|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ślubny prezent
Hej
![]() szukam porady, co kupić w prezencie ślubnym parze, która wszystko ma?? Są to ludzie około 50-tki, po przejściach, zaznaczam, że będę świadkową i nie mam zielonego pojęcia co kupuje się parze w tym wieku, żelazka, tostery itp. to chyba odpadają, proszę o pomoc ![]() pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: ślubny prezent
może pościel?
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Ja w prezencie ślubnym dostałam około 9 kompletów pościeli, do tego każdy w innym rozmiarze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
A może komplet eleganckich ręczników?
Jeśli znasz dobrze ich gust i wystrój mieszkania/domu, to możesz się pokusić o coś dekoracyjnego, np. obraz, haftowany obrus, itp. Chociaż to trudne o trochę ryzykowne... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
1) 2 szlafroki- w dobrych sklepach z bielizna poscielową mozena kupic takie szlafroki , ładnie zapakowane...
2) cos ze srebrnej zastawy stołowej 3) cos ze sklepu typu "Szkło i Porcelana" - moze jakach taca i mniejsze talerzyki? Czajniczek i filizanki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
bzyku napisał(a):
> Ja w prezencie ślubnym dostałam około 9 kompletów pościeli, do tego każdy w innym rozmiarze ![]() ![]() ![]() ![]() > Z wszystkich może dwie mi się spodobały, ale poszwy i tak nie pasowały rozmiarem do wczesniej zakupionej kołdry ![]() ![]() W moim środowisku to zupełnie niepopularny prezent - dlatego taki zasugerowałam. Jestem zwolenniczką "dyskretnych" prezentów [słowo średnio właściwe ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Może książka byłaby dobrym prezentem [jakiś poradnik]?
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Jeśli mają ogród to możesz kupić zestaw naczyń ogrodowych, np. talerzyki, kubeczki, dzbanek, teraz można naprawdę ładne tego typu rzeczy dostać, a to nie musi aż tak pasować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Wiecie co? Chyba najlepszym rozwiązaniem byłby taki talon na okresloną kwotę do jakiegoś wielkiego centrum handlowego. Wtedy młoda para sama zadecydowałaby na co wyda te pieniądze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
bzyku napisał(a):
> Wiecie co? Chyba najlepszym rozwiązaniem byłby taki talon na okresloną kwotę do jakiegoś wielkiego centrum handlowego. Wtedy młoda para sama zadecydowałaby na co wyda te pieniądze... To prawda. Pomysł idealny.
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Jeżeli wszystko mają, to doecanią oryginalność prezentu, nie jego cenę. Tak się zastanawiam, co bym kupiłam mojej Mamie na przykład
![]() I myślę tak: jeżeli lubią podróżować (a ludzie w tym wieku zastanawiająco często wakacjują się na Teneryfach i innych Majorkach) to album typu "Najpiękniejsze miejsca na świecie" z dedykacją, że oni już swoje wyspy szczęśliwe znaleźli ![]() W Holandii jest taka opcja, żeby wynająć pana z kamerą 8mm, wiesz, nie cyfrówką, ale taką starą, oryginalną. Kilku właściwie panów kręci film z różnych miejsc, firma to później profesjonalnie edytuje, podkłada na przykład Franka Sinatrę, i zgrywa na DVD, coby ludzie mogli bliskim pokazwać. Muszę powiedziec, że choć zupełnie nie jestem sentymentalna, widziałam takie filmiki zupełnie obcych ludzi i naprawdę mnie wzruszały - jednak profesjonalny film, nawet 3 min, i dobry montaż robią swoje. Tyle, że to koszmarnie droga impreza - ale może coś Ci to podsunie. Ja chciałabym w takiej sytuacji dostac butelkę naprawdę drogiego, oryginalnego szampana - nie wiem, ile kosztuje Don Perignon, ale może? Szampan, symbol celebrowania okazji, a jednocześnie coś, czego większość Polaków nie kupuje w wersji z Szampanii (wiadomo, cena). Może jakiś naprawdę piękny album na fotografie? Taki w skórze, ozdobny? Podoba mis ię też pomysł z ręcznikami i szlafrokami. Ja bym tez poszła za ciosem i wybrała na przykład łapcie kąpielowe - taki zbytek, ale miły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
tylko do takiego centrum z bardziej ekskluzywnymi rzeczami - nie do Geanta czy Carrefoura - rzecz jasna
![]()
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
hehhe, nie no, domyśliłam się
![]() a swoją drogą sprawdziłam tego Perignon, kosztuje, co ciekawe, od 100 euro ![]() ![]() sarenka napisał(a): > tylko do takiego centrum z bardziej ekskluzywnymi rzeczami - nie do Geanta czy Carrefoura - rzecz jasna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
joannea napisał(a):
> hehhe, nie no, domyśliłam się ![]() > a swoją drogą sprawdziłam tego Perignon, kosztuje, co ciekawe, od 100 euro ![]() ![]() ![]() ![]() pomysł z szampanem bardzo mi się podoba - jest elegancki i będzie okazja, aby go zużyć ![]()
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Masz rację joannea, że jeśli są to osoby opływające we wszystkim, świetnie zarabiające itp. to taki talon nie bedzie dobrym rozwiązaniem. No chyba, że pod hasłem "wszystko mają" kryje się wiadomość, że gospodarstwo domowe jest już urządzone, ale nie koniecznie młodzi państwo nie wiedzą co zrobić z pieniędzmi
![]() Ostatnio moi znajomi otrzymali fajny prezent. Chyba w tym przypadku również byłby niezły. Dostali zaproszenie na pobyt w salonie spa dr Ireny Eris w Krynicy. Poniżej link: http://www.eris.pl/krynica/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Aha jest to droga sprawa, ale zawsze może to być to prezent zbiorczy, od większej ilości par...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
bzyku napisał(a):
> Ostatnio moi znajomi otrzymali fajny prezent. Chyba w tym przypadku również byłby niezły. Dostali zaproszenie na pobyt w salonie spa dr Ireny Eris w Krynicy. oj, a to jest prezent z gatunku idealnych ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Oj sama też chetnie przyjęłabym taki prezencik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Nawiązując do postu Joannei o albumie, jeszcze jedno mi
przyszło do głowy. Kiedyś kupiłam cioci i wujkowi przewodnik "Dwa dni we dwoje - 25 pomysłów na weekend" - byli zachwyceni, bo bardzo lubią podróżować samochodem a przewodnik naprawdę jest ciekawy. Na prezent ślubny to może za mało, ale jako dodatek do prezentu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
ja uwazam ze bez sensu jest kupowianie zelazek, poscieli recznikow, poniewaz nie zawsze mamy pewnosc ze sa w ich guscie lub czy sie spodabaja, dlatego uwazam ze najlepiej bylo by dac gotowke, tyle ile uwazasz(mysle ze powyzej 500zl), za te pieniadze kupia sobie to co bedzie im pasowalo i podobalo sie...mylse ze tak bedzie najlepiej...
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Dot.: ślubny prezent
Wszystko zależy od tego, ile pieniędzy planujesz przeznaczyć na prezent.
Fajnym pomysłem jest bon do jakiegoś sklepu, jeśli nie chcesz dawać pieniędzy. Ja bym się ucieszyła z bonu do sklepu, gdzie jest ładna porcelana, porządne sztućce itp. Tego człowiek nigdy nie ma za wiele, a sporo kosztuje i mało kto to kupuje sobie sam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
Witajcie
Dziewczyny mam lekki problem i chciałam się poradzić. ![]() Prawdopodobnie będę świadkową i chrzestną na ślubie połączonym z chrzcinami. W związku z tym mam pytanko jeśli chodzi o prezent Powiedzcie czy wypada mi dać duże zdjęcie pary młodej z dziećmi w antyramie? Nie mam kompletnie pomysłów na prezent i tak pomyślałam o tym..Tyle że nie wiem czy nie będzie to błąd.. ![]() Błagam doradźcie coś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
zależy jakie chcesz przeznaczyć fundusze oraz jak bliscy są to dla Ciebie ludzie. Może jakiś weekend w fajnym hotelu z jakimiś dodatkowymi bonusami dla nowożeńców. Mogli by trochę oderwać się od bycia w domu, od prac domowych tylko się razem zrelaksować
![]()
![]() |
#24 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Patrycjo922, jeżeli lubią wieszać tego typu pamiątki na ścianach, rama będzie dopasowana do wystroju pokoju, to jak najbardziej. Podejrzewam, że doskonale znasz tych ludzi, skoro masz być świadkiem na ich ślubie i chrzestną ich dziecka, więc zaufaj sobie i swojej wiedzy na ich temat. Prezent nie musi być drogi, ważne, aby był przemyślany i z serca. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja wychodzę z założenia, że fajny prezent jest prezentem przydatnym ale też takim, na który normalnie dana osoba nie pozwoliłaby sobie ot tak. Ostatnio w prezencie ślubnym kupiłam parze, która codziennie popija kawy, porządny spieniacz do mleka. Bajer ale jak cieszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
no ale chyba można się domyślić, że skoro dziewczyna pisze o antyramie i zdjęciach to raczej fundowanie weekendu w wypasionym hotelu nie jest na jej kieszeń? Poza tym uważam, że to strasznie zobowiązujący prezent dla przeciętnego Kowalskiego.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie spojrzałam na datę postów odnosiłam się do wypowiedzi autorki wątku.
Edytowane przez Angel_00 Czas edycji: 2013-04-24 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.