|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() spotkania przez internet?
hej dziewczyny co myślicie o poznawaniu ludzi przez internet? Mam taki problem, pisze już jakiś czas z pewnym chłopakiem a właściwie parę miesięcy . Strasznie mi się podoba nigdy tak dobrze nie dogadywałam się z chłopakiem , tylko problem w tym że jak planujemy spotkanie to zawsze albo jemy nie pasuję albo mnie . Lubię go ale tak na prawdę boję się spotkania z kimś kogo nigdy nie widziała ( nie licząc zdjęć) boję się że może być to jakiś zboczeniec . Jest bardzo szczery przyznał się nawet do tego że siedział w ośrodku za pobicie. Sama nie wiem co zrobić ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: spotkania przez internet?
Cytat:
![]() ![]() Poznawanie partnera przez internet to dla mnie taka rosyjska ruletka. Owszem, może się udać, ale jest dużo "ale".
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Hrodebert
|
Zboczeńca spotkasz wszędzie w klubie ,kościele lub na ławce w parku a także oczywiście w internecie .Umów się w kawiarni lub też miejscu gdzie jest dużo ludzi i problem ewentualnego zaciągnięcia w krzaki masz rozwiązany .Internet to tak samo dobre miejsce do poznawania ludzi jak każde inne .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
przez internet można poznać na prawdę ciekawych i fajnych ludzi, czasami takich, których nie miałoby się nawet okazji poznać w realu. ja poznałam wiele ludzi przez internet i z wieloma się spotkałam, zarówno z mężczyznami jak i z kobietami, bo często były to relacje czysto przyjacielskie. mojego narzeczonego poznałam również przez net, a i 2 z wcześniejszych związków były z facetami poznanymi w necie.
jeśli masz jakieś obawy umów się na pierwsze spotkanie gdzieś w mieście, w jakimś miejscu gdzie jest dużo ludzi, nie podawaj swojego adresu i nie zapraszaj do siebie. wtedy zawsze możesz po prostu uciec jakby było coś nie tak. czasami wizualnie można przeżyć szok, bo zdjęcia bardzo często różnią się od rzeczywistości, ale nie mniej jednak ja uważam, że warto podjąć ryzyko spotkania, bo nic się nie traci, a wiele można zyskać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
spotytkałam sie z ludzmi z neta.
Z wieloma mam baaardzo dobry kontakt i do tej pory się kumplujemy, mimo, że nie mieszkam już w Polsce. Będąc jeszte w Pl przez interenet poznałam mojeto TŻ, jesteśmy razem półtora roku i póki co jest super. Aczkolwiek, w Twoim wypadku moglabym mieć obawy, skoro chłopak siedział w ośrodku za pobicie. choć i tak bardzo ładnie z jego strony, że powiedział Ci prawdę. Moze spotkajcie sie, ale w MIEJSCU PUBLICZNYM, gdzieś, gdzie nie będzie opcji, żeby coś Ci zrobił, jeśli okaże sie psycholem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
sissy that walk
|
Ludzie poznani przez Internet to w większości przypadków zupełnie zwyczajne osoby. Oczywiście trzeba zachować ostrożność, jak wszędzie, ale śmieszy mnie zakładanie, że każdy facet poznany w sieci to zboczeniec i psychopata, a ten poznany w klubie albo na zajęciach z lepienia garnków na pewno jest cacy
![]() Natomiast jeśli chodzi o tego konkretnego faceta to miałabym wątpliwości z tego względu, że z reguły nie utrzymuję kontaktów z ludźmi z kryminalną przeszłością - nie kręcą mnie takie klimaty. Natomiast zawsze warto się spotkać i zapoznać, bo może się okazać, że to fajny człowiek. Spotkanie oczywiście w miejscu publicznym, niezobowiązujące na początek, i sama się przekonasz autorko na czym stoisz.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ja też pisałam przez ponad rok z jednym chłopakiem, spotkaliśmy się, a od dwóch lat jesteśmy razem :P Skoro go lubisz, dogadujecie się i rozmawiacie już tyle czasu to się spotkajcie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
My poznaliśmy się przez internet 4 lata temu. Po 3 miesiącach spotkaliśmy się w górach. We wrześniu ślub
![]() Ale uważaj, oprócz miejsca, gdzie są jacyś ludzie, poinformuj kogoś, że idziesz na takie spotkanie - choćby koleżankę albo kogoś z rodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
może to głupie,ale dla mnie fakt że był w jakiś tam sposób karany za pobicie dyskwalifikowałoby go jako znajomego z internetu.Wiem że ludzie popełniają błędy ale łatwiej przychodzi rzetelnie gościa ocenić poznając go w realu.
przy tym sama mam chłopaka w zasadzie z internetu,spotkałam się z nim po jakimś pół roku intensywnego pisania.Z tym że ja nie dość że wybrałam miejsce publiczne,to jeszcze w charakterze tajniaka zabrałam koleżankę i jej psa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() umawiasz się w miejscu publicznym, mówisz komuś (przyjaciółce,mamie) ze wychodzisz, żeby był ktoś kto wie gdzie jesteś i co robisz i możesz randkować do woli. co do tego pobicia to nie wiem co mysleć, nie skreślałabym od razu, różne rzeczy się ludziom w życiu zdarzają, przynajmniej nie ukrywał tego przed Tobą
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Poznalismy sie poltora roku temu na jakims portalu randkowym, od ponad roku mieszkamy razem
![]() Czasem warto zaryzykowac
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Ja poznałam swojego chłopaka w internecie
![]() ![]()
![]() |
#14 | |
.
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja widzę sens w poznawaniu ludzi przez net ale tylko wtedy gdy z tego netu ewakuujemy się do reala. Inaczej to strata czasu. No chyba, że ludziom zależy jedynie na rozmowie i wymianie poglądów..ale to chyba nie Twój przypadek ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-03-27 o 23:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Jak tak bardzo zależy Ci na tej znajomości, ja bym zaryzykowała
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
.
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jednak ta jego przeszłość troszkę mnie ostraszyła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Ja miałam w swoim życiu dwa spotkania z facetami poznanymi w necie. Niestety oba były kompletną porażką.
![]() Powiem szczerze, że ja bym zaryzykowała na Twoim miejscu spotkanie, oczywiście tak jak mówiły dziewczyny wcześniej w miejscu publicznym i wcześniejszym poinformowaniu kogoś bliskiego gdzie jesteś. Co do przeszłości, nie można sadzić po pozorach ale radzę zachować szczególną ostrożność... Podsumowując: tak ale z dystansem i zdrowym rozsądkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wczoraj byłam na takim spotkaniu
![]() Powiem, że poznałam go całkiem przypadkiem -z czatruletki, a tam to wiadomo, że losowo przypada, umówiliśmy się po dwóch tygodniach pisania i powiem, że jestem w szoku. Charakter bardzo podobny do mojego, siedzieliśmy i gadaliśmy o wszystkim, bez żadnego problemu w ogóle, jakbym spotkała człowieka, którego poznalam na rogu w sklepie, ot co ![]() ![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Poznałam w Internecie mnóstwo wspaniałych ludzi. Z wieloma utrzymuję stały kontakt, spotykam się. W mojej okolicy ciężko mi było spotkać prawdziwą "bratnią duszę". Zawsze się nieco wyróżniałam, czułam się jakbym była zupełnie z innej planety. Przeważnie, ludzie wokoło nie podzielali m. in. mojego gustu muzycznego, a tym bardziej poglądów. Dzięki Internetowi poznałam dziesiątki ludzi z podobnymi zainteresowaniami, których na pewno nie spotkałabym w życiu realnym. Wiadomo, trzeba uważać, ale nie dajmy się zwariować. Myślę, że warto spróbować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.