Prawdziwe powiekszenie oczu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 12:50   #1
Vivian_Darkbloom
Raczkowanie

Prawdziwe powiekszenie oczu

Cześć. Z natury zawsze miałam duże oczy. Ale choruję na borderline. Odchudzałam się i nie dbałam o siebie, trafiłam kilka razy do szpitala normalnego i nienormalnego. W ciągu roku, może trochę więcej, z ładnej i zdrowej młodej dziewczyny zrobiło się zwiotczenie wszystkiego... na twarzy się dużo odbilo... Teraz probuję ważyć więcej... z 39 kg przy 170 cm chcę dobić więcej...

Ale co się stało to chyba się już nie odstanie. Czy macie jakieś informacje o tym czy w Polsce robi się zabieg powiększania oczu? Nie mam na myśli plastyki powiek, ale napinania skóry dookoła tak aby się oko powiększyło. Ja np. mam dużą i wystającą gałkę oczną, tak było zawsze. Ale gdy schudłam to powieka zaczęła dziwnie się kurczyć i został mały otwór oka. Z góry, z dołu i z boku. Dodatkowo jeszcze wor pod okiem.

Jest tutaj ktoś doświadczony i posiada informacje o operacji oczu? Powiększenia? Czy w Polsce coś takiego się robi?

Bardzo dziwnie się czuję obecnie z taką twarzą. Pomijając to, że jestem chora i leczę się. Staram się. To starania o dawne oczy mogą nie wrócić. Pogłębia mi to tylko depresję. Strasznie dziwnie się czuję patrząc w lustro i nie widząc siebie.

Z tego co wiem to operacje plastyczne w Polsce raczej nie stoją na wysokim poziomie. Ale może nie wiem. W każdym razie patrzą np. po Dodzie lub Siwiec to widać da się powiększyć oko...

Pozdrawiam, V.
Vivian_Darkbloom jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 17:00   #2
tabbat
Raczkowanie

Dot.: Prawdziwe powiekszenie oczu

Cytat:
Napisane przez Vivian_Darkbloom Pokaż wiadomość
Cześć. Z natury zawsze miałam duże oczy. Ale choruję na borderline. Odchudzałam się i nie dbałam o siebie, trafiłam kilka razy do szpitala normalnego i nienormalnego. W ciągu roku, może trochę więcej, z ładnej i zdrowej młodej dziewczyny zrobiło się zwiotczenie wszystkiego... na twarzy się dużo odbilo... Teraz probuję ważyć więcej... z 39 kg przy 170 cm chcę dobić więcej...

Ale co się stało to chyba się już nie odstanie. Czy macie jakieś informacje o tym czy w Polsce robi się zabieg powiększania oczu? Nie mam na myśli plastyki powiek, ale napinania skóry dookoła tak aby się oko powiększyło. Ja np. mam dużą i wystającą gałkę oczną, tak było zawsze. Ale gdy schudłam to powieka zaczęła dziwnie się kurczyć i został mały otwór oka. Z góry, z dołu i z boku. Dodatkowo jeszcze wor pod okiem.

Jest tutaj ktoś doświadczony i posiada informacje o operacji oczu? Powiększenia? Czy w Polsce coś takiego się robi?

Bardzo dziwnie się czuję obecnie z taką twarzą. Pomijając to, że jestem chora i leczę się. Staram się. To starania o dawne oczy mogą nie wrócić. Pogłębia mi to tylko depresję. Strasznie dziwnie się czuję patrząc w lustro i nie widząc siebie.

Z tego co wiem to operacje plastyczne w Polsce raczej nie stoją na wysokim poziomie. Ale może nie wiem. W każdym razie patrzą np. po Dodzie lub Siwiec to widać da się powiększyć oko...

Pozdrawiam, V.
Nikt tu nie napisze może, ale z mojej strony radzę Ci najpierw przytyć. Jak będziesz miała odpowiednią wagę do wzrostu to na pewno będziesz ładniej wyglądać i o operacji może zapomnisz? a nawet nie będzie ona potrzebna?

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ----------

Skup się na przytyciu!
Niech to zaprząta Twoje myśli!

Zacznij jeść najpierw mało - małe porcje, ale koniecznie 4-5 razy dziennie!
Tak co 3-4 godziny.
Z czasem zwiększaj porcje... dojdzie do tego, że organizm sam zacznie potrzebować większej ilości jedzenia.

Polub jedzenie zobacz ile jest programów kulinarnych. Dla tych ludzi to pasja
Dla Ciebie gotowanie też może być choć w małym stopniu pasją

Sama miałam niedowagę. Jedzenie to był mój obowiązek bardziej a nie przyjemność.
Po paru miesiącach zawziętości w jedzeniu przytyłam.
Teraz nawet rozumiem tych wszystkich kucharzy.
Rozsmakowałam się w jedzeniu i m.in. makaron już nie jest dla mnie tylko zwykłym makaronem. Jak jest dobrze ugotowany to nawet suchym bez sosu się delektuję
Trzeba czasu żeby to zrozumieć
tabbat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-27, 17:16   #3
Vivian_Darkbloom
Raczkowanie

Hej : )

Miło, że ktoś odpisał. Dzięki za ten post : ) Tak, bardzo skupiam się teraz na zdrowiu i przytyciu i na zdrowym przytyciu. Może choć raz w życiu uda mi się utrzymać stałą wagę 50 kg, a nawet więcej? Byłabym zadowolona...

Jednak pytanie o operacji ponawiam... No bo interesuje mnie to. Chciałabym się kiedyś upiększyć, a wiem, że niektórych rzeczy już nie przywrócę... Dlatego tak błąka się o po głowie...
Stary 2013-11-28, 10:24   #4
paula78
Zakorzenienie

Idz na konsultacje do jakiegoś chrirga plastyka.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 10:29   #5
201604250941
Konto usunięte

Duzo mozna zrobic, ale on i tak kaze Ci najpierw przytyc. Nie moze tez dac narkozy ponizej jakiejs wagi.
Ogolnie chirurdzy zajmuja sie doprowadzaniem osob po chorobie do dawnego wygladu, duzo potrafia. Oko sie powinno otworzyc jak tylko bedzie ta skora miala na czym wisiec.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-28, 11:13   #6
Vivian_Darkbloom
Raczkowanie

Ok, dzięki za odpowiedzi.

I ponawiam pytanie - jak wygląda operacja bleharoplastyka? Bo to chyba nie jest powiększenie oczu tylko podniesienie powieki. Powiększenie oczu to raczej też szerokość, wysokość. Dolna, górna powieka i oba kąciki - zew. i wew.
Stary 2013-11-28, 12:08   #7
201604250941
Konto usunięte

Wiem tylko, ze Azjatki sobie takie robią. Np. Ayumi Hamasaki. Tyle jestem w stanie powiedziec na temat efektów, natomiast nie wiem nic o technice. Domyslam sie, ze zaczyna sie od hialuronu i botoksu.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-28, 13:15   #8
Vivian_Darkbloom
Raczkowanie

Ale ładna była. Teraz też.

Ale to chyba dobry przykład...

Będę tu zaglądać, ale na razie rzeczywiście mam ważniejsze rzeczy do oglądania. Czekam aż rozwinie się temat. Bo patrząc na zdjęcia polskich stron chirurgii to widać, że oczy są młodsze i bez zmarszczek na 'przed i po', ale nie widać aby były większe. Są nawet... mniejsze.
Stary 2013-12-06, 17:38   #9
dorotita
Raczkowanie

pewnie chodzi ci o "upper eyelid fat grafting" przeszczepiają tłuszcz nad oko i ta skóra się wypełnia. ale chyba tego w Polsce nie ma jeszcze

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ----------

http://www.drmeronk.com/hollowed/beforeafter-upper.html tu są przykłądowe zdjęcia
dorotita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-12, 18:10   #10
Vivian_Darkbloom
Raczkowanie

No nie do końca o to mi chodzi, ale też by mi się przydało. Dzięki za odp. A to mezoterapia nie starczy na takie coś dla młodej osoby? Dookoła oczu mezoterapia. Moja mama jest kosmetyczką i mówi, że po mezoterapii może się tak zrobić. Nie tak bardzo jak na zdjęciach tych starszych ludzi, ale da radę.

Widzę Polska bardzo zacofana jeśli chodzi o medycynę estetyczną i chirurgię... Szkoda.

Edytowane przez Vivian_Darkbloom
Czas edycji: 2013-12-12 o 18:12
Stary 2013-12-17, 00:18   #11
monera
Przyczajenie

Jak możesz stwierdzać, że Polska jest zacofana w chirurgii plastycznej po komentarzach Wizażanek??? Nie wiem skąd jesteś, ale w Warszawie, Krakowie czy Katowicach jest mnóstwo profesjonalmnych gabinetów. Nie rozumiem dlaczego nie pójdziesz na konsultację np. do La Perla w Wawie, czytałam, że operują tam Vip-ów
Stary 2013-12-17, 12:36   #12
Vivian_Darkbloom
Raczkowanie

Stwierdzam po tym co przeszukałam w internecie, stąd w ogóle ten temat - może przeszukałam niedokładnie.
Stary 2013-12-17, 23:59   #13
monera
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Vivian_Darkbloom Pokaż wiadomość
Stwierdzam po tym co przeszukałam w internecie, stąd w ogóle ten temat - może przeszukałam niedokładnie.
Znalazłam tą klinikę w Katowicach, nigdy u nich nie byłam, ale w opisie zabiegu pisze zmiana kształtu oka np. Azjatyckie, więc może coś pomoże: http://www.chir-plast.com.pl/chirurg...taltu-oczu.php
To tylko jeden przykład, bo takich klinik jest dużo i w każdym większym mieście.
Stary 2013-12-22, 19:12   #14
martynasic
Przyczajenie

Wujek google powinien Ci pomoc w wyszukaniu kliniki, ale zastanow się czy na pewno tego chcesz, warto sprobowac odbudować wagę i dopiero wtedy ocenic stan swojej twarzy
martynasic jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości