ślubny prezent - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-10-18, 16:37   #1
Agy
Raczkowanie

GG do Agy

ślubny prezent

Hej
szukam porady, co kupić w prezencie ślubnym parze, która wszystko ma?? Są to ludzie około 50-tki, po przejściach, zaznaczam, że będę świadkową i nie mam zielonego pojęcia co kupuje się parze w tym wieku, żelazka, tostery itp. to chyba odpadają, proszę o pomoc
pozdrawiam
Agy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-18, 17:20   #2
sarenka
Zakorzenienie

Re: ślubny prezent

może pościel?

WESOŁYCH ŚWIĄT!
sarenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-18, 17:26   #3
bzyku
Rozeznanie

Ja w prezencie ślubnym dostałam około 9 kompletów pościeli, do tego każdy w innym rozmiarze Z wszystkich może dwie mi się spodobały, ale poszwy i tak nie pasowały rozmiarem do wczesniej zakupionej kołdry Komplet pościeli to bardzo popularny prezent, dobrze jednak chociaż trafić jak nie w gust obdarowywanych, to przynajmniej w odpowiedni rozmiar, a to jeśli nie jest się blisko z młodą parą trudno zgadnąć
bzyku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-18, 17:29   #4
ma75
Rozeznanie

A może komplet eleganckich ręczników?
Jeśli znasz dobrze ich gust i wystrój mieszkania/domu, to
możesz się pokusić o coś dekoracyjnego, np. obraz,
haftowany obrus, itp. Chociaż to trudne o trochę
ryzykowne...
ma75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-18, 18:50   #5
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

1) 2 szlafroki- w dobrych sklepach z bielizna poscielową mozena kupic takie szlafroki , ładnie zapakowane...
2) cos ze srebrnej zastawy stołowej
3) cos ze sklepu typu "Szkło i Porcelana" - moze jakach taca i mniejsze talerzyki? Czajniczek i filizanki...
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-19, 07:49   #6
sarenka
Zakorzenienie

bzyku napisał(a):
> Ja w prezencie ślubnym dostałam około 9 kompletów pościeli, do tego każdy w innym rozmiarze

no to pięknie . można stragan otworzyć

> Z wszystkich może dwie mi się spodobały, ale poszwy i tak nie pasowały rozmiarem do wczesniej zakupionej kołdry Komplet pościeli to bardzo popularny prezent, dobrze jednak chociaż trafić jak nie w gust obdarowywanych, to przynajmniej w odpowiedni rozmiar, a to jeśli nie jest się blisko z młodą parą trudno zgadnąć

W moim środowisku to zupełnie niepopularny prezent - dlatego taki zasugerowałam. Jestem zwolenniczką "dyskretnych" prezentów [słowo średnio właściwe .. może lepiej "taktownych"] - tzn. takich, z którymi obdarowany będzie mógł zrobić co chce - bez żadnych gaf . Myślę, że pościel należy do takich - można ją oddać, schować na dno szafy, "wyprowadzić" na działkę i nikt tego nie zauważy [obdarowany ma wybór ]. Przeciwna jestem obrazom, obrazkom, rzeźbom.. Nie dość, że trudno trafić w gust to potem obdarowany czuje się zobligowany do wystawiania prezentu na czas wizyt Moja ciocia obdarowała nas pościelą.. kupiła po prostu największy rozmiar [łatwiej kijek obcienkować..] i trafiła

Może książka byłaby dobrym prezentem [jakiś poradnik]?

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Stary 2004-10-19, 08:11   #7
ma75
Rozeznanie

Jeśli mają ogród to możesz kupić zestaw naczyń ogrodowych, np. talerzyki, kubeczki, dzbanek, teraz można naprawdę ładne tego typu rzeczy dostać, a to nie musi aż tak pasować Albo zestaw grillowy, czyli jakieś szczypce, łopatki, taca itp. z takich lepsiejszych...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2004-10-19, 16:18   #8
bzyku
Rozeznanie

Wiecie co? Chyba najlepszym rozwiązaniem byłby taki talon na okresloną kwotę do jakiegoś wielkiego centrum handlowego. Wtedy młoda para sama zadecydowałaby na co wyda te pieniądze...
Stary 2004-10-19, 16:25   #9
sarenka
Zakorzenienie

bzyku napisał(a):
> Wiecie co? Chyba najlepszym rozwiązaniem byłby taki talon na okresloną kwotę do jakiegoś wielkiego centrum handlowego. Wtedy młoda para sama zadecydowałaby na co wyda te pieniądze...

To prawda. Pomysł idealny.

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Stary 2004-10-19, 16:34   #10
joannea
Zadomowienie

Jeżeli wszystko mają, to doecanią oryginalność prezentu, nie jego cenę. Tak się zastanawiam, co bym kupiłam mojej Mamie na przykład Na bon mogą się obrazić - wszystko oczywiście zależy od ludzi, ale skoro wybrali Cie na świadkową, to chyba znaczy, że jesteś im w jakimś stopniu bliska, i mogli by sie poczuc zlekceważeni. Szczgólnie, że pewnie większość supermarketowych obiektów do domu już mają?

I myślę tak: jeżeli lubią podróżować (a ludzie w tym wieku zastanawiająco często wakacjują się na Teneryfach i innych Majorkach) to album typu "Najpiękniejsze miejsca na świecie" z dedykacją, że oni już swoje wyspy szczęśliwe znaleźli

W Holandii jest taka opcja, żeby wynająć pana z kamerą 8mm, wiesz, nie cyfrówką, ale taką starą, oryginalną. Kilku właściwie panów kręci film z różnych miejsc, firma to później profesjonalnie edytuje, podkłada na przykład Franka Sinatrę, i zgrywa na DVD, coby ludzie mogli bliskim pokazwać. Muszę powiedziec, że choć zupełnie nie jestem sentymentalna, widziałam takie filmiki zupełnie obcych ludzi i naprawdę mnie wzruszały - jednak profesjonalny film, nawet 3 min, i dobry montaż robią swoje. Tyle, że to koszmarnie droga impreza - ale może coś Ci to podsunie.
Ja chciałabym w takiej sytuacji dostac butelkę naprawdę drogiego, oryginalnego szampana - nie wiem, ile kosztuje Don Perignon, ale może? Szampan, symbol celebrowania okazji, a jednocześnie coś, czego większość Polaków nie kupuje w wersji z Szampanii (wiadomo, cena).

Może jakiś naprawdę piękny album na fotografie? Taki w skórze, ozdobny?
Podoba mis ię też pomysł z ręcznikami i szlafrokami. Ja bym tez poszła za ciosem i wybrała na przykład łapcie kąpielowe - taki zbytek, ale miły.
joannea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-19, 16:38   #11
sarenka
Zakorzenienie

tylko do takiego centrum z bardziej ekskluzywnymi rzeczami - nie do Geanta czy Carrefoura - rzecz jasna

WESOŁYCH ŚWIĄT!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-10-19, 16:53   #12
joannea
Zadomowienie

hehhe, nie no, domyśliłam się
a swoją drogą sprawdziłam tego Perignon, kosztuje, co ciekawe, od 100 euro myslałam, że to znacznie dorższy szampan

sarenka napisał(a):
> tylko do takiego centrum z bardziej ekskluzywnymi rzeczami - nie do Geanta czy Carrefoura - rzecz jasna
Stary 2004-10-19, 17:07   #13
sarenka
Zakorzenienie

joannea napisał(a):
> hehhe, nie no, domyśliłam się
> a swoją drogą sprawdziłam tego Perignon, kosztuje, co ciekawe, od 100 euro myslałam, że to znacznie dorższy szampan

- wolałam sprostować

pomysł z szampanem bardzo mi się podoba - jest elegancki i będzie okazja, aby go zużyć

WESOŁYCH ŚWIĄT!
Stary 2004-10-19, 17:10   #14
bzyku
Rozeznanie

Masz rację joannea, że jeśli są to osoby opływające we wszystkim, świetnie zarabiające itp. to taki talon nie bedzie dobrym rozwiązaniem. No chyba, że pod hasłem "wszystko mają" kryje się wiadomość, że gospodarstwo domowe jest już urządzone, ale nie koniecznie młodzi państwo nie wiedzą co zrobić z pieniędzmi .
Ostatnio moi znajomi otrzymali fajny prezent. Chyba w tym przypadku również byłby niezły. Dostali zaproszenie na pobyt w salonie spa dr Ireny Eris w Krynicy. Poniżej link:
http://www.eris.pl/krynica/
Stary 2004-10-19, 17:10   #15
Agy
Raczkowanie

GG do Agy

Hej dziewczyny, dziękuję wszystkim za pomysły, mi najbardziej podoba się pomysł z płaszczami kąpielowymi, ręcznikami i albumem w skórzanej oprawie. Mam jeszcze trochę czasu do 4 grudnia więc pczekam może, ktoś podeśle jeszcze coś ciekawego
Agy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-10-19, 17:15   #16
bzyku
Rozeznanie

Aha jest to droga sprawa, ale zawsze może to być to prezent zbiorczy, od większej ilości par...
Stary 2004-10-19, 19:46   #17
joannea
Zadomowienie

bzyku napisał(a):
> Ostatnio moi znajomi otrzymali fajny prezent. Chyba w tym przypadku również byłby niezły. Dostali zaproszenie na pobyt w salonie spa dr Ireny Eris w Krynicy.

oj, a to jest prezent z gatunku idealnych az się rozmarzyłam... nawet nie przeszkadza, ze składa się na niego grupa osób - sam efekt się w tym wypadku liczy
Stary 2004-10-19, 20:51   #18
bzyku
Rozeznanie

Oj sama też chetnie przyjęłabym taki prezencik
Stary 2004-10-20, 08:02   #19
ma75
Rozeznanie

Nawiązując do postu Joannei o albumie, jeszcze jedno mi
przyszło do głowy. Kiedyś kupiłam cioci i wujkowi
przewodnik "Dwa dni we dwoje - 25 pomysłów na
weekend" - byli zachwyceni, bo bardzo lubią podróżować
samochodem a przewodnik naprawdę jest ciekawy. Na
prezent ślubny to może za mało, ale jako dodatek do
prezentu?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2004-10-20, 13:41   #20
MarilynManson
Raczkowanie

GG do MarilynManson

ja uwazam ze bez sensu jest kupowianie zelazek, poscieli recznikow, poniewaz nie zawsze mamy pewnosc ze sa w ich guscie lub czy sie spodabaja, dlatego uwazam ze najlepiej bylo by dac gotowke, tyle ile uwazasz(mysle ze powyzej 500zl), za te pieniadze kupia sobie to co bedzie im pasowalo i podobalo sie...mylse ze tak bedzie najlepiej...
Stary 2008-11-17, 10:05   #21
wiolkaa85
Raczkowanie

Dot.: ślubny prezent

Wszystko zależy od tego, ile pieniędzy planujesz przeznaczyć na prezent.
Fajnym pomysłem jest bon do jakiegoś sklepu, jeśli nie chcesz dawać pieniędzy.
Ja bym się ucieszyła z bonu do sklepu, gdzie jest ładna porcelana, porządne sztućce itp. Tego człowiek nigdy nie ma za wiele, a sporo kosztuje i mało kto to kupuje sobie sam
wiolkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-23, 21:33   #22
patrycja922
Przyczajenie

Witajcie
Dziewczyny mam lekki problem i chciałam się poradzić.
Prawdopodobnie będę świadkową i chrzestną na ślubie połączonym z chrzcinami. W związku z tym mam pytanko jeśli chodzi o prezent
Powiedzcie czy wypada mi dać duże zdjęcie pary młodej z dziećmi w antyramie? Nie mam kompletnie pomysłów na prezent i tak pomyślałam o tym..Tyle że nie wiem czy nie będzie to błąd..
Błagam doradźcie coś.
patrycja922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 09:14   #23
Angel_00
Zakorzenienie

zależy jakie chcesz przeznaczyć fundusze oraz jak bliscy są to dla Ciebie ludzie. Może jakiś weekend w fajnym hotelu z jakimiś dodatkowymi bonusami dla nowożeńców. Mogli by trochę oderwać się od bycia w domu, od prac domowych tylko się razem zrelaksować

Angel_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 10:08   #24
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
zależy jakie chcesz przeznaczyć fundusze oraz jak bliscy są to dla Ciebie ludzie. Może jakiś weekend w fajnym hotelu z jakimiś dodatkowymi bonusami dla nowożeńców. Mogli by trochę oderwać się od bycia w domu, od prac domowych tylko się razem zrelaksować
Jasne, najlepiej od razu samochód, żeby jeszcze mieli czym tam dojechać.

Patrycjo922, jeżeli lubią wieszać tego typu pamiątki na ścianach, rama będzie dopasowana do wystroju pokoju, to jak najbardziej. Podejrzewam, że doskonale znasz tych ludzi, skoro masz być świadkiem na ich ślubie i chrzestną ich dziecka, więc zaufaj sobie i swojej wiedzy na ich temat. Prezent nie musi być drogi, ważne, aby był przemyślany i z serca.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 10:16   #25
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
wiesz ile takie coś kosztuje? Myśmy akurat dostali taki prezent ale od firmy, w której pracowaliśmy. Ceny za fajny hotel w centrum z atrakcjami są kosmicznie, więc bez przesadyzmu
Ja wychodzę z założenia, że fajny prezent jest prezentem przydatnym ale też takim, na który normalnie dana osoba nie pozwoliłaby sobie ot tak. Ostatnio w prezencie ślubnym kupiłam parze, która codziennie popija kawy, porządny spieniacz do mleka. Bajer ale jak cieszy Nie tak dawno kupowałam w prezencie gwiazdkowym wypasiony długopis parkera z grawerem (imię i nazwisko obdarowywanego). Może coś pod tym kątem poszukaj, polecam przeczesać dokładnie allegro - nasuwa się masa pomysłów.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 11:29   #26
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
wiesz ile takie coś kosztuje? Myśmy akurat dostali taki prezent ale od firmy, w której pracowaliśmy. Ceny za fajny hotel w centrum z atrakcjami są kosmicznie, więc bez przesadyzmu
Ja wychodzę z założenia, że fajny prezent jest prezentem przydatnym ale też takim, na który normalnie dana osoba nie pozwoliłaby sobie ot tak. Ostatnio w prezencie ślubnym kupiłam parze, która codziennie popija kawy, porządny spieniacz do mleka. Bajer ale jak cieszy Nie tak dawno kupowałam w prezencie gwiazdkowym wypasiony długopis parkera z grawerem (imię i nazwisko obdarowywanego). Może coś pod tym kątem poszukaj, polecam przeczesać dokładnie allegro - nasuwa się masa pomysłów.
Wiem ile kosztuje bo sami 2 lata temu chcieliśmy zrobić bliskim taki prezent. Jeśli ktoś ma funduszei ma włożyć do koperty np 500 zł to lepiej dołożyć przykładowo 300 zł i zapewnić fajne wspomnienia. Dlatego pytałam jakimi funduszami dysponują.

Stary 2013-04-24, 11:58   #27
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Wiem ile kosztuje bo sami 2 lata temu chcieliśmy zrobić bliskim taki prezent. Jeśli ktoś ma funduszei ma włożyć do koperty np 500 zł to lepiej dołożyć przykładowo 300 zł i zapewnić fajne wspomnienia. Dlatego pytałam jakimi funduszami dysponują.
no ale chyba można się domyślić, że skoro dziewczyna pisze o antyramie i zdjęciach to raczej fundowanie weekendu w wypasionym hotelu nie jest na jej kieszeń? Poza tym uważam, że to strasznie zobowiązujący prezent dla przeciętnego Kowalskiego.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 12:05   #28
Angel_00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
no ale chyba można się domyślić, że skoro dziewczyna pisze o antyramie i zdjęciach to raczej fundowanie weekendu w wypasionym hotelu nie jest na jej kieszeń? Poza tym uważam, że to strasznie zobowiązujący prezent dla przeciętnego Kowalskiego.
Nie widzę, aby pisała o antyramach, pisała o albumach w skórzanej oprawie i innych rzeczach typu żelazka, które też tanie nie są.

Nie spojrzałam na datę postów odnosiłam się do wypowiedzi autorki wątku.

Edytowane przez Angel_00
Czas edycji: 2013-04-24 o 12:07
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości