Mieszkanie do wynajęcia w Warszawie.. poszukuję :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-07-06, 17:58   #1
aggie
BAN stały

GG do aggie

Mieszkanie do wynajęcia w Warszawie.. poszukuję :)

Udało się !!!!! Już po wszystkim, po wszystkich egzaminach itepe... dostałam się oficjalnie na lingwistykę stos., na języki specjalistyczne oficjalnie jeszcze nie wiem...
Ale w Warszawie jestem !! I Moje Słoneczko będę miała wreszcie blisko !!!!
Ale nic to Muszę zacząć szukać mieszkania....
Kupiłam wczoraj jak jeszze byłam w stolicy gazetkę z różnymi ofertami.. nie wiem czy mi to coś da
Zależy mi, żeby to mieszkanie było 2-pokojowe, w miarę duże.. w spokojnej (jak na Warszawę)dzielnicy.. najlepiej blisko stacji metra !
No i oczywiście.. żeby było w miarę niedrogie... nie musi być najtańsze, bo dobrze by było, żeby warunki były również przyzwoite..
I .. bo ja właściwie nie wiem jak to jest..jak już znajdę takie mieszkanie, na które się zdecyduję.. umowę podpisuje się na jak dlugo ? I ja ustalamm kiedy zacznę mieszkać ? Jakie są mniej więcej opłaty gdy się podpisuje umowę ?
Dziewczyny, jeśli macie jakieś info na ten temat będę strasznie wdzięczna !!
<cmok> pozdrawiam
aggie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-06, 18:39   #2
nielle
Raczkowanie

Re: Mieszkanie do wynajęcia w Warszawie.. poszukuję :)

hej tu jest stronka, na ktorej jest duzo ogloszen www.pokojdowynajecia.pl
jesli chodzi o oplaty to roznie to bywa od 300 do 700zl za pokoj..zalezy od standardu, lokalizacji(w centrum sa drozsze ale to nie regula) do tego dochodza rachunki, ewentualnie internet ktory w warszawie jest jednak drogi (150zl miesiecznie w Chello), chyba ze dzielisz mieszkanie z 4 osobami wtedy sie oplaca..no i przygotuj sie na to ze placisz z gory za pierwszy i ostatni miesiac swego pobytu w tym mieszkaniu..o co w tym chodzi? to jest tak zwana kaucja, w razie gdybs pewnego dnia stwierdzila, ze sie wyprowadzasz wlasciciel mieszkania musi miec przynajmniej miesiac na znalezienie kogos na twoje miejsce..czyli na starcie placisz mu, dajmy na to, 500 zl za pierwszy miesiac i 500 za ostatni z gory tak zeby nie zostal na lodzie kiedy postanowisz sie nagle wyprowadzic. heh ale zamotalam..no ale zdarza sie ze ludzie sa w miare normalni i zdaja sobie sprawe ze wywalenie 1000zl od reki dla przecietnie zamoznego studenta to jednak duzo..najlepiej poczytaj sobie ogloszenia na tej stronce, tam ludzie przewaznie podaja co, gdzie, od kiedy i za ile..no i przygotuj sie na dzwnonienie, jezdzenie z mapa i ogladanie najspokojniej mieszka sie chyba na mokotowie ..przynajmniej ja tak uwazam, duzo zielenie w lecie i przy okazji nie jest tak daleko do centrum..ale najlepiej szukaj sobie mieszkania jak najblizej uczelni bo jednak tam bedziesz spedzac wiekszosc czasu pozdrawiam
nielle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-06, 18:44   #3
nielle
Raczkowanie

Re: Mieszkanie do wynajęcia w Warszawie.. poszukuję :)

o nie!!!! wlasnie weszlam na stronke ktora sam podalam i z przerazeniem stwierdzam, ze serwis zawiesil dzialalnosc!! mam nadzieje, ze tylko na wakacje.. dziwne..no coz w takim razie pozostaje gazeta wyborcza (we srode chyba sa ogloszenia o wynajmie mieszkan) plus ogladanie ogloszen na uczelniach (uniwerek, politechnika itp)chyba ze dziewczyny znaja jakis inne serwisy internetowe z ogloszeniami..
nielle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-06, 19:53   #4
aggie
BAN stały

GG do aggie
Re: Mieszkanie do wynajęcia w Warszawie.. poszukuję :)/dzielnice bezpieczne

No właśnie ślęczę nad gazetką OFERTY i szukam
I zastanawiam się które dzielnice są w miarę bezpieczne.. ale sama tego nie wymyślę, bo nie wiem.. dlatego pytam się was zależy mi tylko, żeby to było w miarę blisko metra ..
Stary 2004-07-07, 08:14   #5
sarenka
Zakorzenienie

aggie napisał(a):

> I zastanawiam się które dzielnice są w miarę bezpieczne..

Trudne pytanie. Jesli znajdziesz się w odpowiednim [a raczej nieodpowiednim] miejscu o odpowiedniej porze..

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-07, 09:07   #6
Ines1985
Zakorzenienie

Blisko metra i w miare bezpiecznie... To moze Ursynow? Duzo tam policji i duzo jest strzezonych osiedli... No i ogolnie jest ladnie... jak na moj gust
Tylko ze pewnie jest tez drozej. Mysle ze takie rzeczy brane sa pod uwage przy wyznaczaniu ceny

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-07-18, 14:30   #7
palomino
Zakorzenienie

aggie napisał(a):
> I zastanawiam się które dzielnice są w miarę bezpieczne.. zależy mi tylko, żeby to było w miarę blisko metra ..

Trudno jest w tej sytuacji polecić cos bardzo konkretnego -unikaj po prostu wielkich osiedli (różnej kondycji menele) i budynków do których dojście jest ciemne wąskie, przez osiedla, bramy itp itd. Nejlepsze mi sie wydaje są w tej sytuacji duże wolnostojące (nie zgrupowane) bloki przy ulicy (mieszkanie można wynajac od tej "nieulicznej" czesci), rzeczywiście tak jak dziewczyny mowily - Mokotow albo ursynow.

Bo tak naprawde wszedzie moze Ci sie cos przytrafic. My (rodzina) mieszkania w 3 czesciach wawy. W tym na pradze polnoc (uwazanej za najbardziej niebezpieczna dzielnice wawy), ursynowie i w wilanowie - (dzielnicy snobow heheh). I co ciekawe tylko w tej ostatniej dzielnicy chcieli nam rąbnąc samochod . W pozostalych dwoch mimo "opinii" i "mieniu " i nam nigdy nic sie nie stalo Mimo że zdarzalo sie i zapomniec zamnknąc mieszkanie hehehe

cmoczki
sorry za brak uporządkowania ale nie chce mi sie stylistycznie myslec

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-07-19, 23:21   #8
aggie
BAN stały

GG do aggie

Dzięki
Właśnie dziś wróciłam z Wawy Oglądałam dziś jedno mieszkanie na Mokotowie.. ale nie bardzo mi się podoba..
Ostatecznie stanęło, że dzielnica TYLKO Ursynów.. i nawet z tego wzgędu, że będę mieć blisko na moją Katedrę
Jestem umówiona z paroma osobami, szukam wciąż..
3majcie kciuki, żeby udało mi się znaleźć cosik fajnego i przyjemnego
Stary 2004-07-19, 23:45   #9
Asieńka
Gość

Aggie, skoro już wybrałaś dzielnicę to nie będę doradzała co do miejscówy, natomiast ustal z właścicielem koniecznie kwestię kaucji, to ważne, robią różne świństwa, ja również się nacięłam
Generalnie nie chcą godzić się na to żeby ostatni miesiąc mieszkać za kaucję, tylko "zwracają" za jakiś czas po wyprowadzeniu, jak już wszystkie rachunki spłyną, mam znajomych którzy przez to wtopili, my też

Dobrze jest posiedzieć kilka dni w wawce (nam zajęło 2 tygodnie) i porozglądać się, mam kącik jakby co
Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-07-29, 15:14   #10
adiraelle
Przyczajenie

Dot.: Mieszkanie do wynajęcia w Warszawie.. poszukuję :)

PILNIE poszukujemy z koleżanką spokojnej współlokatorki, studentki WUM (lub UW, tak żeby dana osoba nie narzekała na odległość), najlepiej pierwszego roku, do kawalerki 32 m2. Mieszkanie znajduje się przy ul. 1 Sierpnia, zatem około 2 km od naszego wydziału, czynsz około 400-500 zł. Znacie kogoś kto potrzebuje miszkania? Jestesmy nastawione na oszczędzanie, natomiast nasi sąsiedzi- na ciszę  więcej info: adiraelle@gmail.com lub GG: 45738953
adiraelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości