|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
włosy po trwałej.
hej.
![]() w grudniu zrobiłam sobie okropną krzywdę a mianowicie trwałą, mało tego zrobiłam ją sobie samodzielnie w domu. przez pierwsze dni efekt był całkiem niezły, niestety później włosy zaczęły się puszyć, łamać i przyjęły wygląd i fakturę słomy. zastanawiam się nad zabiegiem keratynowym - warto? myślicie, że pomoże? co jeszcze mogę zrobić, żeby włosy się tak nie puszyły i by przywrócić im ładny, zdrowy wygląd?
"Są takie dni gdy myślisz, że już nie możesz, że masz dość. Ale mimo to się nie poddajesz, mimo to walczysz. A potem, nawet jeśli umrzesz nie dopinając swego, to możesz powiedzieć, że miałeś dobre życie bo nigdy się nie poddałeś. Byłeś głupi ale przynajmniej uparty był z Ciebie skur*ysyn."
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: włosy po trwałej.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rok temu przerabiałam to samo, schodzenie z trwałej to naprawdę męczący etap. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
byłam u fryzjera i pytałam co mam zrobić. kobieta mi powiedziała, ze cale szczęście ich nie spaliłam tylko bardzo zniszczyłam i powiedziała mi, że jedyne co może zrobić to własnie ten zabieg keratynowy... sama nie wiem czy się na niego zdecydować, drogi jest... :/
---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
"Są takie dni gdy myślisz, że już nie możesz, że masz dość. Ale mimo to się nie poddajesz, mimo to walczysz. A potem, nawet jeśli umrzesz nie dopinając swego, to możesz powiedzieć, że miałeś dobre życie bo nigdy się nie poddałeś. Byłeś głupi ale przynajmniej uparty był z Ciebie skur*ysyn."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Myślę że nie warto decydować sie na ten zabieg, może on tylko pogorszyć stan twoich włosów. Proponuje zakupić jedwab do włosów Sleek Silk i nakładać go na suche włosy nabiorą one blasku , będą się lepiej układać i będą nawilżone .
Oczywiście je podcinać , nakładać odżywkę po każdym umyciu (do włosów suchych i zniszczonych) po prostu o nie dbać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Może wrzucisz zdjęcia włosów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
zawsze wyjściem jest zabieg encanto-keratynowy, można zrobić samemu w domu. Potrzeba tylko dobra prostownica i suszarka, no i zestaw, ale ten mozna kupic na allegro za 70 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() jak nie szkoda Ci ich ścinać to zetnij, to już będzie dla nich najlepsze co można zrobić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Miałam trwałą dawno temu tak z 10 lat wstecz.
Włosy miałam po niej piękne, loki miałam aż do łopatek, długo mi się utrzymał skręt bo miałam dokładnie robioną przez mamę w domu, a strała się ona bardzo. Z minusów to taki że włosy mi się bardzo rozjaśniły, zrobił się średni blond z mojego pięknego brązu. Włosy miałam mocno suche ale nakładałam jedwab od połowy długości włosów i było ok, nakładałam odżywkę po myciu. Robiło się trochę siana. I na koniec największy minus - włosy zaczęły mi wypadać rok po zrobieniu trwałej, wypadało ich coraz więcej i więcej, bałam się że wyłysieję, były bardzo słabe, zaczęłam łykać witaminy i tak po 3 miesiącach przestały wypadać, i pojawiało się coraz więcej baby hair, wyglądało to komicznie, długie włosy a na czubku stojące antenki, ścięłam potem na krótko do ucha i dalej łykałam witaminy. Włosy się wzmocniły, teraz noszę krótki fryz i farbuję na czarno. Trwała zrobiła mi straszne spustoszenie na głowie, wiem że jej już nigdy nie zrobię, nie będę ryzykować całościowej utraty włosów. A ty rób zabiegi jak najszybciej, nakładaj wszelkie odżywki i możesz łykać witaminy i skrzyp bo trwała to mocna rzecz i nie wszystkim służy, a raczej żadne włosy jej nie lubią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
ma zielone pojęcie
|
Jesteś pewna, że wypadanie włosów miało jakikolwiek związek z trwałą, którą zrobiłaś rok wcześniej?
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skąd jestem pewna? Nigdy potem trwały nie zrobiłam i nigdy już nie powtórzyło mi się takie ogromne wypadanie, było największe w całym mym życiu, reszta to przy tym pikuś. Ja chyba muszę uważać, mam skórę co ma niewielką tendencje do podrażnień, malutką taką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- paskudnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
ma zielone pojęcie
|
Szczerze powiedziawszy to nie wiem jak trwała mogłaby spowodować, że włosy zaczną wypadać rok po jej zrobieniu.
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ząb boli od razu jak się zaczyna psuć? czy trochę później jak już mocniej się popsuje. Prowodylem do wypadania u mnie była trwała, nigdy później nie miałam takiego mocnego. Zresztą o co ta dyskusja? Już mi się nie chce pisać jednego i tego samego, jakby dzieci mnie o coś pytały, albo przesłuchanie na policji. Pozdrawiam Wizażanki, i wyjeżdżam na dwa dni, odezwę się w poniedziałek wieczorem. Edytowane przez Sylwia1900r Czas edycji: 2013-05-04 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam się z Chatul, jakby miały wypadać po zabiegu zrobiłyby to od razu, nie rok później...
Jest mnóstwo wątków o pielęgnacji włosów. Nikt nie da Ci jednak idealnej pielęgnacji dla Ciebie, każdemu pasują inne kosmetyki, musisz próbować na sobie. Na pewno podstawa to nie niszczenie ich, żadnej prostownicy, lokówki, suszarki z gorącym nawiewem, rozczesywania "na chama". Podcinaj regularnie końce. dobierz dobrą odżywkę/maskę do spłukiwania i bez spłukiwania, która zabezpieczy Ci końce. Wypróbuj, czy bardziej pasuje Ci pielęgnacja silikonowa czy bezsilikonowa. Wiele dziewczyn używa tylko tych lekkich silikonów, a przy tym stosuje delikatne szampony bez SLS i SLeS np BD, lub myje włosy odżywką. wtedy oczyszczają włosy w zależności od potrzeb co 2-6 tygodni. Bardzo dobre jest olejowanie włosów. z tych tańszych olejów polecać również BD. Słynny jest kokosowy. Na końce bardzo dobry jest olejek arganowy. Kupując kosmetyki zwracaj uwagę czy nie mają w sobie alkoholu który dodatkowo wysuszy. nie wierz reklamom... Dbaj o diete by nowe włosy rosły zdrowe.
zapuszczam włosy ![]() Edytowane przez patu323 Czas edycji: 2013-05-04 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
a ja bym się nie poddawała. zrobiłabym ten zabieg. lekko podcięła końce a o resztę bym maksymalnie dbała. nie ma zniszczeń, których nie da się naprawić
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:46.