|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Bieżnia
Mam pewien problem otoż niedawno mąż zakupił mi bieżnie jak sie okazało zeby na niej chodzić trzeba popychać nogami ( czyli samemu wprowadzać w ruch)nie tak jak na normalnej ze włączasz guziczek i taśma "chodzi".O bieganiu nie ma mowy strasznie cieżko ( moj rekord to 2 min.)chodze po niej 25 min. (tj. mniej wiecej 1,500 km) po czym wysiadam!!!nie wspomne ze zaczynałam od 5 min. jak na niej ćwiczyć zeby były efekty??? dodam że chce schudnąć wszedzie.ćwicze 5x w tygodniu ale chciałabym zwiekszyć czas ale nie daje rady zatrzymałam sie na 25 min.pomocy!!!
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!
Wczoraj przyszła do mnie zamówiona w tamtym tygodniu bieżnia. Po przeczytaniu instrukcji wybrałam dla siebie program spalania tłuszczu. Trening jest całkiem przyjemny. Ćwiczy się 30 minut i w miarę intensywnie. Niestety jak skończyłam to na wyświetlaczu było tylko 67 spalonych kalorii. I tu moje pytanie – jak często powinnam ćwiczyć? Raz czy dwa razy dziennie? I czy w ogóle mi to coś da? Czytałam, że dzienna dawka kalorii dla kobiet to około 1200, więc jeśli chciałabym zrzucić to co zjadłam to w ogóle nie zeszłabym z tej bieżni przez cały dzień! Wiec jak to jest? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rzabbocop
|
Dot.: Bieżnia
Dzienna dawka kalorii dla kobiety to średnio 2000 kcal
1200 kcal to prawie głodówka albo ilość odpowiednia dla mojej prawie trzyletniej córki Weź pod uwagę że zużywasz energię na wszystko - sporo na pracę mózgu, oddychanie, pracę serca, trawienie itd wysiłek fizyczny to tylko niewielka cześć spalanych kalorii Zacznij od wyliczenia swojego zapotrzebowania kalorycznego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Wpisałam w pierwszy lepszy kalkulator kcal ile się spala podczas samego chodzenia i dla przeciętnej kobiety wyszło mi 180 kcal na 30 min. Może źle wprowadziłaś swoje dane?
Ale oczywiście zgadzam się z Żabą, znaczenie ma cały dobowy bilans. Oblicz swoje zapotrzebowanie i od tego odejmij 200-300 kcal. W zapotrzebowanie trzeba oczywiście wliczyć Twój wysiłek fizyczny. Raz czy dwa razy dziennie - jestem fanatyczką biegania ale na początek 3x w tygodniu wystarczy. W miarę postępów będziesz mogła to zmieniać. Dodaj jeszcze trochę treningu siłowego w wolne dni, chyba, że już to robisz? No i jak już sama się domyśliłaś - bez mądrej diety się nie obejdzie. Chyba, że zamierzasz profesjonalnie trenować to przy kilkudziesięciu km tygodniowo jest szansa na spadek wagi. Ale jeśli tak Ci się spodoba, że przejdziesz na zawodostwo to problem diety znów Cię dopadnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Przy godzinie bieganie dziennie mamy już -kilkaset kalorii więc teoretycznie jest szansa na ujemny bilans, chociaż wiadomo im więcej się biega tym apetyt rośnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
bieżnia na uda
witam!!!
mam pytanie czy ćwiczenia na bieżni są dobre na uda, chodzi mi dokłądnie o ich wysmuklenie, boje się, że po tych ćwiczeniach bardziej się rozrosną?? proszę o pomoc!! i przy okazji o dzestaw dobrych ćwiczeń, które mogą rozwiązać mój problem pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: bieżnia na uda
Cytat:
![]() No i problemu grubych ud nie rozwiązuje się ćwiczeniami tylko odpowiednim bilansem energetycznym.
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
![]()
Witam
Może zacznę od tego, że bardzo lubię biegać, to chyba mój ulubiony sport. Odpręża, poprawia samopoczucie, dodaje energii na cały dzień. Jednak nie lubię biegać w ciepłych ubraniach, od razu się męczę, jest mi za gorąco, a jak zdejmę to za zimno. Z resztą bieganie z kurtka w ręce... ![]() Mam też drugie pytanie do posiadaczy bieżni elektrycznych - co robić w razie awarii? Czy są jakieś punkty naprawy, czy osiągalne są częsci zamienne? Bo szczerze mowiac nie usmiecha mi sie wydac 1,5 tys złotych na sprzet, ktory po pierwszej awarii wyladuje na smietniku... Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bieżnia - czy warto?
Witaj
Ja mam bieznie kettler runner 500, ona kosztuje cos ponad 3000 zł, ale jest warta swej kasy. Mam ją ponad rok i wszystko działa bez zarzutu, ma programy, nachylenie (bieg pod górkę), fajny panel. Bieznie do 1500 sa niezbyt dobrej jakosci, nie radzilabym Ci takiego zakupu. To duze urzadzenie, lepiej dołóż, uzbieraj kase i kup cos lepszego. Szkoda czasu i pieniędzy na pomylki. Ta co mam jest na Allegro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Bieżnia - warto?
przymierzam się do kupna bieżni , poniewaz nikt nie wyciagnie mnie rano na biegi a w dodatku nie mam za bardzo gdzie.
Proszę Was o napisanie jakie macie doświadczenia z tym urzadzeniem, w jaka bieżnię warto zainwestować i czy pomoże mi ona zgubic tłuszcz przede wszystkim z brzucha?
![]() |
#12 |
♥
|
Dot.: Bieżnia - warto?
tak , aeroby są dobre na spalanie tłuszczu.
był wątek na temat bieżni :https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387793 moim zdaniem warto kupić drażą bieżnie. ćwiczyłam na tanich i takich bardzo drogich . bardzo duża różnica. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Warto, ale trzeba się nastawić na spory wydatek żeby kupić coś sensownego. Ja miałam okazję wleźć na takie magnetyczne w cenie kilkuset zł. Sama mam elektryczną i w ogóle nie ma porównania. Świetna sprawa, tyle że zajmuje sporo miejsca no i kosztuje
![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odpowiedź, a mozecie polecic jakies konkrentne modele? słyszałam o tym że taniej biezni nie warto kupować.
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja płaciłam ok 3000 wiec cena chyba troszkę spadła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja firmy york nie kupowałabym. Miałam rowerek treningowy C220 (1999 zł z wysyłką kosztował mnie) i po przejechaniu ok 100 km zepsuł się. Wczoraj byłam w klubie fitness na bieżni Kettler i muszę przyznać, że porządny sprzęt. Druga sprawa to bieżni nie kupowałabym - jakoś mi nie pasuje. Lepszy orbitek lub rowerek
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.