|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Pomoc w odżywianiu w dziwnym trybie życia !
Dziewczyny ! Pomocy .
Jestem mega zdesperowana . Regularnie chodze na siłownię - biegam . Ćwiczenia w domu, przysiady, abs-y , a6w ![]() Jak mam się zdrowo odżywiać skoro jednego dnia wstaję o godz 9 rano i buszuje do 2-3 w nocy . Następnego dnia odsypiam nockę w pracy i wstaję o 15 ! i tak dalej do 2-3 . Jednego dnia są to same przekąski bo tylko mam na to czas a następnego najlepiej same posiłki wielkości 3-4 obiadów Jednego dnia regularnego jedzenia wychodzi mi nawet po 6-7 posiłków a drugiego 2 ! i pętla się zamyka Pracuje codziennie w godzinach wieczornych do 2-3 w nocy i dziennie studiuje . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Pomoc w odżywianiu w dziwnym trybie życia !
Dobrze by było gdybyś napisała jakiego rodzaju to są posiłki i przekąski.
Napisz po prostu co jesz i w jakiej ilości. A także jaką masz wagę, wzrost i wiek. Z takimi informacjami od Ciebie to będzie można coś poradzić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Może zrób sobie listę po prostu rzeczy które planujesz jeśc i listy się trzymaj. rób sobie w pojemnikach jedzenie, nie doprowadzaj się do takich huśtawek żywieniowych bo to niebezpieczne........
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
królikoholiczka
|
Ja też mam pracę zmianowa i czasem robię na rano, czasem środki lub popoludnia a czasem nocki (w większości). Pakuje wszystko do pojemników i zjadam spokojnie w pracy a w domu staram się jeść regularnie
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
wzrost : 156cm waga : 58 kg wygląd : wielka oponka na brzuchu (kiedyś mierzona talia 77cm , brzuch 85) biodra : 90 biust : 75 podaje mój tygodniowy rozkład - dzień tygodnia - pobudka -- pójście spać: Poniedziałek: 9-10 rano -- 2-3 w nocy Wtorek : 13-15 po południu -- 2-3 w nocy Środa : 8-9 rano -- 2-3 w nocy Czwartek : 13-15 po południu --3-4 w nocy Piątek : 6 rano (spanie od 10 do umoru) --3-4 rano spanie Sobota : spanie do wybudzenia -- 3-4 Niedziela : spanie bez ograniczeń i pójście spać koło 22-24 Co do jedzenia to głownie posiłki opieram na nabiale (jogurty, serki wejskie, jajka , mleko ) płatki kukrydzianie, wafle ryżowe, wędliny, sery , owoce, jakieś warzywo się zdarzy , kurczak od czasu czasu, sałatka rybna, i wszystko co się smaruje pieczywo : paszteciki, parykarze z tuńczyka, pastelle jakieś . coś co zrobi się dosłownie w minutę bo tak jedzenie u mnie wygląda . i tak całymi dniami takie niedojadanie albo przejadanie . słodycze umiarkowanie . fast foody się zdarzają i najczęściej po pracy własnie o 2-3 w nocy ;/ aczkolwiek nie aż tak często żeby można było dramatyzować. unikam gazowanego ale też wiadomo czasem wpadnie do żołądka. i tak to wszystko beznadziejnie wygląda. i są to godziny gdzie najczęściej wychodze z domu i wracam codziennie tak jak jest opisane . prace mam taką że nie wchodzi w grę jakieś podjadanie, jedzenie czy cokolwiek innego . od 20 do 2-3 musi być ten post a później zaczyna się moje rzucanie na szamanie ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Piszesz ,że warzywo zdarzy się od czasu do czasu . A warzywa powinny być w każdym posiłku. W tej chwili masz ich za mało.
Te wszystkie smarowidła do chleba/pastelle, pasztety itp kupowane jako gotowe /to nie mają zbyt wielu składników odżywczych jedynie tuczą. Ostatnio czytałam ,że o wiele więcej wartościowych składników ma gotowa karma dla kota czy psa w puszce niż te właśnie wyżej podane. Płatki kukurydziane i wafle ryżowe też są tuczące. Jogurty i serki owocowe gotowe też nie powinny być w diecie osoby odchudzającej się. Tylko naturalne i nie 0% tłuszczu tylko przynajmniej 1,5%. Wędliny obecnie to mieszanka tłuszczu,wody, białka roślinnego,wypełniaczy pęczniejących,żelatyny,mą czki z kości,przypraw smakowych w przewadze glutaminianu sodu, barwników aby wyglądało jak mięso. A samego mięsa jest tam niewiele.Jeśli na etykietce napisane jest ,że mięsa w wyrobie jest tam np. 60% to producent wliczył tam też tłuszcz i mielone kości,chrząstki. Zdrowiej jest kupić mięso np. kurczaka i samemu upiec,ugotować. Tak samo lepiej kupić rybę nawet wędzoną makrelę niż gotową sałatkę rybną. Powinno się też jeść kasze,ciemny ryż,makaron pełnoziarnisty.To zamiast wafli ryżowych i platków kukurydzianych,jasnego pieczywa. Nie masz dużej nadwagi. Ta oponka może by znikła gdybyś wyeliminowała słodycze, pieczywo, płatki. Na korzyść warzyw,ryb, chudego mięsa. Też bym proponowała pojemniczki z wcześniej przyrządzonym jedzeniem tak jak pisały o tym poprzednie dziewczyny. Ale skoro w pracy nie ma takiej mozliwości to przynajmniej w domu jedz zdrowo. I trzeba dużo pić. Ale tylko woda niegazowana, herbatki różne bez cukru, herbata zielona. Nie wolno napojów słodzonych,gazowanych. To tylko puste kalorie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dramat połączony z porażką....Szkoda,że są ludzie,którzy mają takie problemy....Kochana,poczy taj o tych,które ważą 100 kg więcej niż Ty...Pozdrawiam i powodzenia życzę w ODCHUDZANIU,bo pewnie 40 chcesz ważyć.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Moja droga mam 23 lata
![]() Waga mi odpowiada może być to 56-58 . Ale chodzi mi tylko i wyłącznie o wymiary . Już nie będę znowu podkreślać, że jestem bardzo niska... Dla mnie jest porażką gdy poty na siłowni na bieżni , inna aktywność nie przynosi żadnych efektów podczas gdy mój żarłoczny brzuch ma takie a nie inne potrzeby. Jest to również moja wina, gdzie obwiniam się przez pory posiłków , ale widze zamiast- pomocy oskarżanie o motylkowanie, anoreksje czy cholera wie co ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, czemu tu się zjawiła ta wypowiedź - dziewczyna wyraźnie pisze o ZDROWYM ODŻYWIANIU nie odchudzaniu. Co w tym złego, że chce zrzucić oponkę? Nic tylko pochwalić i dopingować.
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Dziękuje, że jednak jest ktoś mnie jednak rozumie
![]() a teraz dojdę do sedna sprawy bo widzę że temat delikatnie odsunął się od prawidłowego zapytania aczolwiek też z ważnymi dodatkami ![]() codziennie wychodzę z domu do pracy o 20 i wracam o 1-2 w nocy w zależności od pory dnia te godziny się różnią czy 1 czy 2 . Wtedy właśnie rzucam się na lodówke bo jak wiadomo 5h w pracy trochę fizycznej i ciężkiej daje się we znaki . Ale wpadłam na pomysł . Czy ja mogę zamienić lekką kolacje z obiadem ? Dajmy na to przed wyjściem właśnie zjeść to co na obiad czyli kurczak, ryba wędzona, pieczona z kaszą gryczaną bądź brązowym ryżem i warzywami w różnej postaci ? Będzie to sycące dzięki czemu przetrwam godzinówke i wrócę do domu kładąc się spać , a od rana zdrowe odżywianie co 2-3h na lekkich zdrowych posiłkach i znowu koło 18-19 większy obiadowy ? i to jest ten największy problem . jeżeli pomożecie mi go w końcu pokonać to reszta pójdzie jak pikuś. jadłospisów jest dużo prawidłowych. Rozpiszę sobie faktycznie i miejmy nadzieję że będzie progres ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że jeśli faktycznie w pracy masz sporo zajęć, które pozbawiają Cie energii to taki konkretny obiad powinien bardzo pomóc. Przede wszystkim będzie z czego czerpać całą siłę do pracy. Ja pracuje po 10 h i też nie mogę sobie pozwolić na konkretne posiłki. W grę wchodzą szybkie przekąski (10 h bez jedzenia bym nie wytrzymała), bo przerwy nie mogą być dłuższe niż 3-4 minuty, ewentualnie jem w międzyczasie jak jest więcej roboty. Jak nie zjem przed pracą końskiego obiadu to po tych 10 h jestem gotowa rzucić się na lodówkę i zjeść ją całą wciągając kabel do prądu niczym spaghetti.
I żeby nie było nie pracuję u tyrana. Po prostu pracując w sklepie, będąc sama na zmianie, nie mogę sobie pozwolić na długie przerwy, bo przecież nie powiem klientowi "Chwilę jem obiad". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.