|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Jakie zagraniczne blogi kulinarne czytacie/znacie?
Szukam ciekawych zagranicznych blogów. Ciężko nie znając języka wyszukać przez google coś ciekawego. Macie jakieś typy? Znacie jakies fajne blogi? Chetnie bym poczytała (w miarę możliwości słowników internetowych), przejrzała cos swieżego
![]() Edytowane przez Gomra Czas edycji: 2015-01-24 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jakie zagraniczne blogi kulinarne czytacie/znacie?
oj, nie jestem w stanie wymienić wszystkich
![]() najłatwiej będzie Ci znaleźć wchodząc na foodgawker.com polskim odpowiednikiem jest np. wykrywacz smaku, ale na fg masz blogi z całego świata (polskie również ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Rzeczywiście fajna strona. Zaraz się zabiorę za jej przeczesywanie.
![]() Ja czytam głównie po angielsku bo lubię wiedzieć co czytam a translator zazwyczaj nie tłumaczy dobrze. Ostatnio odkryłam fajny blog - http://www.mybakingaddiction.com/ Lubię też Martha Stewart, choć zauważyłam, że zostaje trochę w tyle za konkurencją. No i odwiedzam Jamie'go, bo lubię jego filozofie gotowania i ma bardzo dobrą wyszukiwarkę na stronie. Lubię też blogi francuskie, jednak francuski znam na poziomie podstawowym dlatego tam już wspomagam się tłumaczeniem i jakoś mniej więcej wiem o co autorowi chodziło. ![]() No i oczywiście pinterest moim przyjacielem jest. Głównie tam znajduje wszystko. ![]()
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz racje, francuskie blogi są bardzo fajne, maja świetne zdjecia ale gorzej z przepisami. Ja francuskiego nie znam wcale i wkurzam sie na googlowski słownik bo straszne głupoty plecie i albo szukam odpowiedników przepisu po angielsku/polsku, albo odpuszczam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
http://www.marmiton.org
To nie jest dokladnie blog tylko strona z przepisami, powszechnie uwazane tu w Paryzu za jedna z najlepszych. Jakbys miala problem z tlumaczeniem to napisz tu na watku, postaram sie pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pani Mizantrop
|
Lubię Spoon Fork Bacon, regularnie zaglądam
![]() Tak samo do Joy the Baker.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.