| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-05-07, 15:21 | #1 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2012-03 
				 | Asymetria piersi .. problem

Mam 16 lat i zauważyłam u siebie że mam jedną pierś większą a drugą mniejszą .. różnica jest dosyć duża widoczna . tzn nikt nigdy tego poprzez ubranie nie zauważył ale bez biustonosza niestety jest widoczna . Lewa pierś jest większa a prawa mniejsza . Myślałam że się to unormuje no ale dalej jest jak jest i postanowiłam powiedzieć mamie zapisała mnie do lekarza ale strasznie się boję bo moja mam panikuje jeszcze bardziej ode mnie Ciągle mówi że jak to jest jej przykro '' że jak leży to nie może uleżeć bo jak sobie przypomni że ja mam ''takie coś'' to ją mdli '' Więc tak aj już się naczytałam o zespole Polanda i sama zaczynam panikować a mam mi wcale nie pomaga... Miał ktoś podobny problem co robiłyście w takim przypadku? | 
|     |   | 
|  2012-05-07, 15:35 | #2 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2008-04 Lokalizacja: znienacka 
				 | 

Dot.: Asymetria piersi .. problem

Nie czytaj tyle głupot w internecie   wyczytasz coś o jakimś zespole, później na siłe przyrównasz się do opisywanych objawów i będziesz schizowała, bez sensu  W sumie to chyba żadna kobieta na świecie nie ma dwóch idealnych, takich samych piersi. U jednych to widać mniej, u drugich bardziej. A jeśli Cię to tak bardzo nurtuje to idź do ginekologa, masz 16 lat, możesz sama. 
				__________________   | 
|     |   | 
|  2012-05-07, 17:00 | #3 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-04 
				 | 

ja mam prawię 18 lat i moje piersi nie są aż tak duże, jak mają moje niektóre koleżanki ale to dlatego, że jestem trenująca prawię wszystkie sporty ;(  Co do piersi, moja lewa pierś też jest większa od prawej i to widać, bo nawet mój chłopak i przyjaciółka zauważyli, głupio mi było ale powiedziałam im, że rosną one cały czas i może kiedyś nie bd to takie widoczne  Ale nie przejmuj się, żadna kobieta nie ma równych piersi, popieram zdanie koleżanki z góry ;D | 
|     |   | 
|  2012-05-07, 18:31 | #4 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2009-04 
				 | 

ja mam 21 lat i też mam nierówne piersi. Można by powiedzieć że o pół rozmiaru. Ja to widzę, ale sądzę że inni nie, jedynie mój TŻ   Masz dopiero 16 lat, wszystko się może jeszcze wyrównać. Nie martw się na zapas, a jeśli chcesz to pójdź do lekarza sama, mama jest zbędna, tym bardziej z takim podejściem. | 
|     |   | 
|  2012-05-08, 00:39 | #5 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2008-02 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

po co panika? asymetria jest czymś powszechnym. wiadomo, problemy zaczynają się, kiedy różnica jest 2 czy więcej rozmiarów, wtedy może to prowadzić do nierównego obciążenia kręgosłupa. polecam dobrać porządny stanik (w moim podpisie link, wątek pewnie już nieczynny, ale ma kontynuacje  ) i obczaić stronę 007b.com sporo tam o tym, jak wyglądają prawdziwe piersi   
				__________________ bo nie ma za małych lub za dużych piersi ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)  Więc nie za cnoty i charakter nagrodą jest miłość i nie za posłuszeństwo ani lojalność, ale za wdzięk i niepokorność, za życie samo w sobie w całej jego oczywistości. Wielka jest bowiem w nas potrzeba kochania. Julia Hartwig, Kot Maurycy | 
|     |   | 
|  2012-05-08, 17:22 | #6 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2010-02 Lokalizacja: wygodny fotel 
				 | 

Do lekarza możesz iść dla pewności, ale asymetria nie jest czymś nadzwyczajnym. Do lekarza najlepiej idź sama. Współczuję, że masz matkę z takim podejściem    | 
|     |   | 
|  2013-04-15, 18:44 | #7 | 
| Przyczajenie Zarejestrowany: 2013-04 
				 | 

temat dawno nie poruszany, lecz udzielę się tu. mam również 16 lat i ten sam problem. moje piersi są bardzo asymetryczne, nie dość, że różnią się wielkością to i kształtem.wybrałam się do specjalisty. zostałam zbadana, przeprowadzono mi usg i wszystko jest w porządku. podobno taka moja natura. nie chcę cię martwić, ale myślę, że powiedzą ci to samo i nie przepiszą ci nic na wyrównanie różnicy..

Edytowane przez wizaz321 Czas edycji: 2013-04-15 o 18:52 | 
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Ginekologia | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:49.