|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jak dobrac wlasciwa czerwona pomadke?
Nie znalazlam takiego watku, jezeli istnieje prosze o skierowanie
![]() Oto moje pytanie, nigdy nie mialam czerwonej szminki i chce po raz pierwszy kupic ten swoj idealny czerwony odcien ![]() Czym sie kierowac przy wyborze?odcieniem cery, wlosow,typem urody? Teorytycznie pasuja mi cieple odcienie z domieszka pomaranczy ale praktycznie fatalnie w tym wygladam i zeby wydaja sie..niezbyt biale ![]() kupic klasyczna czerwien?pasuje wszystkim?matowa czy z drobinkami? Podzielcie sie Swoimi szminkowymi faworytami ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak dobrac wlasciwa czerwona pomadke?
Osobiście polecam Rouge d'Armani lipstick o numerze 401. To piękna makowa czerwień
![]() Dodam, że pomadka od Armaniego (ta konkretna) nadaje się na wyjścia zarówno wieczorowe, jak i dzienne. Jeśli szukasz takiego koloru to polecam przyjrzeć się 401 ![]()
"rzadko myślimy o tym, co mamy, lecz zawsze o tym, czego nam brak" Schopenhauer Edytowane przez naciulatko Czas edycji: 2013-04-25 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
http://www.youtube.com/watch?v=3ucgxMiPAMQ obejrzyj ten filmik. Może cię jakoś zainspiruje.
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
http://www.youtube.com/watch?v=RVgTV7cXoBs
tu też masz sporo informacji na temat czerwonej szminki ![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Do wybielania zębów najlepiej odcień zimny, a na pierwszy raz - stonowany i półtransparentny (może jakiś błyszczyk?)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz, ja jaks dziwna jestem ale bardzo nie lubie prosic o pomoc w sklepach, zawsze mi sie wydaje ze chca mi cos wcisnac i denerwuje mnie ze potem chodza za mna, wole zostac niezauwazona i sama wszystko spokojnie obejrzec. Cytat:
![]() dziekuje dziewczyny obejrze wszystkie polecane filmiki i stronki ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Ehhh, u mnie dopiero 5 czerwona szminka okazała się trafiona. Lepiej u mnie wyglądają szminki o pomarańczowym lub brzoskwiniowym odcieniu, przy ciepłych szminkach mam ładniejszy kolor skóry i białe zęby, natomiast przy chłodnych, w szczególności takich różowo-fioletowych (często z mauve w nazwie) wyglądam tragicznie. Dobrze i naturalnie wyglądam w ciepłej makowej czerwieni - mam chanel 98 coromandel. Natomiast wszelkie chłodne czerwienie były totalną porażką. Nie ufałabym za bardzo Paniom w sephorach i douglasach, niestety, ale zbyt często wychodziłam z kosmetykami w takich kolorach, że musiałam później oddawać je szwagierce. Najlepiej kup jakieś dwie tanie - jedną klasyczną chłodną czerwień, drugą wpadającą w pomarańcz i dopiero wtedy szukaj ewentualnie odpowiedniego odcienia (wiedząc, czy ma być ciepły czy nie) wśród lepszych szminek.
Nie zgadzam się z tym, że do wybielania zębów służą chłodne kolory - wydaje mi się to kwestią indywidualną. Ja przy pomarańczowej szmince mam białe zęby, przy chłodnej mam żółte, znam osoby, które mają odwrotnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy w Sephorze czy Douglasie da się być niezauważonym. Mam wrażenie, że ochroniarze chodzą tam za mną krok w krok, więc kiedy rozmawiam z którąś z pań pracujących tam to mam poczucie, że chociaż ochroniarz nie traktuje mnie jak potencjalnej złodziejki ![]() A co do szminki - ja wcześniej używałam wiele kolorów czerwieni, ale tanich. Niestety żadna nie spełniła moich oczekiwań - źle się czułam, bo po pierwsze kiepsko się je nakładało, po drugie miały świecące drobinki, a po trzecie ich trwałość pozostawię bez komentarza. Także w Armaniego zainwestujesz sporą część pieniędzy, ale zaręczam, że warto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pasuja mi takie blyszczyki, natomiast szminke chce klasyczna ladna czerwien, taka...no nie wiem, rasowa ![]() wyprobuje Chanel ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ale i tak wole zeby za mna lazil facet niz babka ![]() no wlasnie czy czerwien z drobinkami ladnie wyglada?z kolei takie matowe to pewnie wysuszaja i podkresla wszystkie niedoskonalosci ust...
!!Watek wymiankowy!!! ![]() Szukam!! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post18484093 Edytowane przez luciasabogal Czas edycji: 2013-04-29 o 15:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Wiele zależy właśnie od typu urody. Ciepłym typom (wiosna, jesień) zawsze pasować będą czerwienie koralowe, z nutą pomarańczy. Chłodnym typom (lato, zima) odcienie bardziej malinowe, fuksjowe, choć czasem również nieco cieplejsze. Najlepiej po prostu "poprzymierzać" je na sobie w sklepie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.