|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Ciaza wychowawczy likwidacja
Witam
Prosze o pomoc. Bylamm na urlopie wychowawczym od 14.11.2012r do 14.11.2013r. Umowa o prace od 17.11.2010 do 17.11.2013r. Jestem w 8 miesiacu ciazy termin porodu mam wyznaczony na 5-6 pazdziernika. Dzis dostalam od pracodawcy telefon iz z dniem 08.082013r zamknal dzialalnosc. Nie dostalam zadnego wypowiedzenia, mam czekac na swiadectwo pracy. I stad moje pytanie co teraz? Wiem ze musze zglosic do mopsu fakt likwidacji gdyz pobieralam dodatek do zasilku rodzinnego w wysokosci 400zl. Czy zadne prawo nie chroni mnie w tej sytuacji? Co z urlopem i zasilkiem macierzynskim ktory mial mi przed likwidacja przyslugiwac? Czy cokolwiek nalezy mi sie wtej sytuacji. Prosze o jakies rady. Dziekuje z gory. ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Wyszukalam w internecie ze teoretycznie przyslugiwac moze zasilek wyplacany przez Zus dodnia porodu. Czy ktos byl w takiej sytuacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciaza wychowawczy likwidacja
Najrzetelniejsze informacje uzyskasz w PIP. Prowadza bezplatne pkrady telefoniczne. Zadzwon.
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zakład pracy został zamknięty 8 sierpnia obecnie jest 13. Zwolnienie lekarskie w tym przypadku już chyba nie chroni przed upadkiem zakładu pracy. Musiałby wypowiedzieć się ktoś, kto zna lepiej prawo pracy, dlatego polecam poradę telefoniczną w PIP, kosztuje tyle co połączenie telefoniczne a na pewno pozwoli rozwiać wątpliwości.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.