Solarium czy Samoopalacz? - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz siê trzymaæ tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co ciê interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2013-04-23, 15:08   #1
Jessica3008
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 20
Exclamation

Solarium czy Samoopalacz?

Kurde jeszcze 4 tygodnie zosta³o mi do wyjazdu do Polski na komunie siostrze-nicy, a ja blada jak ¶ciana! A na zdjêciach trzeba jako¶ wygl±daæ ¿eby ludzie mnie nie mylili z duchem! ale co robiæ! Posz³a bym na solarium ale trochê mi skóry szkoda ale z drugiej strony bym by³a fajnie równo opalona i trochê by ta opalenizna przetrwa³a. A samoopalacz jest jednorazowy i ostatnio troche siê do niego zniechêci³am, bo zawsze jak u¿ywam to mam plamy na ca³ym ciele! Wczoraj by³am w McDonaldzie i widzia³am dziewczynê która posmarowa³a sobie nogi samoopalaczem to tez mnie zniechêci³o bo strasznie to wygl±da³o!! Co robiæ a mo¿e solarium nie jest takim z³ym pomys³em tak raz na jaki¶ czas?!
Jessica3008 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-23, 15:11   #2
Trzepotka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 20 982
Dot.: Solarium czy Samoopalacz?

Tre¶æ usuniêta
Trzepotka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-23, 15:19   #3
Jessica3008
Przyczajenie

a ile to sie bêdzie trzyma³o? siostra mi mówi³a ze to tez tak na jeden raz...
Stary 2013-04-23, 15:21   #4
201607111632
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 9 280

Jesli koniecznie chcesz i¶æ na solarium, to lepiej wiêcej razy, ale mniejsz± ilo¶æ minut. Nie spal siê na buraka przed sam± komuni±, bo zamiast ¶wieciæ blado¶ci±, bêdziesz ¶wieciæ rumieñcem i schodz±c± skór±
201607111632 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-23, 15:21   #5
Wanilii Laska
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 24

A mi siê podobaj± bladzioszki Wiêcej pewno¶ci siebie, ja tam jestem dumna z braku opalenizny i wrêcz przeciwnie u¿ywam ca³y czas kremów z filtrami UV.
Pieni±dze które wyda³aby¶ na solarium czy opalanie natryskowe lepiej zainwestowaæ w dobry peeling i krem albo jaki¶ fajny zabieg na cia³o.
Dobrym rozwi±zaniem s± te¿ rajstopy w sprayu, a na twarz i dekolt bronzer.

Wybra³am pielêgnacjê w³osów z mark± Braun

Wanilii Laska jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-23, 15:32   #6
Jessica3008
Przyczajenie

zreszt± mo¿e i masz racje, mój partner te¿ nie chce ¿ebym sz³a na solarium, planowa³am i¶æ w tajemnicy przed nim no ale chyba by sie skapno³ ¿e troche kolorku nabra³am hehe, niewiem mo¿e sprubuje isc ze dwa razy zobaczymy...
Stary 2013-04-23, 16:06   #7
anjuta
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 462

duzo zalezy od tego jaka masz skórê i jak opalasz sie na s³oñcu - od razu na czekoladkê czy na indianina
anjuta jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 16:13   #8
paula78
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 34 839

A po kiego masz sie opalaæ skoro z natury jestes bladym typem???

paula78 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-23, 16:59   #9
myboyismine
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 21 826

Cytat:
Napisane przez amelsss Poka¿ wiadomo¶æ
Jesli koniecznie chcesz i¶æ na solarium, to lepiej wiêcej razy, ale mniejsz± ilo¶æ minut. Nie spal siê na buraka przed sam± komuni±, bo zamiast ¶wieciæ blado¶ci±, bêdziesz ¶wieciæ rumieñcem i schodz±c± skór±

dok³adnie, kilka razy po parê minut i powinno byæ ok
myboyismine jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-23, 17:37   #10
Rossonera
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 851

Cytat:
Napisane przez Wanilii Laska Poka¿ wiadomo¶æ
A mi siê podobaj± bladzioszki Wiêcej pewno¶ci siebie, ja tam jestem dumna z braku opalenizny i wrêcz przeciwnie u¿ywam ca³y czas kremów z filtrami UV.
Pieni±dze które wyda³aby¶ na solarium czy opalanie natryskowe lepiej zainwestowaæ w dobry peeling i krem albo jaki¶ fajny zabieg na cia³o.
Dobrym rozwi±zaniem s± te¿ rajstopy w sprayu, a na twarz i dekolt bronzer.
Dok³adnie, nie wiem, sk±d ten przera¼liwy lêk przed bladymi nogami na uroczysto¶ciach rodzinnych... Nie niszcz sobie skóry solarium, nie warto
Rossonera jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-23, 18:52   #11
panna mati_
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 831

Cytat:
Napisane przez Rossonera Poka¿ wiadomo¶æ
Dok³adnie, nie wiem, sk±d ten przera¼liwy lêk przed bladymi nogami na uroczysto¶ciach rodzinnych... Nie niszcz sobie skóry solarium, nie warto
Jak pójdzie ze dwa razy po kilka minut, to sobie tak bardzo nie zniszczy skóry. Nie zamierza siê opalaæ na d³u¿sz± metê. Po prostu trzeba uwa¿aæ, nie zaszaleæ za bardzo - tak jak ze s³oñcem

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 19:02   #12
bentkuff
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 759

Cytat:
Napisane przez panna mati_ Poka¿ wiadomo¶æ
Jak pójdzie ze dwa razy po kilka minut, to sobie tak bardzo nie zniszczy skóry. Nie zamierza siê opalaæ na d³u¿sz± metê. Po prostu trzeba uwa¿aæ, nie zaszaleæ za bardzo - tak jak ze s³oñcem
Pytanie te¿ czy jak pójdzie ze 2 razy na 6 minut to bedzie co¶ widaæ?
Ja bym sobie odpu¶ci³a. Naprawdê, to jest komunia ¶wiêta, nie jej wesele czy urodziny, ¿e powinna wygl±daæ super wystrza³owo.
Swoj± drog± co jest z³ego w byciu bladym?
bentkuff jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-23, 19:08   #13
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bentkuff Poka¿ wiadomo¶æ
Pytanie te¿ czy jak pójdzie ze 2 razy na 6 minut to bedzie co¶ widaæ?
Ja bym sobie odpu¶ci³a. Naprawdê, to jest komunia ¶wiêta, nie jej wesele czy urodziny, ¿e powinna wygl±daæ super wystrza³owo.
Swoj± drog± co jest z³ego w byciu bladym?
Jak jest bardzo blada to i kilka minut co¶ da + balsam br±zuj±cy. A z t± blado¶ci±, to o gustach siê nie dyskutuje. Jeden woli to, a drugi tamto
Stary 2013-04-23, 19:12   #14
virino
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2

Cytat:
Napisane przez Jessica3008 Poka¿ wiadomo¶æ
Kurde jeszcze 4 tygodnie zosta³o mi do wyjazdu do Polski na komunie siostrze-nicy, a ja blada jak ¶ciana! A na zdjêciach trzeba jako¶ wygl±daæ ¿eby ludzie mnie nie mylili z duchem! ale co robiæ! Posz³a bym na solarium ale trochê mi skóry szkoda ale z drugiej strony bym by³a fajnie równo opalona i trochê by ta opalenizna przetrwa³a. A samoopalacz jest jednorazowy i ostatnio troche siê do niego zniechêci³am, bo zawsze jak u¿ywam to mam plamy na ca³ym ciele! Wczoraj by³am w McDonaldzie i widzia³am dziewczynê która posmarowa³a sobie nogi samoopalaczem to tez mnie zniechêci³o bo strasznie to wygl±da³o!! Co robiæ a mo¿e solarium nie jest takim z³ym pomys³em tak raz na jaki¶ czas?!
Co jak co, ale nikt mi nie wmówi, ¿e blado¶æ jest ³adniejsza od opalenizny
Jakby nie by³o, opalenizna w naszych czasach dodaje atrakcyjno¶ci. Owszem, mo¿e solarium jest szkodliwe ( ) ,ale jak siê pójdzie pare/parena¶cie/dziesi±t razy w ¿yciu, to na pewno nic siê nie stanie. Tak¿e radzê Ci i¶æ na solarium i stopniowo zwiêkszaæ czas.
Na pewno bêdziesz zadowolona z efektów bardziej, anie¿eli by³aby¶ wysmarowana ( nierównomiernie) samoopalaczem.
virino jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-23, 19:28   #15
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Jak jest bardzo blada to i kilka minut co¶ da + balsam br±zuj±cy. A z t± blado¶ci±, to o gustach siê nie dyskutuje. Jeden woli to, a drugi tamto
To zalezy, je¿eli jest bardzo blada i ma ciê¿ko opalaj±c± sie skórê to raczej niewiele co¶ da, a balsamu br±zuj±cego nie chce u¿ywaæ- balsam czy samoopalacz to prawie to samo, tyle ¿e efekt s³abszy i trudniej sobie zrobi krzywdê balsamem. Ale zacieki sa mo¿liwe.
Zgadzam siê ¿e blado¶æ i jej lubienie b±d¼ nie to subiektywne zdanie, ale dziwi mnie ¿e nawet na komuniê jest jaka¶ presja. Odbiegaj±c od za³o¿ycielki w±tku, to niektóre kobiety pokazuj± swoje bia³e psiochy mê¿owi/partnerowi i wszystko jest ok, a pi±tej wodzie po kisielu to trzeba siê zaprezentowaæ niczym anio³ek z Victoria Secret. Dziwny sposób my¶lenia.

Ja bym od biedy posz³a na opalanie natryskowe. Nie niszczy³abym sobie skóry niepotrzebnie UVA bo to jest przyspieszanie starzenia na w³asne ¿yczenie. Je¿eli jest to komunia to prawdopodobnie bêdzie pokazywa³a ramiona, dekolt, twarz- wiêc spokojnie mo¿na te czê¶ci potraktowaæ bronzerem czy musem/ piank± samoopalaj±c±. Je¿eli pokazane by³yby go³e nogi to wystarcz± rajstopy samoopalaj±ce- ca³kiem przydatny produkt.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez virino Poka¿ wiadomo¶æ
Co jak co, ale nikt mi nie wmówi, ¿e blado¶æ jest ³adniejsza od opalenizny
Jakby nie by³o, opalenizna w naszych czasach dodaje atrakcyjno¶ci. Owszem, mo¿e solarium jest szkodliwe ( ) ,ale jak siê pójdzie pare/parena¶cie/dziesi±t razy w ¿yciu, to na pewno nic siê nie stanie. Tak¿e radzê Ci i¶æ na solarium i stopniowo zwiêkszaæ czas.
Na pewno bêdziesz zadowolona z efektów bardziej, anie¿eli by³aby¶ wysmarowana ( nierównomiernie) samoopalaczem.
Zale¿y gdzie- jaki kontynent i kultura
Stary 2013-04-23, 19:29   #16
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
To zalezy, je¿eli jest bardzo blada i ma ciê¿ko opalaj±c± sie skórê to raczej niewiele co¶ da, a balsamu br±zuj±cego nie chce u¿ywaæ- balsam czy samoopalacz to prawie to samo, tyle ¿e efekt s³abszy i trudniej sobie zrobi krzywdê balsamem. Ale zacieki sa mo¿liwe.
Zgadzam siê ¿e blado¶æ i jej lubienie b±d¼ nie to subiektywne zdanie, ale dziwi mnie ¿e nawet na komuniê jest jaka¶ presja. Odbiegaj±c od za³o¿ycielki w±tku, to niektóre kobiety pokazuj± swoje bia³e psiochy mê¿owi/partnerowi i wszystko jest ok, a pi±tej wodzie po kisielu to trzeba siê zaprezentowaæ niczym anio³ek z Victoria Secret. Dziwny sposób my¶lenia.

Ja bym od biedy posz³a na opalanie natryskowe. Nie niszczy³abym sobie skóry niepotrzebnie UVA bo to jest przyspieszanie starzenia na w³asne ¿yczenie. Je¿eli jest to komunia to prawdopodobnie bêdzie pokazywa³a ramiona, dekolt, twarz- wiêc spokojnie mo¿na te czê¶ci potraktowaæ bronzerem czy musem/ piank± samoopalaj±c±. Je¿eli pokazane by³yby go³e nogi to wystarcz± rajstopy samoopalaj±ce- ca³kiem przydatny produkt.
Dobry balsam br±zuj±cy nie zrobi zacieków. Jest jeszcze ta chusteczka, ale ja to raz tylko stosowa³am tak z ciekawo¶ci. W sumie tak delikatnie, co¶ tam by³o widaæ. Opalanie natryskowe jako¶ tak mnie zniesmacza Nie wiem czemu. Kupa kasy, a efekt na chwilê. A wybór i tak zale¿y od autorki
Stary 2013-04-23, 19:35   #17
olenkasz
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 809

ani jedno, ani drugie.
Stary 2013-04-23, 19:53   #18
Gofrzyca
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 19 756

Cytat:
Cytat:
Napisane przez panna mati_;40458033[B
[/B]. Jest jeszcze ta chusteczka, ale ja to raz tylko stosowa³am tak z ciekawo¶ci. W sumie tak delikatnie, co¶ tam by³o widaæ. Opalanie natryskowe jako¶ tak mnie zniesmacza Nie wiem czemu. Kupa kasy, a efekt na chwilê. A wybór i tak zale¿y od autorki
ja mam balsam Eveline i wystarczy ¿e raz siê posmaruje i mam lekki br±zik, a zacieków nie robi wcale, nawet przy moich zdolno¶ciach No chyba ze nawali siê grub± warstwê i nie rozsmaruje, tak¿e polecam go bardzo bardzo mocno. Nawet nie trzeba do niego solarium.
Zatrzasnê³a¶ je na klucz, wystawi³a¶ mnie na bruk.
Choæ racjê masz, ¿e nie znasz mnie,
jak mog³a¶ tak daæ wkrêciæ siê.
Gofrzyca jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-23, 19:56   #19
panna mati_
Zakorzenienie

Solarium jest szkodliwe, ale przy d³ugotrwa³ym stosowaniu. Bez paniki. Mnie najbardziej bawi, jak kto¶ pali 2 paczki papierosów dziennie, i solarium komentuje jako szkodliwe. Bo papierosy to samo zdrowie.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-23, 19:58   #20
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
Dobry balsam br±zuj±cy nie zrobi zacieków. Jest jeszcze ta chusteczka, ale ja to raz tylko stosowa³am tak z ciekawo¶ci. W sumie tak delikatnie, co¶ tam by³o widaæ. Opalanie natryskowe jako¶ tak mnie zniesmacza Nie wiem czemu. Kupa kasy, a efekt na chwilê. A wybór i tak zale¿y od autorki
Mnie zniesmaczaj± wszystkie produkty samoopalaj±ce, ujd± tylko pianki/musy ale tak czy siak zapach mnie odstrasza. Ja bym rozumia³a rozterkê dziewczyny jakby jecha³a gdzie¶ na wakacje, ma³a wyj¶c na pla¿ê i jako¶ dziwnie by³oby jej wyj¶æ takiej bladej w bikini. Albo to by³by jej ¶lub czy inna wa¿na impreza w ¿yciu. Ale na komunii w maju?
Solarium nie wyrz±dzi krzywdy po kilku wizytach bo to nie ten kaliber, ale przyspiesza starzenie skóry i w sumie trochê g³upio na w³asne ¿yczenie niszczyæ sobie skórê. Wolê i doceniam komplementy: ale m³odo wygl±dasz, ale siê trzymasz! ni¿ masz ³adn± pogodê u siebie. Ale nie jestem te¿ najbledsz± osob± na tym globie. I nie s±dzê aby za³o¿ycielka w±tku te zby³a blada jak duch czy albinos.\

Ja bym na pewno zrezygnowa³a z samoopalacza bo ¶redni produkt i brak umiejêtno¶ci w nak³adaniu to = katastrofa. Solarium jest niby najlepsz± opcj±, ale ma swoje minusy. Ja bym na si³ê nie zmienia³a siê bo nie widzê celu kombinowania.
Stary 2013-04-23, 19:58   #21
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Solarium jest szkodliwe, ale przy d³ugotrwa³ym stosowaniu. Bez paniki. Mnie najbardziej bawi, jak kto¶ pali 2 paczki papierosów dziennie, i solarium komentuje jako szkodliwe. Bo papierosy to samo zdrowie.
Ooo oo a¿ mi siê przypomnia³a scena z Pi³y, chyba z Pi³y, tego filmu, jak dwie laski zatrzasnê³y siê w ³ó¿kach opalaj±cych, skutecznie siê wyleczy³am z chêci poopalania od czasu do czasu
Stary 2013-04-23, 20:03   #22
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Poka¿ wiadomo¶æ
Ooo oo a¿ mi siê przypomnia³a scena z Pi³y, chyba z Pi³y, tego filmu, jak dwie laski zatrzasnê³y siê w ³ó¿kach opalaj±cych, skutecznie siê wyleczy³am z chêci poopalania od czasu do czasu
Gofer, nie strasz
Stary 2013-04-23, 20:07   #23
bentkuff
Zadomowienie

Cytat:
To ju¿ inna bajka, ale chyba sama przyznasz, ¿e spalone s³oñcem/ na solarium + pal±ce sporo papierosów kobiety wygl±daja po prostu staro, szczególnie twarz m.in okolice ust. Jak kto¶ pójdzie parê razy na solarium przez imprez± to nic mu siê nie stanie, ale tez zale¿y co znaczy dla kogos od czasu do czasu.
Stary 2013-04-23, 20:13   #24
martynusia222
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 524

Ja na Twoim miejscu wybra³abym solarium Mo¿esz i¶æ kilka razy na kilka minut i na pewno mocno siê nie opalisz
Stary 2013-04-23, 20:13   #25
panna mati_
Zakorzenienie

Cytat:
To ju¿ inna bajka, ale chyba sama przyznasz, ¿e spalone s³oñcem/ na solarium + pal±ce sporo papierosów kobiety wygl±daja po prostu staro, szczególnie twarz m.in okolice ust. Jak kto¶ pójdzie parê razy na solarium przez imprez± to nic mu siê nie stanie, ale tez zale¿y co znaczy dla kogos od czasu do czasu.
Z umiarem, to wszystko jest dla ludzi.
Stary 2013-04-23, 20:22   #26
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Gofer, nie strasz
sorry
Stary 2013-04-23, 20:28   #27
201604190949
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 7 274

Cytat:
Napisane przez Gofrzyca Poka¿ wiadomo¶æ
Oszukaæ przeznaczenie 18 a nie Pi³a
201604190949 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-23, 21:24   #28
Gofrzyca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 1000days Poka¿ wiadomo¶æ
Oszukaæ przeznaczenie 18 a nie Pi³a
no temu napisa³am chyba, bo co¶ mi nie gra³o
Stary 2013-04-23, 22:44   #29
szarri
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 096

Dziewczyny, abstrahuj±c od g³ównego pytania (wg mnie peeling -> balsam br±zuj±cy -> peeling -> b. br±zuj±cy -> peeling -> b. br±zuj±cy, chyba najmniejsze szanse na bycie w plamy, chocia¿ te¿ ró¿ne opinie s³ysza³am) - ja te¿ wolê jasn± skórê, ale jest du¿a ró¿nica miêdzy mleczn±, g³adk±, jednolit± skór± jak u ksiê¿niczki a tak± z kropkami po depilacji, paj±czkami, siniej±c± przy pierwszym podmuchu wiaterku i w szarawym kolorze. No i sorry Winnetou - tê pierwsz± ma mo¿e ze 3% populacji . Nie twierdzê, ¿e siê nie zdarza, ale chocia¿ TEORETYCZNIE ¶liczna bladolica bêdzie ³adniejsza ni¿ ¶liczna opalona, to W PRAKTYCE stanowcza wiêkszo¶æ bab wygl±da lepiej, kiedy je trochê s³oñce smagnie
szarri jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2013-04-23, 23:30   #30
Jessica3008
Przyczajenie

No a ja niestety mam tak± cere ze 2 razy na solarium nic mi nie da wiec comajmniej z 5 razy musiala bym isc, ale za to bardzo dlugo mi siê trzyma opalenizna
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Forum plotkowe

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.