![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Małe jest piękne - czyli grupa wsparcia dietowego dla niewysokich kobiet :)
Witam
![]() Założyłam ten wątek z myślą o nas czyli niewysokich kobietach. Sama należę do takowych i postanowiłam, iż fajnie by było spróbować stworzyć grupę dla malutkich kobietek na diecie ![]() Proponuję może zrobić coś na zasadzie wspólnego ważenia raz w tygodniu (np. w każdy poniedziałek) i wtedy będziemy mogły pochwalić się efektami, tudzież miały mobilizację aby bardziej popracować nad sobą ![]() Zapraszam wszystkie chętne ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Małe jest piękne - czyli grupa wsparcia dietowego dla niewysokich kobiet :)
To może ja się dołączę? Dzisiaj zaczęłam na poważnie, więc może dobrze będzie dołączyć do kolejnego wątku
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: Małe jest piękne - czyli grupa wsparcia dietowego dla niewysokich kobiet :)
Miło mi powitać pierwszą osobę w tym wątku
![]() Ponieważ mam troszkę wolnego czasu może napiszę od razu swój cel i jak zamierzam go osiągnąć ![]() Przechodząc do rzeczy, moje wymiary: Aktualna waga: 48/49 kg Docelowa waga: 43/44 kg Wzrost: 1.60 później postaram się dodać również obwód w talii, biodrach etc.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ojej, tez mam 160 cm i chyba się łapię, więc pozwólcie że sie przyłączę
![]() Heroin Chick, ja dążę do wagi którą ty masz obecnie ;d No, w zasadzie trochę wicej nawet, bo do 50kg :d a jesteś pewna, że chcesz sie odchudzać? ![]() ![]() Też planuję dietę zdrową i z głową, ale przede wszystkim chciałabym wrócić do ćwiczeń, bo zaniedbałam ;(
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Żadnych klocków mi tam
![]() Wszyscy są chętnie widziani. Jeśli natomiast chodzi o moją wagę to jest bardzo indywidualna sprawa, ja jestem z natury drobnokoścista i moją naturalną wagą (nawet przed chorobą) było 43-45 kg. Nie mam zbyt dużego biustu (taki w sam raz B/C jak dla mnie) więc on też mi wagi nie podbija zbytnio. Generalnie to przytyło mi się podczas wakacji te nadprogramowe pare kg i jakoś tak się zbieram żeby je zrzucić i nic a nic mi nie wychodzi, a zależy mi na tym o tyle, że moja garderoba jest dostosowana do moich poprzednich wymiarów i wolałabym zmieścić się w stare ciuszki. Zresztą kilogram kilogramowi nierówny, bo ludzie są różni i kilogramy im się tam różnie rozkładają. Jak checie to jutro wrzuce wymiary, aby rozwiac watpliwosci. Zapisalam sie też na siłownię nawet chodziłam przez dwa tygodnie, ale teraz ze wzgledu na ta trzustke nie moge zbytnio i bede tylko na basenie sobie plywac, a na silke wroce jak mi sie polepszy. ![]()
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ja dążę do 50 również ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
a jakie macie sposoby na to żeby uzyskać wymarzoną wagę? i macie jakiś konkretny cel? np jakaś impreza, która jest dla was ważna czy żeby zmieścić się w spodnie sprzed roku? Myślę, że takie małe motywacje bardzo nam pomagają w gruncie rzeczy. Ja np chcialabym wreszcie byc zadowolona z powrotem ze swojej sylwetki. Kiedys ludzie mowili, ze mam ladne nogi (pomimo tego, ze nie sa jakies niewiadomo dlugie czy cos takiego) a teraz juz dawno tego nie slyszalam. Chcialabym tez zmiescic sie w stare ulubione jeansy (na szczescie to tylko pare kg). Czasem tez ogladam sobie magazyny kobiece albo zdjecia w internecie i jak jakas sylwetka mi sie spodoba to zapisuje lub wycinam i ogladam co jakis czas, zeby mnie slodkosci (sic! moja slabosc) nie kusily tak bardzo.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja mogę powiedzieć tak - teraz do studniówki (13.02) chciałabym wyglądać najlepiej jak się da
![]() ![]() ![]() I najgorsze jest to, że nie jestem jakoś specjalnie gruba. Tylko np. mam grube uda (zmora straszna). Ogólnie wszyscy mi mówią, że jestem szczupła, nie mam po co się odchudzać, a to mnie dobija! Bo np. w kostiumie kąpielowym wyglądam okropnie! Owszem, potrafię się tak ubrać, żeby zatuszować swoje niedoskonałości, ale ile się z tym trzeba namęczyć! A chcę po prostu: podoba mi się coś, to zakładam, bez rozmyślania, czy będę w tym wyglądać grubo itp. Uff, ale się rozpisałam, przepraszam!
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ależ, nie przepraszaj ja chętnie poczytam. Powiem Ci, że mam praktycznie tak samo. Ogólnie jestem dość drobna i nawet jak przytyłam to mam np. chude nadgarstki, szczupłą twarz i chudziutkie łydki a i nawet mój brzuch nie jest wcale zły, bo względnie płaski. Natomiast wszystko poszło mi w te przeklęte uda (ach ta wewnętrzna część, cholera jedna cały tłuszcz dla siebie zagarnia!) i właśnie z nich chciałabym najbardziej zrzucić. Dlatego poza dietą, ćwiczyłam też na siłowni na bieżni i rowerku i chodziłam na step, ale teraz lekarz powiedział, że z tą trzustką to nie ma żartów i ćwiczyć mi nie wolno absolutnie do czasu kiedy wyniki się nie poprawią. Cel też mam całkiem podobny do Ciebie bo oczywiście umiem ubrać się tak, żeby tych nóg nie było widać (spódniczka, obcasiki albo czarne spodnie i po sprawie) tylko, że na dłuższą metę to niewygodne i mało komfortowe. Tym bardziej, że jestem wielką fanką mody i chciałabym kupować ubrania które mi się podobają (np wzorzyste legginsy, a nie tylko jednolite czarne, albo krótkie spodenki). No i na dodatek osiągnięcie tego tak naprawdę dużo mnie nie kosztuje, bo jedynie przestawienie się na zdrowszy tryb odzywiania czyli wzglednie same korzysci a i do zrzucenia duzo nie mam. Ciesze sie, ze trafilam tu na kogos kto ma podobny problem co ja i mam nadzieje, ze uda nam sie obydwu go w dosc przyjemny sposob rozwiazac
![]()
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny! Jak zobaczyłam tytuł wątku to pomyślałam: a co tam! ja się tu zdecydowanie nadaję
![]() Mam 156cm wzrostu (czyli skrzacik po prostu) i ważę jakieś 51 kg. Od dawna chciałam się już odchudzić i w części się to udało. Zrzuciłam kilka kilogramów (dość długo to trwało, bo jestem mało systematyczna i miewam załamania silnej woli, ale za to teraz się to utrzymuje i nie mam efektu jojo). Teraz pora na te pozostałe kilogramy ![]() ![]() Mój plan to 4-5 posiłków dziennie, dużo zielonej herbaty i wody mineralnej. Kolacja najlepiej białkowa, za to rano jem węglowodany. Staram się nie jeść makaronów (jeśli tak to te z pełnego ziarna i nie częściej niż raz na dwa tyg), białego chleba, ryżu, ziemniaków (jesli już to nie z mięsem, a raczej z kefirem albo z warzywami... wg. diety niełączenia). Dodam, że odżywiam się dość zdrowo. Jem dużo warzyw, dużo nabiału, często jem otręby albo płatki owsiane (dobrze działają u mnie na przemianę materii). A jaki jest wasz sposób? aha, ja dla odmiany jestem raczej "jabłkiem", czyli tyłek i biodra ok, a talia to masakra (bo praktycznie jej nie ma:/) Edytowane przez Palolinka Czas edycji: 2010-01-24 o 09:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
przy tym wzroscie i obecnej wadze jestes w dolnej granicy wagi idealnej. nie rozumiem, dlaczego chcesz sie odchudzac i doprowadzac do niedowagi? nie lepiej zdrowo sie odzywiac i cwiczyc, zeby wyrzezbic sylwetke?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam Cię Palolinko
![]() Ale nie ma co się zalamywac tylko optymistycznie podchodzic do sprawy ![]() I proszę nie piszcie, że bede wychudzona etc bo ja mam taką budowę. Nawet po moich ekscesach z anoreksją w szpitalu wyznaczyli mi wage 43 kg a wlasciwie mysle ze teraz najlepiej bedie u mnie sie prezentowalo ok 44 bo ten 1 kg to juz mala roznica. P.S. Wiem, że to pewnie bardziej efekt psychiczny niż jakakolwiek pomoc w odchudzaniu. Jednak wczoraj zakupiłam kremik termoaktywny firmy Eveline (dziewczyny na KWC zachwalaly) i jest bardzo fajny. Przyjemnie rozgrzewa, a na takie zimno to jak znalazł!
Now the drugs don't work, they just make you worse ![]() ![]() Edytowane przez Heroin Chic Czas edycji: 2010-01-24 o 11:27 Powód: post scriptum |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]()
to ja też się dopiszę
![]() Mam 159 cm wzrostu w porywach tylko 160 ![]() Ważę obecnie 61 kg Dążę do 48 kg Więc podobnie jak loxyd tylko ważę kilo więcej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój plan jest prosty: zero słodyczy i fast foodów, zero coli, słodzonych soków itp., zdrowe odżywianie, nie jem ziemniaków, białe pieczywo staram się zastępować ciemnym (nie zawsze jest, ale jak tylko się da to takie wybieram, zresztą nie jest to trudne, bo wolę smak ciemnego pieczywa). A do tego włączyć ćwiczenia (to mój największy problem) ![]() Muszę przyznać, że zawsze mam tak, że albo jem wg diety, albo ćwiczę, a teraz MUSI być to i to ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
witam
![]() jeśli "małe" to myśle, ze sie tu nadaje ![]() mam 160 cm i waże 55 kg ![]() ![]() ![]() Mój problem to brzuch, którego sie nie moge w ogole pozbyc ![]() ![]() ![]() Co zamierzam zrobić, za tydzien mam ferie wiec bede miala czas troche sie nad soba poznęcać ![]() - nie będę jadła między posiłkami - mniejsze porcje jedzienia - zero słodyczy (już płaczę ![]() - będę regularnie ćwiczyć! * rower stacjonarny * skakanka * brzuszki * i inne ![]() - i najważniejsze: będę Wytrwała! ![]() Postaram się tu wpadac jak najczęściej, żeby zobaczyć jak tez wam idzie ![]() buziaki ![]()
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
mogę się dołączyć?
![]() mam 154cm i ważę 64 kg, najwięcej ważyłam 69 kg dążę do 45 kg , wtedy moje BMI będzie wynosiło 19 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hej. To może ja też?
![]() Mam chwilke więc opisze mniej więcej co i jak. Mam 160 cm, waże aktualnie 48 kg. Mój cel wielki nie jest - chce ważyć 45. Niestety nie posiadam wagi hihih, ale dodatkowe kilogramy łatwo po sobie poznaje. Zawsze zbierają mi sie one na buzi i brzuchu. Dziwna jestem, łatwo rozciągliwa ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam!! Edytowane przez ola91 Czas edycji: 2010-01-24 o 15:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
I ja chetnie sie dolacze!
Wzrost 161, waga 48kg, cel 45-46kg. Moje problematyczne miejsce to zdecydowanie uda a dokladnie ta wewnetrzna czesc, poza tym identycznie jak ola91 moj brzuch jest wyjatkowo rozciagliwy ![]() ![]() ![]() ![]() aaa ten kremik Eveline wyprobuje.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ciesze się, że nas coraz więcej
![]() ![]()
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
ja tez mam problem ze słodyczami... Ale już się z tata umówiłam że za każdym razem jak będę chciała zjeść coś słodkiego to przyjdę się do niego przytulić
![]() Kurcze na tym forum same chude dziewczyny ... które przy mojej wadze mają moją wagę docelową.. Chyba tu nie pasuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Zobaczyłam tytuł wątku i nie mogłam nie napisać. Z pewnością zaliczam się do osób niskich, mierzę ok. 160cm... ![]() No to tyle. Mam nadzieję, że mnie przygarniecie ![]()
Dobrze, jak nie za dobrze, nie zaszkodzi niepolepszenie, jak tylko można wytrzymać na głupi sposób swój... Twój wzrok na sobie czuję, wiem co Cię rozpala, najbardziej to Cię kręci, gdy ktoś Cię zniewala. Jeden gest, jeden ruch, i mogę mieć Was dwóch! Grrr ![]() [euc1]543150[/euc1] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Podróżniczka
|
Z całym szacunkiem...ale większość z Was to sie powinna przenieść na watki na krzywym zwierciadle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Przykro mi czytac takie posty, bo jak juz pisalam nikt tutaj nie propaguje niezdrowego trybu odzywiania, glodowek etc. a glownie cwiczenia, ograniczenie slodyczy czyli zdrowsze odzywianie i inne suplementy. Zreszta wspominalam tez o tym, ze w moim przypadku waga nie do konca odzwierciedla wyglad, bo jestem drobnokoscista i po prostu zebralo mi sie troche tluszczyku na nogach, rekach i buzce ktory nieestetycznie wyglada. Naturalnie waze miedzy 44/45 kg i chce do tego wrocic. Wiec nie rozumiem w czym klopot ?
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
A mi się wydaje, że dla osób, które są niskiego wzrostu każdy kilogram dodatkowy jest bardzo widoczny. Nie ważymy dużo, ale też jesteśmy niskie. Wyższym kobietom jakoś się to rozkłada i tak tego nie widać. Dlatego może tego nie rozumieją.
Jak tam u was dzisiaj? Ja nie odpaliłam samochodu i do pracy pojechałam autobusem:/ A jedzenie: 1. płatki owsiane z orzechami i pestkami słonecznika + szklanka mleka 1,5% 2. banan i pomarańcza 3. kanapka z białym serkiem 4. zupa jarzynowa 5. jeszcze nie wiem, muszę pójść do sklepu... ale możliwe, że jakieś jajko na twardo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
więc ja jeszcze siedzę w domku bo mam na 11:40 do szkoły i wrócę koło 21 więc cały dzień nie napisze nic.....
![]() Zjadłam bardzo, bardzo zdrowe i pożywne śniadanie: jogurt z łyżeczką miodu bananem i kiwi i musli owsiankowym. Wystarczy mi do 14 ![]() ![]() ![]() Oglądałam wczoraj fajny filmik na Youtube : "Jedzenie ma znaczenie" Obejrzyjcie sobie, nawróciło mnie do jedzenia zdrowo i zmotywowało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
Dobre śniadanko! Ale zamiast musli gotowego jadłabym zwykłe płatki owsiane do tego. Takie kupowane mają zwykle bardzo dużo cukru.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Potrafie to doskonale zrozumiec, bo sama mam 156 cm wzrostu. Odchudzam sie od blisko roku z 70 kg ( przytylam przez antykoncepcje i stany depresyjne po uwolnieniu sie od pewnego tyrana)...aktualnie mam ponad 56 kg...i dalej walcze. Moze nie jakas konkretne dieta...ale racjonalen regularne jedzenie z przewaga bialka i warzyw. I duzo duzo cwicze na silowni.Oprocz tego taniec, lodowisko i inne formy ruchu. Mam wrazenie, ze moje cialo przy tych 56 kg i regularnych cwiczeniach wyglada o niebo lepiej niz jak mialam np 50. Przez dlugi dlugi okres swojego zycia wazylam 48-49kg i jak patrze na swoje fotki z tego okresu to wydaje mi sie,ze bylam taka chudziutka ... i wygladalam jak dzieciatko.Tez jestem drobnokoscista...i mam jeszcze duzo tkanki tluszczowej do zbicia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Palolinka dzięki za ocenkę śniadanka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Hej, kochane ;*
Ja swoim jedzeniem się dziś nie popisałam, więc nie opiszę ![]() ![]() Na pytanie 'dlaczego?', odpowiem jak rasowa kobieta - bo tak ![]() ![]() A w końcu jaki mamy dzień ważenia? Mogło mi coś umknąć, przepraszam ;**
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.