|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 476
|
Panierki do schabowych, kurczaka!!!
jak paneirujecie np piersi z kurczaka?tradycyjnie czyli maka, jajko i bulka tarta?czy jakos inaczej?moze macie swoj sprawdzony przepis?
widizlam osttanio w sklepie gotowe panierki z czili i jakies takie ''inne'', w roznych wiekszych marketach sa....z kamisa od dawna jest ''panierka do kurczka''taka ajkby bulka tarta z dodakami, ale nigdy nie probowalam? W kauflandzie sa gotowe takie mialam kupic ostatnio,a le nie wiem czy warto ![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2007-06
Wiadomości: 2 447
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Ja używam tej panierki z Kamisa i mi bardzo smakuje, zawsze to jakieś urozmaicenie, chociaż mój TŻ woli właśnie tradycyjną panierkę.
Pulpety możesz obtoczyć np. w pestkach czy sezamie (trzeba mocno dociskać żeby nie odpadły), kotlety czy roladki z piersi możesz też obtoczyć w mąkę, jajko a na koniec w płatki migdałowe lub płatki kukurydziane, sezam. Ja lubię takie połączenia, wypróbuj może akurat któraś panierka Ci podpasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-05
Wiadomości: 476
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
dzieki..moze wyprobuje
![]() ![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: ~.~.~.~
Wiadomości: 6 683
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
ja często obtaczam kotlety schabowe czy z piersi w byłce tartej, ale z dodatkiem startego sera(duzo go dodaję). Mięso jest wtedy takie złociutkie i chrupiące
![]()
__________________
~.~.~.~.~.~.~.~.~.~ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Ja lubie tradycyjna, zwlaszcza, ze nigdy nie mialam jej czesto na stole i tym samy wciaz jest rarytasem.
Mozna tez zrobic schabowe w ciescie nalesnikowym (wymieszac jajka z maka, z odrobina mleka oraz dodac przyprawy typu sol, pieprz i jak ktos lubi majeranek). Na wizazu wyczytalam, ze mozna panierowac w pokruszonych platkach kukurydzianych, zamiast maki. Zreszta ta make pszenna mozna zamienic maka kukurydziana. Ja sama uzylam kiedys kaszy manny zamiast maki, bo akurat nie mialam maki w domu, ale ona twardnieje na patelni. A i obtaczalam w platkach owsianych - to jest pyszne i szczerze polecam. No i panierka dieteczyna - delikatnie przypruszyc sama maka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-11
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 5 577
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
te panierki są rewelacyjne!
najwiekszym minusem jest cena, i to, ze sa malo wydajne ale taka panierka z pieprzem - genialna. u mnie w domu glownie jest zwykla czyli bulka z jajkiem, za ktorymi nie przepadam. no chyba za do schabowego jeszcze duzo majeranku.
__________________
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 5 201
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
piers z kurczaka- doprawiamy kucharkiem i panierujemy w jajku.do jajka mozna dodac szczypte kucharka i szczypte kolorowego,zmielonego pieprzu.panierujemy w bulce tartej albo..... w platkach kukurydzianych(takich najzwyklejszych,dokladnie pokruszonych albo zmielonych blenderem) niesamowice schrupiace i pyszne
![]() kolezanka ma super sposób na schab ![]() mieso myjemy i rozbijamy tluczkiem. wkladamy do mleka na cala noc. pózniej doprawiamy kucharkiem i dodajemy szczypte czosnku granulowanego na kazdy kotlet ![]() panierujemy w platkach (tak jak opisane wyzej) w ten sposob schab jest chrupiacy,kruchy i delikatny. co do panierek...ostatnio w tesco pojawila sie panierka z firmy "casablanca" ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2007-01
Wiadomości: 373
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
ja pokruszone płatki kukurydziane "przyklejam" do mięsa na ciasto - mąka, jajko, sól i pieprz
![]() wypróbowałam płatki różnych firm i uważam, że najbardziej nadają się Nestle Corn Flakes kiedyś wrzuciłam tu przepis na "moje" piersi w płatkach kukurydzianych http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=200 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Moja mama robi panierkę jak ciasto naleśnikowe i do niego dodaje wiórki kokosowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-09
Lokalizacja: "zawsze tam gdzie Ty" ;)
Wiadomości: 8 836
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Cytat:
![]() czasami robię też tak: do jednej miski wlewam zimną wodę, do drugiej wsypuję mąkę ![]() PYSZNEEEEEEEEEEE ![]() Chrupiące, jak w KFC. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 5 201
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
przyszła mi ochota na kuraka
![]() ![]() trzeba będzie coś na święta wyczarować
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 14 354
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Ja panieruję pierś z kurczaka w jajku z wiórkami kokosowymi a potem w bułce tartej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
pierś z kurczaka (małe kawałki lub rozbita jak na kotlet, mogą być skrzydełka, schabowy) obtaczam w jajku, potem w bułce tartej z sezamem, z papryką mieloną i curry. smażę na oleju.
pierś z kurczaka (najlepiej małe kawałki) obtaczam w cieście naleśnikowym z cynamonem, dodaję odrobinę przyprawy typu wegeta. smażę na oleju. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-07
Wiadomości: 16 740
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Ja maczam kotlety w jajku i obtaczam w przyprawie Kamis (na zdjęciu) zmieszanym z bułką tartą na pół. Gdyby w samej przyprawie obtaczac, byłoby zbyt pikantne
![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2007-05
Wiadomości: 777
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Mój nowy sposób na inną panierkę to do rozmąconych jajek dodaje cebulę zmiksowaną w malakserze czy startą na małych oczkach, żeby była płynna papka. Najlepiej zostawić kotlety w tej jaeczno - cebulowej zalewie na całą noc (można ale nie trzeba) i potem obtaczamy w bułce tartej, mące czy w czym kto lubi. Jest na prawdę pyszne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2009-03
Lokalizacja: Kraina Marzeń
Wiadomości: 517
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Ależ się głodna zrobiłam
![]() Ja piersi z kurczaka panieruję otrębami/zarodkami/zmielonymi płatkami owsianymi - pycha ![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2008-07
Wiadomości: 16 740
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Ja ostatnio panieruję sezamem. Maczam w jajku, a potem w sezamie. Ale on się odczepia... Macie jakieś sposoby?
![]()
__________________
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2011-01
Wiadomości: 2 009
|
![]()
polecam, zamiast bułki tartej rozkruszone paluszki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
Zarejestrowany: 2008-01
Lokalizacja: Nad Morzem
Wiadomości: 730
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Ja robiłam raz z ciasta naleśnikowego + płatki kukurydziane. Miało być ala KFC ale szału nie było
![]() Kiedyś w tv widziałam, że zamiast bułki używano mielonego siemienia lnianego, nie wiem jak smakuje. Przypomniała mi się jeszcze panierka z chipsów serowo cebulowych ![]()
__________________
![]() Edytowane przez kaskaj24 Czas edycji: 2011-01-23 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
Zarejestrowany: 2008-11
Wiadomości: 2 521
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
ja panierowalam jeszcze w krakersach, pycha
![]() a największa pycha, jak rozbitą pierś kurczaka moczyłam w jogurcie/maślance soliłam, dodawałam pieprzu i wtedy dociskałam do pokruszonych krakersów i na rozgrzaną patelnię. niebo w gębie!
__________________
nie perfum a perfumy!tak jak spodnie czy skrzypce a nie spodeń i skrzypiec! nie dekold a dekolt! nie wziąść a wziąć! chyba, że ktoś musi coś zabraść... ![]() bynajmniej ≠ przynajmniej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2017-05
Wiadomości: 1
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Dziewczyny, ja narzekającym na ciągły brak czasu polecam panierkę Holly Powder (do kupienia w necie). Szybko się robi takiego kurczaczka, a dzieci go uwielbiają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2017-06
Lokalizacja: Gniezno
Wiadomości: 74
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
panierka z krakersów jest świetna, a tych gotowych panierek nie lubie – kiedyś coś takiego kupiłam było strasznie słone i czuć ze sztuczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2017-04
Wiadomości: 21
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Zmielone orzechy! np. migdały, płatki owsiane, pestki słonecznika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2017-06
Lokalizacja: Gniezno
Wiadomości: 74
|
Dot.: Panierki do schabowych, kurczaka!!!
Te orzechy mogą smakować ciekawe, nigdy bym nie wpadła na to.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.