktorem a im nie da³am juz zarobic!) - o parkowaniach na miescie nie mia³am co marzyc - mia³am moze 5, z czego 3 w ostatnim dniu kursu 9troche ich pocwiczy³am na placyku, ale to nie to samo) - teoria rowniez pozostawia duzo do zyczenia (prowadzi³ ja szef szko³y - pan Maciek i stosowa³ wyjatkowo nowoczesne metody nauczania...tzn. wchodzi³ do sali w³acza³ dvd i wychodzi³. Kolejny raz pojawia³ sie gdy filmik sie skonczy³, serdecznie dziekowa³ za spotkanie i zaprasza³ na kolejne). Jak widac zbytnio sie nie wysila³ ...nie wiem, byc moze zbyt ma³o pieniedzy p³acilismy za kurs i nic wiecej nam sie nie nale¿a³o. Co by jednak nie pisac... to ka¿demu zyczy³abym takiej pracy (choc same w³acznie dvd nudne, ale posadka ciep³a i przemêczyc nie ma sie jak). - jestem osoba tolerancyjna (2 wypalone papierosy jeszcze bym znios³a, choc nie ukrywam ze instruktorzy powinni brac pod uwage ze sa osoby niepalcace i nawet tak ma³a liczba papierosów moze byc dla nich ucia¿liwa), ale przesad± by³o palenie przez instruktora (pana Krzysztofa) 5-8 papierosow w ciagu 2 godzin jazd. Jestem osoba niepal±ca i ledwo wytrzymywa³am w samochodzie mimo czesciowo opuszczonych szyb. Koñcz±c ka¿de jazdy wszystkie rzeczy nadawa³y sie do prania. Bardzo czesto prosto po jazdach sz³am do pracy i odór papierosow i smierdzacych w³ósow przez ca³y dzien nie by³ najmilsz± rzecz±. A tak na zakoñczenie jakie¶ dziwne mam przeczucie, ze te pozytywne opinie wypowiadane na temat szko³y SUKCES s± pisane przez ludzi bezpo¶rednio zwi±zanych z t± szko³a (panie Maæku, a mo¿e to pan sam chwali swoja szkolê.....? bo przecie¿ o swój interes trzeba dbaæ, w przeciwieñstwie do interesu kursantów - grunt to wyci±gn±æ od nich kasê a reszta to ju¿ ma³o wa¿na). Ale my¶lê ze to ju¿ nied³ugo, poniewa¿ opinia o tej szkole szybko rozejdzie siê na terenie D±browy i nie tylko...poczta pantoflowa juz dzia³a. Edytowane przez mitasukces123 Czas edycji: 2009-01-07 o 18:59 |
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Autoszko³a sukces to firma, w której okrada siê kursantów. Je¿eli jazdy zaczynaj± siê 15 po czasie- to norma, a 15 minut to minimum, a koñcz± 10 minut przed czasem, to jest to zwyk³a kradzie¿ pieniêdzy, które p³acimy za jazdy. Z kursu zrezygnowaæ nie mo¿na, pan maciej nie oddaje pieniedzy!!! dziwi sie, ze ktos zwraca mu uwage na temat spoznien i uwaza, ze to normalne i nie da siê wszystkie idealnie zgraæ. dlatego, licz±c ka¿d± swoj± minutê i z³otówkê, ka¿demu kursantowi obcina po 30 minut i ma czas na ¶niadanie, papierosa i za³atwianie papierkowej roboty, za to czas i pieni±dze klientów s± niewa¿ne...Je¶li o mnie chodzi to nie mam zamiaru zostawiæ sprawy tak sobie i zg³aszam autoszko³ê do Urzêdu Ochrony Konkurencji i Konsumenta- wszystkich pokrzywdzonych namawiam do tego samego, mo¿e to powstrzyma pracowników autoszko³y przez takimi praktykami.
NIGDY W ¯YCIU AUTOSZKO£Y SUKCES!!! |
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My¶lisz, ¿e co¶ siê da wywalczyæ? Dla mnie te¿ sporym przewinieniem jest to, ¿e wmawiaj± wszystkim bez wyj±tku, ¿e musi sobie wykupiæ dodatkowe jazdy Ale te¿ fakt - spó¼niali siê nagminnie i podsumowuj±c to rzeczywi¶cie wychodzi³o przynajmniej 20-25 minut mniej czasu wyje¿d¿onego A mam porównanie z dwoma innymi szko³ami jazdy i jako¶ tam da³o siê zrobiæ wszystko punktualnie (z najwy¿ej 5-minutowym odchyleniem), nie przypominam sobie, ¿eby w innej szkole kazali mi czekaæ 10 minut w samochodzie a¿ instruktorzy wypal± sobie papieroska i poplotkuj± :/
Edytowane przez bura kocurka Czas edycji: 2009-01-15 o 23:48 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#16 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Ja kupowa³am u nich jazdy dodatkowe, wiêc nie naci±gali mnie na dodatkowe godziny. Je¶li uda siê co¶ wywalczyæ to super, a je¶li nie, to trudno. Sprawa zg³oszona do UOKiK musi byæ sprawdzona, czyli kontrola jaka¶ bêdzie. Mi to wystarczy, bo ilo¶æ niedoci±gniêæ, b³êdów czy zwyczajnych przekrêtów na kursantach jest tam rozbrajaj±ca. Podobnie jak Ty, mam do¶wiadczenia w dwóch innych szko³ach- w jednej robi³am kurs, w innej kupi³am 2 godziny po tym jak zrezygnowa³am z sukcesu- nigdzie nie by³o takich akcji i to w tak chamskim stylu. Tam na beszczelnego naci±gaj± na ka¿d± minute- Ty siedzisz w samochodzie a nauczyciel siedzi w biurze i pali papierosa. Paranoja...
Na szczê¶cie prawko ju¿ mam, z sukcesem do czynienia nigdy mieæ nie bêdê. Nie odpuszczê im tego, ¿e swoj± z³otówkê ogl±daj± dziesiêæ razy i próbuj± oszczêdzaæ na kursantach litr benzyny, a nas na ka¿d± minutkê chc± oskubaæ. Dodam tylko, ¿e w trakcie jazd zwraca³am uwagê, ¿e nie je¿d¿e 2 godzin tylko 1,5, ale na nastêpnych jazdach by³o dok³adnie tak samo- to ¶wiadczy tylko o tym, ¿e oni to robi± z premedytacj± i jest to ich wizja biznesu i sposób na zarabianie kasy. Trzeba walczyæ o swoje i tyle
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
witam wszystkich
skoro ju¿ tu zagl±dacie na forum to pewnie szukacie odpowiedzi na temat czy AUTO SZKO£A SUKCES jest dobra....( moja pora¿ka osobista, bo ¿yjemy w dobie internetu itd a ja tu wcze¶niej nie zajrza³am, czego bardzo ¿a³ujê ), bo pewnie wtedy bym siê zastanowi³a... otó¿ moi drodzy w 100% zgadzam sie ze swoimi przedmówcami cappy009 Dot.: Auto szko³a SUKCES w £odzi... faktycznie taka tragiczna??? Autoszko³a sukces to firma, w której okrada siê kursantów. Je¿eli jazdy zaczynaj± siê 15 po czasie- to norma, a 15 minut to minimum, a koñcz± 10 minut przed czasem, to jest to zwyk³a kradzie¿ pieniêdzy, które p³acimy za jazdy. Z kursu zrezygnowaæ nie mo¿na, pan maciej nie oddaje pieniedzy!!! dziwi sie, ze ktos zwraca mu uwage na temat spoznien i uwaza, ze to normalne i nie da siê wszystkie idealnie zgraæ. dlatego, licz±c ka¿d± swoj± minutê i z³otówkê, ka¿demu kursantowi obcina po 30 minut i ma czas na ¶niadanie, papierosa i za³atwianie papierkowej roboty, za to czas i pieni±dze klientów s± niewa¿ne...Je¶li o mnie chodzi to nie mam zamiaru zostawiæ sprawy tak sobie i zg³aszam autoszko³ê do Urzêdu Ochrony Konkurencji i Konsumenta- wszystkich pokrzywdzonych namawiam do tego samego, mo¿e to powstrzyma pracowników autoszko³y przez takimi praktykami. NIGDY W ¯YCIU AUTOSZKO£Y SUKCES!!! Dot.: Auto szko³a SUKCES w £odzi... faktycznie taka tragiczna??? no coz - auto szko³a sukces - pora¿ka to ma³o powiedziane!!!!!!!!! i zeby nie byc go³os³own± to pare faktów o tej w³asnie szkole: - ka¿de jazdy rozpoczynaja sie z 10, 15 minutowym opo¿nieniem (wg instruktorów to jest czas na przygotowanie sie do jazdy), ale nie oszukujmy sie 10 min to mozna sie przygotowywac jak sie pierwszy raz wsiada do samochodu i nie bardzo sie wie gdzie sie ustawia lusterka, fotel...itp, itd - a nawet wtedy nie zajmuje to 10 min, o 15 juz nie wspomnê). Prawda jest taka ze wszystkie samochody przyjezdzaj± pod szko³ê o tej samej godzinie i wowczas panowie instruktorzy musza sobie porozmawiac, zapalic papieroska ( o tym bedzie rowniez po¿niej) ale co najgorsze skomentowac swoich poprzednich kursantów gdzie bardzo czesto opowiesci te sa wzbogacane niecenzuralnymi s³owami, I niby jak ja mia³am sie czuc gdy podczas przygotowania do jazd s³ysza³am szydercze uwagi na temat mojego poprzednika i to wypowiadane z ust instruktora z ktorym je¼dzi³am (pan Krzysztof). Przeciez itd... normalnie bym sobie odpu¶ci³a, i nic bym nie pisa³a ale ca³y czas to mi le¿y tak na sercu ¿e postanowi³am wtr±ciæ i swoje 3 grosze do owego postu ---------- Napisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ---------- zapisa³am sie do tej auto szko³y, poniewa¿ mia³am w miarê blisko do pracy i do domu co w moim przypadku ma znaczenie poniewa¿ jestem mam± pó³tora letniego synka. ....godz wyje¿d¿one z P. Markiem najpierw na corsie uwa¿am za stracone .Moja nauka jazdy polega³a na tym ¿e wsiada³am do auta i jak wcze¶niej moi poprzednicy pisali przygotowywa³am sie do jazdy ok 10-15 min.Jecha³am przez D±browê na placyk na Widzew i æw rêkaw a¿ przez powiedzmy ¿e 12 h ( niby wyje¿d¿one godz ) z czego te 12 h muszê podzieliæ na dojechanie pod Biedronkê "stamt±d do rzut beretem" i czeka³am a¿ P. szanowny Marek wróci z zakupów ( ok 15 min mojego czasu) potem zje¿d¿a³am do auto szko³y oczywi¶cie przed czasem czyli reasumuj±c z tym panem zamiast wyje¼dziæ 12 h to wyje¼dzi³am ok 8 h , gdzie dla pocz±tkuj±cego kierowcy ka¿da godz wyje¿d¿ona ma znaczenie chyba siê ze mn± zgodzicie w tej chwili P. Marek ju¿ nie pracuje bo który¶ z kursantów by³ ode mnie m±drzejszy i siê poskar¿y³ jak to siê je¼dzi i co siê robi z P. Markiem ( ludzie w koñcu to nasze pieni±dze ) a mnie by³o szkoda bo ba³am siê ¿e go¶ciu mo¿e nawet straciæ prace ...a jednak...no nic kolejne jazdy mia³am z P. Krzysztofem na toyocie Ludzie pora¿ka ten facet, powinien sobie odpu¶ciæ ABSOLUTNIE ON JU¯ SIE WYPALI£...mo¿e kiedy¶ by³ dobrym instruktorem ale teraz.... jego zachowanie pozostawia sobie wiele do my¶lenia, nie ma cierpliwo¶ci tylko potrafi krzyczeæ ,co jak potem t³umaczy³ "krzyczê bo wtedy zapamiêtasz jakie b³êdy pope³niasz" dziwne, bo jak on mnie zestresowa³ to ja jeszcze wiêcej g³upot pope³nia³am...mo¿e paradox.... te jazdy by³e dla mnie czym¶ strasznym ,za ka¿dym razem jak mia³am i¶æ to czu³am serce w gardle, by³am tak zestresowana . Jazda zamiast sprawiaæ mi przyjemno¶æ by³a dla mnie koszmarem, czu³am siê ¿e idê tam za karê...,to by³o straszne tak nie mogê tego od¿a³owaæ ,dlatego postanowi³am siê z wami podzieliæ swoimi odczuciami.oni mnie zniechêcili do jazdy samochodem...i prawie im siê uda³o, bo mia³am ju¿ odpu¶ciæ ( za ka¿dym razem jak wraca³am do domu po jazdach my¶la³am sobie, ¿e chyba faktycznie jestem tak beznadziejna i nie powinnam siê za to zabieraæ) ....,ale dzi¶ mia³am jazdy w innej auto szkole ( je¼dzi³am nawet ponad 2 h zegarowe a nie lekcyjne ) i wreszcie wróci³am z jazd z u¶miechem na twarzy.oczywi¶cie nie napiszê jaka to auto szko³a bo pomy¶licie ,¿e reklama ( zachowam to dla siebie) chyba ¿e kto¶ bardzo by nalega³ to zadzwoniê ..... ¯YCZÊ WSZYSTKIM POWODZONKA I 2 X ZASTANÓWCIE SIÊ JAK¡ SZKO£Ê WYBIERACIE... JA TEJ NIKOMU BYM NIE POLECI£A a na miejscu p. Marka to bym sie wstydzi³a... to tyle co ma do powiedzenia na temat tej niby auto szko³y...... |
|
|
|
#18 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
witam wszystkich
![]() Niedawno zaczê³am kurs w tej szkole. Nied³ugo koñcze wyk³ady i musze powiedzieæ ¿e poki co jestem zadowolona. Pan Maciek bardzo mi³y i zabawny. Zdziwiona jestem, ¿e nie podoba Wam sie sposób prowadzenia wyk³adów. Uwa¿am, ¿e ogl±dane przez nas filmy lepiej potrafi± pokazaæ rózne problemy i sytuacje na drodze. Prowadz±cy wyk³ady wcale by lepiej nam tego nie rozrysowal a nawet gdyny to zaje³oby mu to bardzo duzo czasu . A Pan Maciek wcale nie jest tylko do w³±czania i wy³±czania filmów bo równie¿ w trakcie nich siedzi z nami i nam t³umacz.... zawsze jest chêtny ¿eby odpowiadaæ na pytania.Póki co tyle mma do powiedzenia na temat tej szko³y;p zobaczymy jak to bêdzie jak rozpoczne jazdy Pozdrawiam
|
|
|
|
#19 |
|
Przyczajenie
|
to bardzo dziwne co piszesz...
ja jak mia³am wyk³ady to pan Maciek puszcza³ nam filmy i wychodzi³ sobie... chyba po 4 h przychodzi³ pan Krzysztof i prowadzi³ wyk³ad , nie zmienia jednak to faktu ,¿e mnie ma³o nauczyli.chodzi mi o jazdy Nie zrobili ze mn± górki, nie wiedzia³am co to jest zawracanie na 3, co to jest zawracanie z wykorzystaniem infrastruktury miasta, parkowanie od ty³u, parkowanie uko¶ne, a w koñcu to wszystko jest na egzaminie .Tak¿e radzê zwróciæ szczególn± uwagê i od razu reagowaæ bo potem powiedz± " niby jest ju¿ dobrze ale powinna sobie pani jeszcze dokupiæ kilka godz" zanim zapisze siê pani na egzamin, powinni to zrobiæ z nami w tych 30 h heehh ( ja mia³am niby 32 h ) taaaka promocja bo zap³aci³am gotówk± heheh ¿a³osne ale jakbym chcia³a tak policzyæ ile wyje¼dzi³am ile sta³am pod auto szko³a,pod sklepem, na stacji bo p.Krzysztof musia³ i¶æ po kawkê czy herbatkê bo ca³y dzieñ nic nie jad³ i nie pi³ to pewnie wysz³o by mi ok 20 h ( ja nie wymy¶lam taka jest prawda) ja rozumiem ,¿e cz³owiek nie wielb³±d i napiæ siê musi ale skoro pracuj± od rana do pó¼nego wieczora to powinni w ¶rodku dnia zrobiæ sobie przerwê na porz±dny obiad i odpoczynek ma³y, a nie naszym kosztem wszystko ehhehe ja jestem osobi¶cie bardzo rozczarowana t± Auto szko³± i ¿a³uje tylko jednego ¿e od razu nie zareagowa³am na to co oni wyczyniali ( pan Krzysztof zrobi³ wszystko by mnie zniechêciæ do jazdy samochodem i prawie mu siê uda³o... ( ) te jego krzyki i za ka¿dym razem utwierdzanie mnie ,¿e jestem tak beznadziejna mnie dobija³o i prawie w to uwierzy³am choæ nigdy nie mia³am niskiej samooceny, jazdy z nim by³y czym¶ strasznym ( ten cz³owiek powinien siedzieæ na emeryturce i wnuków pilnowaæ albo lepiej zaj±æ siê dziarganiem na drutach ¿eby ukoiæ swoje rozszarpane nerwy przez nieudolnych kursantów, bo domy¶lam siê ¿e by³o ich wielu w³±cznie ze mn± ...tak bo wy¶miewa³ nie których kursantów w samochodzie jak ja mia³am jazdy, szkoda ¿e tego wszystkiego siê nie nagra³o bo spokojnie mo¿na by by³o zaskar¿yæ ich .....no nic pozdrawiam wszystkich którzy podzielaj± moje zdanie AUTO SZK£A SUKCES POWINNA NOSIÆ NAZWÊ "PORA¯KA" heheheh |
|
|
|
#20 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 587
|
Nie slyszalam o tej szkole,ale moze jestescie w stanie jakas inna placówke polecic????Z gory dziekuje
|
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 4
|
i wogóle zdziwiona jestem, ¿e wszyscy mówi± ¼le o tej szkole, bo du¿o moich znajomych do Sukcesu chodzi³o i s± oni naprawdê zadowoleni
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie osobi¶cie najlepiej podoba³a siê szko³a Extreme, ale s³ysza³am te¿ o innych dobrych - tyle, ¿e sama nie testowa³am
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
Auto szkola w £odzi
hej,moze znajdzie sie ktos z £odzi kto robil prawko i poleci jakas dobra szkole?????
Nie wiem do jakiej sie zapisac ( Slyszalam opinie o Amatorze i dobre i zle.O Extreme rowniez pol na pol.Znajdzie sie ktos z £odzii???? pozdrawiam
|
|
|
|
#24 |
|
Przyczajenie
|
nie chcê robiæ na forum nikomu reklamy, wiêc podaj mi adres lub nr gg to podam Ci namiary na fajn± auto szko³ê ( gdzie s± super instruktorzy ),
pozdrawiam |
|
|
|
#25 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Dot.: Auto szkola w £odzi
A znajdzie siê kto¶, znajdzie
!!! Ja niestety mojej Auto - Szko³y nie polecê ale po ukoñczeniu kursu interesowa³am siê innymi takimi instytucjami, bo potrzebow³am dodatkowych godzinek z innym instruktorem. Polecana jest np. DELTA ul. Andrzeja Struga 4. Poza tym AGRA ul. Pomorska 100 (wej¶cie od Ronda Solidarno¶ci). Po weekendzie mo¿e polecê jeszcze co¶ innego bo w sobotê czekaj± mnie jazdy z instruktorem z jeszcze innej auto - szko³y (i mam nadziejê, ¿e bêdzie ona te¿ godna polecenia).
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Milo,ze ktos sie znalazl z £odzi
)) Ja rozmyslam nad SCiisnkim na ul.Prochnika lub amatorze hmmm
|
|
|
|
#27 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
A ja teraz dodatkowe godziny wykupi³am sobie w Auto-Szkole W³adys³aw Ga³ka na ul. Pomorskiej 88. Znajomy robi³ tam kurs i by³ zadowolony z poziomu nauczania i przede wszystkim zda³ egzamin praktyczny za 1-ym razem!!! Mo¿e to ³ut szczê¶cia a mo¿e by³ jednak faktycznie dobrze wyszkolony. Jak wspomina³am wcze¶niej w weekend bêdê je¼dzi³a z nowym instruktorem, wiêc pó¼niej napiszê o moich wra¿eniach z tych jazd!!!
Aha! A o DELCIE i AGRZE s³ysza³am od ³ódzkich Wiza¿anek, które korzysta³y z us³ug tych Auto - szkó³, wiêc wiadomo¶ci te s± sprawdzone!!!
Edytowane przez adzipersik Czas edycji: 2009-03-05 o 08:24 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#28 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 2 543
|
Tak jak adzipersik polecam Agre. Bra³am tam jazdy doszkalaj±ce, naprawdê bardzo dobra szko³a
|
|
|
|
#29 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 911
|
Cytat:
Z rêk± na sercu polecam!!! Maj± du¿o samochodów i instruktorów. Nie jeste¶ przywi±zana do jednego i mo¿esz wybieraæ sobie czas tak, jak Tobie pasuje. I zawsze masz te¿ opcjê, ¿eby zmieniæ, jak Ci kto¶ nie podpasuje (tak te¿ siê zdarza). Ja trafi³am ¶wietnie. Zda³am za 2 razem (1 raz obla³am ze stresu na g³upocie ) i uwa¿am, ¿e ¶wietnie mnie przygotowali do jazdy
|
|
#30 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 6
|
Witam, kurs w auto szkole SUKCES ukoñczy³am w maju 2008 roku. Zaczê³am go miesi±c przed osiemnastymi urodzinami, wtedy nikt z moich znajomych, nie robi³ kursu, a mnie nie przysz³o do g³owy zajrzeæ na jakie¶ forum i dowiedzieæ siê czego¶ o SUKCESIE, poza tym szko³ê mam w³a¶ciwie po s±siedzku, wiêc nie by³o sensu szukaæ czego¶ innego. Do szko³y mia³am pewne zastrze¿enia, ale pomy¶la³am, ¿e przecie¿ nigdzie nie bêdzie idealnie i na pewno w innych szko³ach te¿ zdarzaj± siê ró¿ne spó¼nienia, niemili instruktorzy itp. No có¿ z relacji znajomych, którzy teraz masowo ubiegaj± siê o prawo jazdy kat.B dowiedzia³am siê, ¿e wcale nie musi tak byæ. Macie racjê, strata 20 min z 2h kursu jest na porz±dku dziennym, to, ¿e nie mo¿na siê umówiæ na kilka jazd z góry równie¿, czasami niezbyt mi³e odzywki instruktorów te¿ (pierwsza jazda na Toyocie i tekst instruktora: "no zobaczymy, dzisiaj ci uroda nie pomo¿e"), poza tym dopiero po po³owie kursu wyjazdy na trasy egzaminacyjne i namawianie na kupno dodatkowych godzin za niema³e pieni±dze. Ale z niektórymi opiniami nie mogê siê zgodziæ. Np. na Toyocie je¼dzi³am z p. Radkiem, który co prawda pali³ papierosy w samochodzie, ale na pierwszych zajêciach zapyta³ mnie czy bêdzie mi to przeszkadza³o itp., poza tym wydaje mi siê, ¿e prowadzenie teorii za pomoc± filmów dvd jest bardzo dobrym pomys³em, osobi¶cie gdybym mia³a siedzieæ przez 3h i s³uchaæ jakiego go¶cia, który opowiada o znakach drogowych to przesta³abym chodziæ na te zajêcia, a tak by³am na wszystkich i bardzo siê z tego cieszê, bo wystarczy³o trochê skupienia na teorii i nie musia³am wkuwaæ testów na pamiêæ tylko rozwi±zywa³am je z pe³nym zrozumieniem i nie musia³am po¶wiêciæ na to zbyt du¿o czasu. Poza tym mia³am problem z jednym z instruktorów (nie pamiêtam imienia, starszy pan, zawsze w marynarce), krzycza³, pyta³ kto mnie nauczy³ pewnych odruchów za kierownic± (id±c na kurs potrafi³am je¼dziæ), po prostu terror, kompletnie mnie zniechêci³, wkurzy³am siê, posz³am do biura i poprosi³am o zmianê instruktora, na nastêpnym zajêciach je¼dzi³am i ze wspomnianym instruktorem i z p. Maækiem, który po je¼dzie stwierdzi³, ¿e faktycznie nie ma siê o co czepiaæ i po prostu zmieni³ mi instruktora. Poza pocz±tkami i niemi³ymi do¶wiadczeniami z tym instruktorem nie mogê narzekaæ na atmosferê, chocia¿ mo¿e bycie pupilkiem instruktorów zawdziêczam tym, ¿e by³am wtedy najm³odsza
Co prawda dokupi³am bardzo du¿o godzin (10), ale op³aca³o siê - zda³am za pierwszym razem, a zachwytu na twarzy egzaminatora po ukoñczeniu egzaminu nigdy nie zapomnê Tak¿e nie mogê z czystym sumieniem poleciæ tej szko³y, bo ra¿±ce niedoci±gniecia na to nie pozwalaj±, ale ostatecznie nie jest tak tragicznie Teraz zamierzam zrobiæ kurs kat. A, wiem, ¿e SUKCES ma to ju¿ w swojej ofercie. Czy kto¶ ju¿ z tego korzysta³ i mo¿e podzieliæ siê do¶wiadczeniami? Pozdrawiam
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:23.

Zale¿y na kogo siê trafi. Ogólnie na corsie NIE MA dobrego instruktora - nie ma co na to liczyæ nawet. Dobry trafi sie na toyocie. Instruktorom w tej szkole mam do zarzucenia przede wszystkim to, ¿e ca³y czas mówi± co powinno siê robiæ w stylu:
Za to zdecydowanie instruktorzy nie krzycz± na kursantów, co jest plusem, bo nienawidzê jak kto¶ siê na mnie wydziera
Jednak nie czu³am siê nauczona na egzamin po tym kursie, obla³am w pierwszym terminie praktyczny i zamierzam wykupiæ kilka jazd w innej szkole, ¿eby trochê lepiej umieæ je¼dziæ na nastêpny raz