![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Do Pani doktor - pękające naczynka na udach
Dzień dobry.
Mam 23 lata i mój problem polega na tym że coraz wiecej naczynek pęka mi na górnej stronie ud. Jest to chyba raczej sprawa genetyczna, ponieważ moja mama na swoich udach ma pajączków. Nie wyglada to estetycznie i chciałabym temu zapobiec, tylko nie wiem w jaki sposob. Moje popękane naczynka jak na razie nie łączą się.najdłuższe ma coś 8mm, maja barwę siną ( u mojej mamy są bardziej czerwone). Nie wiem czy to istotne ale zażywam Harmonet. Stosuję również kremy na cellulit. Proszę Pani doktor o poradę czego unikać, a co stosować żeby nie było coraz wiecej tych popękanych naczynek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Do Pani doktor - pękające naczynka na udach
Dzień dobry.
Mam 23 lata i mój problem polega na tym że coraz wiecej naczynek pęka mi na górnej stronie ud. Jest to chyba raczej sprawa genetyczna, ponieważ moja mama na swoich udach ma pajączków. Nie wyglada to estetycznie i chciałabym temu zapobiec, tylko nie wiem w jaki sposob. Moje popękane naczynka jak na razie nie łączą się.najdłuższe ma coś 8mm, maja barwę siną ( u mojej mamy są bardziej czerwone). Nie wiem czy to istotne ale zażywam Harmonet. Stosuję również kremy na cellulit. Proszę Pani doktor o poradę czego unikać, a co stosować żeby nie było coraz wiecej tych popękanych naczynek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Re: Do Pani doktor - pękające naczynka na udach
Witam! co prawda nie jestm pania dr
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Witam! co prawda nie jestm pania dr
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny.mam ten sam problem(rowniez moja mama czyli moze faktycznie genetycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny.mam ten sam problem(rowniez moja mama czyli moze faktycznie genetycznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie!
Dziękuję za poradę. Nie znam tego preparatu. jesli o mnie chodzi to mam skórę skłonną do zaczerwienień i pieczenia (zwłaszcza na udach). Zauważyłam, że przy regularnym stosowaniu rano i wieczorem żeli na naczynka problem ten się znacznie zmniejszył! w dodatku stosowalam je latem, kiedy ten problem szczególnie mi dokucza ;(. Jeśli chodzi o żele to ja sama chwalę sobie Esceven, Rutoven. Venoruton tez stosowałam, ale przy tej cenie zbankrutowałabym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie!
Dziękuję za poradę. Nie znam tego preparatu. jesli o mnie chodzi to mam skórę skłonną do zaczerwienień i pieczenia (zwłaszcza na udach). Zauważyłam, że przy regularnym stosowaniu rano i wieczorem żeli na naczynka problem ten się znacznie zmniejszył! w dodatku stosowalam je latem, kiedy ten problem szczególnie mi dokucza ;(. Jeśli chodzi o żele to ja sama chwalę sobie Esceven, Rutoven. Venoruton tez stosowałam, ale przy tej cenie zbankrutowałabym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Szafirku a jakie były te żele do nóg bo zastanawiam się nad ich kupnem AnTifatig, AnTiveron. Czy coś pomogły? Czy znalazłaś może coś lepszego?
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Szafirku a jakie były te żele do nóg bo zastanawiam się nad ich kupnem AnTifatig, AnTiveron. Czy coś pomogły? Czy znalazłaś może coś lepszego?
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie!
Powiem tak: może efektów zaskakujących nie ma - jak pisałam, wątpię, by takie preparaty mogły usunąć naczynka, jednak...zdecydowanie wybieliły mi skórę na nogach, bardzo dobrze nawilżaja, a ten antifatig nieziemsko chlodzi skore! Jedynym problemem może byc intensywny zapach, bo sa z olejkami eterycznymi, ale mi w sumie to nie przeszkadza. Niestety apteczne zele wysuszaja skore,te przyjemnie nawilzaja i sa przyjemne w stosowaniu. cena: ok 10 zł. Ogólnie jestem z nich zadowolona i myslę, że są warte kupna. Możesz przez net zamówić katalog Polleny Aromy, mi szybko wysłali...Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie!
Powiem tak: może efektów zaskakujących nie ma - jak pisałam, wątpię, by takie preparaty mogły usunąć naczynka, jednak...zdecydowanie wybieliły mi skórę na nogach, bardzo dobrze nawilżaja, a ten antifatig nieziemsko chlodzi skore! Jedynym problemem może byc intensywny zapach, bo sa z olejkami eterycznymi, ale mi w sumie to nie przeszkadza. Niestety apteczne zele wysuszaja skore,te przyjemnie nawilzaja i sa przyjemne w stosowaniu. cena: ok 10 zł. Ogólnie jestem z nich zadowolona i myslę, że są warte kupna. Możesz przez net zamówić katalog Polleny Aromy, mi szybko wysłali...Pozdrawiam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Do Pani doktor - pękające naczynka na udach
Dziewczyny mam podobny problem z naczynkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: Do Pani doktor - pękające naczynka na udach
Ja polecam Ci skleroterapie na ul. Pięknej w salonie kosmetyki lekarskiej BELLA. usuwałam tam metodą skleroterapii, powiem Ci, że panie są przemiłe - dr Jóźwiak. Poza tym fajne miejsce, a i wiele osob zachwalało, że ładnie mi zamknieto naczynka. No ale coz z tego, skoro ostatnio poajwia mi sie wiecej problemów z naczynkami na całym ciele
![]() Pozdrawiam, powodzenia w walce! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do Pani doktor - pękające naczynka na udach
kupiłam mojej mamie rajstopy przeciwżylakowe o najwyższym stopniu ucisku. Niech nikt nie pomyśli, że trywialne rajstopy - a co one mogą zdziałać? Otóż mogą i to wiele (przy systematycznym używaniu).
To były dokładnie te: http://www.lsm.pl/admShop.php/admSho...duct/pid/O,138 Dodam, że najlepiej kupować w sklepach rehabilitacyjnych, ze sprzętem medycznym, bo tylko takie gwarantują nam, ze produkt jest testowany klinicznie; nie żadne tam podróby w sklepach z bielizną. Moja babcia umarła z powodu pęknięcia żylaka ![]() ![]() ![]() Podobno dyrektorka sklepu, w którym kupiłam te rajstopy pierze je nawet w pralce. Są niesamowicie wytrzymałe, więc posłużą na długo. Trzeba tylko nauczyć się je zakładać (mojej Mam zajmuje to do 5 min jak na razie) bo największy ucisk w kostce i ciężko nałożyć, ale jak już ubierze, to noszą się podobno idealnie - nie czuć dyskomfortu, ani ucisku. Dla osób młodszych o skłonnościach żylakowych są takze rajstopy tej firmy o mniejszym stopniu ucisku (mierzone w mmHg)- być może spróbuję, bo też widzę pojedyncze żyłki na udach i pod kolanami.
Rodzina: "Nie wyrażamy zgody na sekcję zwłok XY" Klinicysta: (podanie do Zakł.Patomorfologii) "Sekcja zwłok konieczna(...) Z punktu widzenia rozpoznania, w sekcji można pominąć głowę.." ------------- |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ja tez ostatnio zauwazlylam na udach malutkie fioletowe naczynka pod skora wielkosci 2 mm!Moja mama i babcia maja mnostwo zylakow i ja tez zapewne odziedziczylam po nich te sklonnsc!! Dlatego juz od dzis (a mam dopero 16 lat) postanowilam zadbac o naczynka,ktore mam rowniez na powiekach i pod powiekami
![]() Znalazlam na necie jakie zwiazki pomogaja w walce z naczynkami.Jednak nie chcodzi tu o tabletki z witaminami(z ktorych TYLKO 5% wchlania sie do organizmu a reszta wedruje do jelita grubego),tylko o zwiazki,krore mozemy znalezc w pokarmie lub tez w herbatkach i niektorych kremach. RUTYNA-zmniejsza lamliwosc,kruchosc i przepuszczalnosc krwi w naczynkach EKSTRAT Z OCZARU-wlasciwosci lagodnie sciagajace i przeciwzapalE WITAMINA K-krzepliwosc krwi(znajduje sie w jarmużu,szpinaku,brukselc e,salacie,kalafiorze,brok ulach,mleku,jogurtach,ole ju sojowym,tranie rybim,miesie,jajach) WITAMINA PP-uszczelnia naczynia krwionosne,chroni przd pekaniem WYCIAG Z KWIATOW DZIKIEGO MITRU-dziala obkurczajaco i wzacniajaco na naczynka WITAMINA C-dzialanie uszczelniajace i wzmacniajace(znajaduje sie w czerwonej i zielonej papryce,czarnej i czerwonej porzece,brukselka,kalafio r,truskawki,kiwi,pomaranc ze,cytryna,maliny,grejpru tach,pomidorach,cebuli,po ziomka) EKSTRAT Z MIŁORZEĘBU JAPONSKIEGO-uelastycznia sciany naczyn krwionosnych,poprawia krazenie SKRZYP-mozna kupic w aptece hebatke ze skrzypy do picia Musimy sobie uswiadomic ze juz istniejacych naczynek nie mozna CALKOWICIE usunac(jedynie laserem lub tez innymi drogimi metodami)poprzez kremy.Jednak dzieki spozywaniu pokarmow bogatych w wyzej wymienione skladniki i odpowiedniej pielegnacji kremami mozemy powstrzymac proces pojawiania sie kolejnych!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Mam też problem z naczynkami.Mam 19 lat a one zaczeły sie pojawiać z tego co pamietam jakies 7 lat temu.Są coraz większe i nie które mają już długość 2cm...Jak pytałam dermatologa co mam robić,co używac to zawsze słysze że łykać cerutin...Do tej pory były tylko na udach a teraz zauważyłam kilka na łydkach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Dina nie jest powiedziane ze mozesz odziedziczyc sklonnosci do naczynek TYLKO po mamie.Mozesz rowniez po babci,a nawet po prababci!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny!
ja mam ten sam rpoblem, a dodatkowo mam stojącą pracę ![]() ![]() ![]() kupiłam wczoraj Venoforton płyn : http://www.lekinatury.pl/lek_venoforton.html ciekawe czy pomaga(czytałam, ze jedna z dziewczyn go stos., moze ise odezwiesz i napsizesz o efektach? ![]() ja mam żel Aescin... staram sie go stosować ;> a i norel do nacyznkowych nóg z celilitisem też mam... ciekawe czy rzecyzwiscie ich nie podrażnia (tzn. z z ewnątrz tego nei widać.... ale kto wie) a i właśnie chce zmaówić sobie te rajstopy p/żylakowe, tlyko cieawe jakie? moze te właśnie Veera, tylko musze isę zastanowić nad grubością... wiecie choć żylaków nei mam, tylko te pękające żyłki, pajączki ...bleee ![]() ![]() jakoś do tabletek nei mam rpzekonania, no bo jak miałaby je łykać całe życie? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
p.s. zastanawiam się czy kupić Veery czy Medi swingu http://www.sklep.medicorpol.com.pl/p...products_id=92 http://www.aptekapodorlem.pl/veera.html veery tańsze, ale nei znacyz lepsze no i chyba 70 kupię, bo żylaków nie mam tylko pajączki ![]() p.s.2. i nie wolno nam stosować peelingów, a szkoda ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Chcialam sie dowiedziec czy jesli mam popekane naczynka na udach to niemoge uzywac balsamow z kofeina?? Oraz czy masaze szorstka storna gabki i peelingi im szkodza?? prosze o odp
![]()
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
peelingi i sszorstka gąbka przyczyniają się do pękania żyłek, tez odradzam no neistety, taki już nasz los ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
no to masakra....dzieki za odp
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
A co myślicie o tonizującym mleczku do ciała z garnier? Tym żółtym z wyciągiem z owoców? Czymś muszę smarować uda zanim opadną z celulitem aż do ziemii... a przy naczynkach zaczynam się bać czegoś bardzej ingerującego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Kurcze Tylko z moimi naczynkami jest dziwnie bo one sa odzawsze i niezwiekszaja sie....
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Chcialam sie zapytac czy przy naczynkach na udach bardzo zszkodzi mi peeling z kawy?? wiem ze kofeina niewskazana ale ten peeling ponoc bardzo pomaga w walce z celulitem...
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja niestety tez mam problem z naczynkami i chyba musze sie zebrac i zrobic zabieg ale czy to pomoze ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam problem z pękającymi naczynkami , a do tego mam cellulit i na to stosuję krem antycellulitowy eveline tylko czy on nie ma wpływu na zwiększenie pajączków ??
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Nie wiem czy jest jakiś balsam do ciała na pękające naczynka, ale może warto dowiedzieć się w dr Eris, w serii Pharmaceris jest krem do twarzy, który mogę polecić. Ale za balsamem tego typu się nie rozgladałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.