|
|||||||
| Notka |
|
| Masaż Miejsce dla osób, które interesują się masażem wyszczuplającym i zdrowotnym. Dołącz do nas, podziel się swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Jaki stół do masażu?
Witam!Mam zamiar otworzyć gabinet masażu.Jaki stół byłby najlepszy?Przesyłam link ze stołem, który chcę kupić- Practical E,H.Proszę o doradzenie mi w tej sprawie.Dziękuję
http://www.habys.pl/pl/11,303/303/art7880.html |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki stół do masażu?
no bardzo fajny stol.zwroc uwage zeby jego wysokosc byla regulowana zeby bylo Ci wygodniej bo chyba nie chcesz sie pol dnia pochylac nad pacjentem
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Jaki stół?
Witam
Zastanawiam się nad kupnem przenośnego stołu do masażu, ale mam wielki problem z tym... Nigdzie nie mogę znaleźć konkretnych informacji... Jaki stół ? Na początek od razu inwestować w drogie firmowe stoły czy wystarczy taki za 300- 500 zł ? Czy takie stoły po kilku masaż się nie rozpadną? Czy waga stołu jest aż tak ważna jak większość osób uważa? Na allegro znalazłam takie 13 kg najlżejsze, ale to jakieś chińskie stoły, czy używa ktoś może takich ? Czy drewniane , czy aluminiowe? Czy takie składane na pół czy 3 częściowe łóżko? Czy kolor jaśniejszy, czy ciemniejszy- bo jak to się ma później do wyglądu po paru użyciach ? Bardzo prosze o rade w sprawie wyboru ... |
|
|
|
|
#4 |
|
BAN stały
|
Dot.: Jaki stół?
Heh, nie mam doświadczenia w kupnie stołów, ale moja znajoma masażystka, gdy otwierała swój salon inwestowała, z tego, co wiem około1500-2000zł. Był to stół aluminiowy bodajże i z jasnej skóry.
Jeżeli wybierze się skórę, czyli materiał stosunkowo łatwy w czyszczeniu to chyba kolor nie ma znaczenia, aczkolwiek biel przyjemniej wygląda niż czerń np.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaki stół?
witam,
To zalezy jak duzo zamierzasz na nim pracowac i czy ma on na siebie zarabiac czy tak tylko od czasu do czasu? Jezeli chodzi o profeske to Habys polecam, a z tanszych firma Juventas. Jeżeli bedziesz jezdzil ze stolem wez pod uwage ciezar stolu. Sa tez specjalne pokrowce na kolkach lub takie wózeczki wlasnie chyba u Habysa. Ja mam bardzo stary stol z Tarnowa , jest na drewnie i ma sie bardzo dobrze po 11latach ,choc masuje na nim rzadziej bo wiekszosc w gabinecie. Ja wole drewno i jakis jasny ladny kolor i tak kladziesz recznik i jednorazowki i mozesz to zmywac jak gdzies sie zabrudzi a i tak dezynfekuje po. Pzdr |
|
|
|
|
#6 |
|
plum plum
|
mhh... a co myślicie o tym artykule: http://wihehospital.pl/stoly-do-masa...i-producentow/ bo wymienieją nie tylko stoły habysa...
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
nie da się jasno odpowiedzieć. Zależy do czego, do jakich masaży.
HABYS zbudował markę i ma wysokie ceny. Tak naprawdę kupuje się te stoły dla szpanu. takie jest moje zdanie. sama mam stół bodyfit za 300 zł aluminoiwy, fajny, lekki 10 kg ale wykonuje masaż w domu klientów i sprawdza się świetnie |
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Mam stół z ArnetProf, polecam. Zaczynałem od chińskiego za 300 zł, teraz jednak widzę różnicę. Dobrze jeśli tapicerka jest na naciągu a nie na desce, wiele lepiej pracuje stół podczas masażu, zwłaszcza osób o większej masie. Po drugie - nogi bez belki łączącej, w którą dość regularnie waliłem piszczelą a po trzecie - jeśli stół jest dobrze zrobiony to nic nie stuka, nie trzeszczy i nie piszczy a pacjent nie ma wrażenia, że stół zaraz pod nim się rozkraczy. Póki poacjenci są małej masy - póty tani stół się sprawdzi, jednak pod dorodnym osobnikiem widać dopiero zalety tych lepszych stołów.
![]() |
Nowe wątki na forum Masaż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:01.