Oszukał mnie ,a ja nie wiem co zrobić. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 17:13   #1
Lessa
Raczkowanie

Angry

Oszukał mnie ,a ja nie wiem co zrobić.

Założyłam swój pierwszy wątek
Gdyż naprawde nie wiem co mam zrobić. Wczoraj rozmawiałam na gg z moim "przyjacielem" (nie jesteśmy parą ,ale nie jest mi obojętny) i moją przyjaciółką. On mieszka strasznie daleko ode mnie i miał przyjechać na wakacje do mojego miasta. I w pewnym momencie powiedział ,że nie wie czy przyjedzie bo bedzię miał operacje. Nic mi o tym nie mówił. Zaczełam pytać sie go o co chodzi. Dowiedziałam się ,żę nie ma 100 % szans na przeżycie nawet. Nie mogłam pojąć dlaczego nic mi nie powiedział o tym. Rozmawialiśmy tak godzinę : on mówił ,żę stresuje się operacją ,a ja go pocieszałam. Przejełam się tym naprawde na serio
Ale w końcu on wybuch smiechem i przyznał ,że to tylko żart. Wkurzyłam się i wyszłam z gg. NAPRAWDE MU UWIERZYLAM! Potem weszłam i dotarły do mnie wiadomości z konfy. Z ,którch wynika ,że nigdy nie traktował mnie jak przyjaciółkę ani nawet kogoś bliskiego. Nie wiem czym czuje się bardziej dotknięta. Tym ,żę się przejełam jego chorobą a okazała się kłamstwem czy tym ,że nigdy nie traktował mnie poważnie. Dostaje od niego dziennie miliony wiadomości. Nie odpisuje na żadną.. Znienawidziłam go i nie potrafię mu wybaczyć ,ale jednocześnie bez niego czuję się tak jakbym nie była do końca sobą. No cóz po roku przywiązałam się do niego trochę. Co powinnam zrobić? Porozmawiać z nim mimo ,że moje uczucia do niego zmieniły się o 180 stopni? Olać go? Potrzymać w niepewności? Sama nie wiem..
Lessa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 17:25   #2
Trzepotka
Zakorzenienie

Dot.: Oszukał mnie ,a ja nie wiem co zrobić.

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2013-04-16 o 17:49
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 17:30   #3
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez Lessa Pokaż wiadomość
Założyłam swój pierwszy wątek
Gdyż naprawde nie wiem co mam zrobić. Wczoraj rozmawiałam na gg z moim "przyjacielem" (nie jesteśmy parą ,ale nie jest mi obojętny) i moją przyjaciółką. On mieszka strasznie daleko ode mnie i miał przyjechać na wakacje do mojego miasta. I w pewnym momencie powiedział ,że nie wie czy przyjedzie bo bedzię miał operacje. Nic mi o tym nie mówił. Zaczełam pytać sie go o co chodzi. Dowiedziałam się ,żę nie ma 100 % szans na przeżycie nawet. Nie mogłam pojąć dlaczego nic mi nie powiedział o tym. Rozmawialiśmy tak godzinę : on mówił ,żę stresuje się operacją ,a ja go pocieszałam. Przejełam się tym naprawde na serio
Ale w końcu on wybuch smiechem i przyznał ,że to tylko żart. Wkurzyłam się i wyszłam z gg. NAPRAWDE MU UWIERZYLAM! Potem weszłam i dotarły do mnie wiadomości z konfy. Z ,którch wynika ,że nigdy nie traktował mnie jak przyjaciółkę ani nawet kogoś bliskiego. Nie wiem czym czuje się bardziej dotknięta. Tym ,żę się przejełam jego chorobą a okazała się kłamstwem czy tym ,że nigdy nie traktował mnie poważnie. Dostaje od niego dziennie miliony wiadomości. Nie odpisuje na żadną.. Znienawidziłam go i nie potrafię mu wybaczyć ,ale jednocześnie bez niego czuję się tak jakbym nie była do końca sobą. No cóz po roku przywiązałam się do niego trochę. Co powinnam zrobić? Porozmawiać z nim mimo ,że moje uczucia do niego zmieniły się o 180 stopni? Olać go? Potrzymać w niepewności? Sama nie wiem..
Olej psotnika . Albo nie potrzymaj w niepewności .Albo sam nie wiem , a już wiem odezwij się i powiedz że nie odbierałaś wiadomości ,bo miałaś wypadek na paralotni i jesteś sparaliżowana od pasa w dół ,siedzisz sama w pokoju i nie możesz się doczekać jak przyjedzie na wakacje i będzie cię brał na spacery, bo samej ci na wózku ciężko z domu wyjechać .
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 17:34   #4
Lessa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Olej psotnika . Albo nie potrzymaj w niepewności .Albo sam nie wiem , a już wiem odezwij się i powiedz że nie odbierałaś wiadomości ,bo miałaś wypadek na paralotni i jesteś sparaliżowana od pasa w dół ,siedzisz sama w pokoju i nie możesz się doczekać jak przyjedzie na wakacje i będzie cię brał na spacery, bo samej ci na wózku ciężko z domu wyjechać .
ciekawy pomysł xd oko za oko ząb za ząb co nie? juz sobie to wyobrazam : czemu nie odpisywalas? A nie mogłam leżałam w spiączce w szpitalu .. chciałabym się zemścić chyba ,ale z drugiej strony nie chce zeby dostał zawału
Stary 2013-04-16, 17:36   #5
pejlin
Wtajemniczenie

Bardzo niewybredne żarty sobie urządza.... Myślę że powinnaś go olać, już abstrahując od wszystkiego to żartowanie z życia i śmierci jest co najmniej podłe. Myślę że nie warto zawracać sobie głowy kimś takim...
pejlin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 17:38   #6
Lessa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
Bardzo niewybredne żarty sobie urządza.... Myślę że powinnaś go olać, już abstrahując od wszystkiego to żartowanie z życia i śmierci jest co najmniej podłe. Myślę że nie warto zawracać sobie głowy kimś takim...
dziękuje za twoją rade : ) ja również uważam ,że o smierci albo życiu trzeba mówić poważnie albo wcale jednak zastanawia mnie dlaczego tak zrobił.. co chciał osiągnąć ?
Stary 2013-04-16, 17:43   #7
pejlin
Wtajemniczenie

Wydaje mi się że uznał iż to będzie "świetny " żart. Niestety niektórzy faceci mają dość dziwne poczucie humoru( a raczej wyobrażenie o nim). Ja pewnie, będąc na Twoim miejscu, napisałabym mu dosadnie że może sobie darować wszelkie maile bo skoro nie potrafi być poważny w tak poważnych tematach jak życie i śmierć to wolę nie myśleć jakie ma poglądy na "resztę świata". Ale to ja, zawsze walę prosto z mostu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-16, 17:46   #8
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
ciekawy pomysł xd oko za oko ząb za ząb co nie? juz sobie to wyobrazam : czemu nie odpisywalas? A nie mogłam leżałam w spiączce w szpitalu .. chciałabym się zemścić chyba ,ale z drugiej strony nie chce zeby dostał zawału
Moja propozycja w brew pozorom jest przemyślana i obliczona , oczywiście forma drastyczna ale złagodzić można i wymodelować dowolnie , sedno zawarte było ważniejsze w twoim poście ,wykaż się dziewczyna .
Stary 2013-04-16, 17:49   #9
Lessa
Raczkowanie

Niestety po tym jak dowiedziałam się tak wielu istotnych szczegółów poprostu wyłączyłam gg i jak dzikie zwierzę zniszyłam pamiątki po nim. Krótko powiedziałam mu co o nim myśle ,gdyż jestem dość wrażliwą istotką i nie przeżyłabym rozmowy z nim . A zrywając z nim kontakt mam nadzieje ,że miałam jakis szacunek do siebie.

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Moja propozycja w brew pozorom jest przemyślana i obliczona , oczywiście forma drastyczna ale złagodzić można i wymodelować dowolnie , sedno zawarte było ważniejsze w twoim poście ,wykaż się dziewczyna .
ciekawa jestem jak..jesli napisze ze mi się coś stało on raczej wyczuje ,że chce się zemścić. nadal nie za bardzo mi pomogliscie xd mścić się czy poprostu go olać? takie było najwazniejsze pytanie
Stary 2013-04-16, 17:56   #10
Trzepotka
Zakorzenienie

Treść usunięta

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2013-04-30 o 15:13
Trzepotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 17:56   #11
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:

ciekawa jestem jak..jesli napisze ze mi się coś stało on raczej wyczuje ,że chce się zemścić. nadal nie za bardzo mi pomogliscie xd mścić się czy poprostu go olać? takie było najwazniejsze pytanie
Trzeba było tak pytanie postawić na początku ,to bym sobie darował .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-16, 17:59   #12
Lessa
Raczkowanie

Cytat:
Trzeba było tak pytanie postawić na początku ,to bym sobie darował .
to ty podsuneles mi mysl z zemstą : D zalozenie tego wątku bylo inne ale dzieki tb zaczelam innaczej myslec : ) i rozważam rózne opcje
Stary 2013-04-16, 18:09   #13
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Żart ze śmierci - buractwo, ale cóż, ludzie mają specyficzne poczucie humoru, można zaznaczyć że nie życzysz sobie więcej takich akcji i po temacie. Ale po tym jak się dowiedziałaś że w zasadzie to nigdy nie uważał Cię za bliską osobę, to w ogóle nie wiem po co Ci ta znajomość.
Stary 2013-04-16, 18:10   #14
pejlin
Wtajemniczenie

A ja nadal jestem za olaniem kolesia. Nic tak bardzo nie boli jak ignorowanie kogoś A zemsta to zawsze może obrócić się przeciw Tobie.
Stary 2013-04-16, 18:12   #15
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
to ty podsuneles mi mysl z zemstą : D zalozenie tego wątku bylo inne ale dzieki tb zaczelam innaczej myslec : ) i rozważam rózne opcje
O nie nie skarbie xD to nie był pomysł na zemstę ,to był pomysł na odpowiedź > jaką ?
Stary 2013-04-16, 18:12   #16
Lessa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Żart ze śmierci - buractwo, ale cóż, ludzie mają specyficzne poczucie humoru, można zaznaczyć że nie życzysz sobie więcej takich akcji i po temacie. Ale po tym jak się dowiedziałaś że w zasadzie to nigdy nie uważał Cię za bliską osobę, to w ogóle nie wiem po co Ci ta znajomość.
Sama nie wiem ,ale czuje się rozbita troszke. To tylko moje głupie przywiązanie do niego daje o sobie znać Ale czy zarty w takiej sprawie można wybaczyć? Mi to jakoś nie wychodzi.
Stary 2013-04-16, 18:14   #17
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8
Konto usunięte

No chyba tak głupi nie jest, żeby uwierzyć w Twój domniemany wypadek. Po pierwsze - taki "żart" już padł, po drugie - ma kontakt z Twoją przyjaciółką. Ja nie wiem po co w ogóle masz z nim w ogóle gadać. On nie czuje tego co Ty, a co gorsza sprawia mu radość robienie z Ciebie idiotki. Znam taki typ ludzi (czasy licealne). Pewnie wie, że nie jest Ci obojętny i jego ego szaleje z euforii. Nie zdziwiłabym się gdyby dzielił się waszymi poufnymi wiadomościami z innymi ludźmi w celu rozbawienia gawiedzi.
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 18:16   #18
Lessa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pejlin Pokaż wiadomość
A ja nadal jestem za olaniem kolesia. Nic tak bardzo nie boli jak ignorowanie kogoś A zemsta to zawsze może obrócić się przeciw Tobie.
Naprawde a to nie jest tak ,że jak ktoś olewa to się o tej osobie popostu zapomina? Olewanie jest gorsze niż najgorzej wypowiedziane słowa?

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;40341547]No chyba tak głupi nie jest, żeby uwierzyć w Twój domniemany wypadek. Po pierwsze - taki "żart" już padł, po drugie - ma kontakt z Twoją przyjaciółką. Ja nie wiem po co w ogóle masz z nim w ogóle gadać. On nie czuje tego co Ty, a co gorsza sprawia mu radość robienie z Ciebie idiotki. Znam taki typ ludzi (czasy licealne). Pewnie wie, że nie jest Ci obojętny i jego ego szaleje z euforii. Nie zdziwiłabym się gdyby dzielił się waszymi poufnymi wiadomościami z innymi ludźmi w celu rozbawienia gawiedzi.[/QUOTE]
Myślisz ,że od początku tak mogło to wyglądać? Byłam tylko kolejną głupią idiotką ;/
Stary 2013-04-16, 18:18   #19
Konto usunięte

No a po co ten żart? Lubił patrzeć jak się nakręcasz i przejmujesz. Tak to odbieram. Czy kiedykolwiek dał Ci znać, że mu na Tobie zależy? Dzielił się sekretami?
8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 18:21   #20
Lessa
Raczkowanie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;40341613]No a po co ten żart? Lubił patrzeć jak się nakręcasz i przejmujesz. Tak to odbieram. Czy kiedykolwiek dał Ci znać, że mu na Tobie zależy? Dzielił się sekretami?[/QUOTE]
Zwykle służyłam mu tylko jako słuchacz mało obchodziło go to co ja robie jakie mam problemy za to ja słuchałam go caly czas jego problemów itd.
Byłam chyba jego powiernikiem. Najbardziej boli mnie to ,zę w tych wszystkich wiadomościac nie napisał ,że mu na mnie zależy nie wspomniał o tym ,że tęskni.
Stary 2013-04-16, 18:24   #21
Konto usunięte

A czemu miałby tęsknić? Byłaś po prostu kolejną osobą do której pisał, a możliwe że takich jak Ty było wiele.
Stary 2013-04-16, 18:29   #22
Lessa
Raczkowanie

Najbardziej trafne spostrzeżenie. Przykre ale prawdziwe.
Stary 2013-04-16, 18:53   #23
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Zwykle służyłam mu tylko jako słuchacz mało obchodziło go to co ja robie jakie mam problemy za to ja słuchałam go caly czas jego problemów itd.
I naprawdę wciąż masz nadzieję że coś z tego będzie? Przecież to jakiś buc totalny, nie dość że chamskie poczucie humoru, to jeszcze egoista.
Stary 2013-04-16, 19:04   #24
TmargoT
Zakorzenienie

ja uwazam,że nie nalezy sobie robić zartów z drugiego człowieka kosztem tragedii.
każdy z nas ma tajemnice i nie musi ich rozpowiadać całemu światu,ale nie powinno się kłamać .
nie chcesz mówić ,nie mów,ale nie kłam.
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 21:41   #25
Lessa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
I naprawdę wciąż masz nadzieję że coś z tego będzie? Przecież to jakiś buc totalny, nie dość że chamskie poczucie humoru, to jeszcze egoista.
Niby tak ,ale no cóz serce nie sługa ;<
Stary 2013-04-16, 23:27   #26
chwast
Zakorzenienie

ale fałsz...
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 23:49   #27
Lui1234
Zadomowienie

Cytat:
dziękuje za twoją rade : ) ja również uważam ,że o smierci albo życiu trzeba mówić poważnie albo wcale jednak zastanawia mnie dlaczego tak zrobił.. co chciał osiągnąć ?
Chciał sprawdzic na ile ci na nim zalezy, chyba widzi ze nie jest Ci obojętny.
Swoja drogą bardzo to szczeniackie, nie dziwie sie, ze czujesz niesmak.
Odpocznij od niego, jego towrzystwa. Rozmowa tutaj bedzie wygladać dziwnie bo co mu powiesz? " ja sie tak przejęłam a Ty zartowałes?".
Będzie miał podwójna satysfakcję. Potrzymaj teraz Ty jego w niepewnosci, mysle ze misiąc ciszy z Twojej strony dobrze mu zrobi. Odbieraj telefony mowiąc , ze jesteś zajęta Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Doczytałam, zemsta? moze byc zemsta jesli mu wogole zalezy? A o tym mozesz sie przekonać. Facet zakpił z Ciebie, a to juz rani dumę!!!! "Zemstą" i jednoczesnie godnym zachowaniem oraz sprawdzeniem jego uczuc bedzie uprzejma cisza. Zadzwoni to grzecznie i milutko powiedz ze potem zadzwonisz bojestes teraz b zajęta i naturalnie nie dzwon, sms sobie daruj, ewentualnie sporadyczne i b lakoniczne, bez zadnych szczególow. Nic o sobie nie mów i na dystans. Jesli zalezy to przybiegnie na kolankach, jesli nie to machnie ręką. Zresztą nic nie stracisz jesli to drugie i tego bym Ci jednak zyczyła....
Lui1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 00:16   #28
Clemence
Zakorzenienie

Jakos nie rozumiem.

Skad informacje,ze nigdy nie traktowal Cie powaznie?? Bo nie dowiedzialam sie do konca:P

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 00:45   #29
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość
Jakos nie rozumiem.

Skad informacje,ze nigdy nie traktowal Cie powaznie?? Bo nie dowiedzialam sie do konca:P
jakoś doszła do niej rozmowa koleżanki z nim, chyba. Ja tak zrozumiałam
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 11:04   #30
ulicznica
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to ulicznica

Myślę, że na Twoim miejscu bardzo rozluźniłabym kontakty, nie płaszczyłabym się przed nim, stałby się jednym z tysiąca.
Tym bardziej, że koleś sam przyznał, że nie traktuje Cię poważnie - gdybym usłyszała coś takiego, na 100% bym się odkochała, z poczucia honoru.
Pomijam już beznadziejne poczucie humoru.

KSIĄŻKOWE NOWOŚCI W WĄTKU - KLIK!

Biżu i ciuchy M, L, XL

"Bo gdy Bóg zamyka drzwi, otwiera okno..."
ulicznica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości