![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zaczynamy wspólne odchudzanie ? ;)
Heej
![]() Ostatnio próbowałam schudnąć, ale niestety przez moje SKOKI kilka dni diety potem przerwa itd przytyłam 5 kg Założyłam ten wątek ponieważ z kimś zawsze jest raźniej ![]() każda motywacja jest dobra :P chciałabym abyśmy razem wymieniały się radami itp, zaczynamy ? ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Ja mam 18 lat 158cm wzrostu i 60kg mój cel to 52kg ;D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zaczynamy wspólne odchudzanie ? ;)
Ja mam lat 16, 172cm(?) wzrostu i wagę 57,5. Jak na razie dożę do 55.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Zaczynamy
![]() Mam 16 lat, 161 cm wzrostu, waże 58-59 kg. Mój cel; 47 kg. Mam nadzieje, że uda mi się go osiągnąć w 3-4 miesiące ![]() Niestety mam wahania wagi przez leki które biore ![]() Od poniedziałku zaczynam biegać ![]() Edytowane przez Lulla12 Czas edycji: 2012-10-06 o 07:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
mój stary wątek umarł, wiec chętnie do Was przyłaczę
![]() 16 lat, 172cm, ok. 65 kg, (nie mam wagi póki co, więc dokladnie nie wiem ![]() odchudzam się już ponad 6 tygodni (dieta 1500kcal, joga, rower) w zeszłym tygodniu mierzyłam się to wszędzie potraciłam po 5 cm, a w talii -7 ![]() mam 3 cele: *waga 55-57 *100 dni bez słodyczy i sztucznych słodzików, albo i więcej- jestem na 44 dniu *usunąc cellulit- za pomocą peelingu z kawy i olejku cynamonowego- póki co widze efekty, a dopiero niecałe dwa tygodnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
oo bardzo fajnie,ze juz troche nas jest
![]() Ja zaczynam od dziś, od nastepnego tyg mam zamiar zaczac chodzic na silownie i jak na razie nie jesc slodyczy nie pic sztucznych napoi i zero fast foodów , mam nadzieje, że mi to pomoże ? kurczę nie potrafię długo wytrzymać, mam nadzieję , że z wami będzie łatwiej, zawsze to jakaś motywacja ;d |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
18 lat, 166, 61,5 kg
![]() ![]() Zrezygnowałam z jedzenia po 18, słodyczy, przekąsek (typu chipsy, paluszki, słonecznik), fast-foodów, napojów słodzonych - przerzuciłam się na wodę, wodę z cytryną, herbatę czerwoną, zieloną - wszystko niesłodzone oczywiście ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
to dzielimy się raportami z jadłospisami?
![]() ja dzisiaj: śniadanie: owsianka na wodzie, z jabłkiem, cynamonem i jogurtem naturalnym obiad: tofu zapieczone z pomidorem i oliwkami, soczewica zielona, ogórki kolacja: (planowana) twaróg półtłusty z rzodkiewkami przekąski: jogurt naturalny z otrębami i melonem jabłko, nektarynka daktyle- zastępują mi krówki *.* w sumie 1448kcal ![]() Edytowane przez Rubella Czas edycji: 2012-10-07 o 16:17 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
No to tak, dzisiaj
![]() Śniadanie: Owsianka na mleku z bananem, miodem i orzechami włoskimi. Drugie śniadanie: jabłko. Obiad: Brązowy ryż, sos pieczarkowy, pierś z kurczaka, surówka z sałaty lodowej, rzodkiewki i ogórka. Na kolacje zjem surówke z pomidorami i szczypiorkiem ![]() A wieczorem zabieram się w końcu za bieganie ![]() Edytowane przez Lulla12 Czas edycji: 2012-10-08 o 16:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
u mnie dzisiaj:
owsianka ze śliwkami jabłko, jogurt naturalny kanapka z pasztetem sojowym z braku czasu zamiast obiadu jabłko+ duzy jogurt z otrębami, pomidor kostka twarogu na kolacje czyli w sumie 1496 kcal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny , moge się przyłączyć?
Juz chyba z 12476raz zaczynam dietę która konczy sie po kilku dniach, mam już tego dość, nie umiem sobie z tym poradzić :/ Jakieś 3 lata temu schudłam prawie 15kg , na diecie 1000 kcal w niecałe 2 miesiace, co było totalna gluptą, niestety potem zaczęłam tyc w ekspresowym tempie , w 3 lata przytyłam 20kg, jestem załamana , nie umiem zacząc od nowa, ciagle sobie obiecuje ze od jutra koniec i nic. Mam nadzieje ze w grupie bede bardziej zmotywowana, chciałabym schudnąć ok. 5-6kg do świąt. moja dieta 1500kcal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() nie mam w sumie wagi, ale bede miec i póki co to się mierzę ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
pozwolę sobie do Was dołączyć :P
![]() 173cm obecna waga: 65kg docelowa waga tak ok. 56kg Miesiąc temu było 70 ale to 2 tyg na głodówce (z czego nie jestem dumna, ale wiecie.. potrzebowałam szybkiego spadku 3kg, żeby dostać motywującego "kopa" i iść dalej). Największe sadło mam na brzuchu, ale chcę też ujędrnić biust i wymodelować pośladki. Teraz robię treningi Ewy Chodakowskiej i brzuszki. Niedawno zauważyłam u siebie ogromne bóle łydek (przy wstawaniu z pozycji kucającej) i wydaje mi się że jest to wina treningu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj
![]() Śniadanie: kanapki z twarogiem i sok grejfrutowy. Drugie śniadanie: banan. Obiad: No i "zgrzeszyłam", z braku czasu zrobiłam sobie zupke w proszku Vifon ![]() Z kolacji jak narazie zrezygnowałam, mam nadzieje, że waga szybciej poleci w dół. Dzisiaj jestem umówiona z trenerem personalnym, mam nadzieje, że jakoś rozplanuje mi trening. ![]() Do tego małe piersi (rozmiar A80), wyglądają bardzo nie proporcjonalnie przy szerokich biodrach i dużym brzuchu ![]() ![]() Edytowane przez Lulla12 Czas edycji: 2012-10-09 o 15:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kilogramy nie polecą szybciej przy takiej diecie, zwolnisz sobie metabolizm, a do tego jedząc mniej spalasz mniej kalorii ![]() bo organizm spala na trawieniu pokarmu najwięcej kalorii (ok. 50%, a są warzywa i owoce, które mają tzw. ujemne kalorie- strawienie ich zużywa więcej energii niż same zawierają- poszukaj w internecie, bo fajna sprawa-sprzyjajaca chudnięciu) i nie odbieraj tego co piszę źle, ale ja to z autopsji wiem, że takie coś nic dobrego nie niesie ze sobą- kiedys nawet nie liczyłam a jadłam prawie nic, (kolacja broń Boże) i nic także nie chudłam, dodatkowo anemia, brak okresu chcąc schudnąc 12kg, bez efektu jojo nie można jesc tak mało ![]() no i nie rezygnuj z kolacji! opuszczanie tego posiłku pogarsza metabolizm! najlepiej zjesc coś sytego, białkowego- serek wiejski, twaróg, tuńczyka ![]() u mnie dzisiaj: owsianka z bananem ![]() kanapka z chlebem z ziarnami z pasztetem sojowym jogurt, jabłko ryż brązowy, kotlety sojowe z musztardą, surówka na kolacje kostka twarogu w sumie 1496kcal odkąd poznałam owsiankę, nie wyobrażam sobie innego śniadania, nawet bez diety jest przepyszna ![]() Edytowane przez Rubella Czas edycji: 2012-10-09 o 16:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja na wyszczuplenie i usunięcie cellulitu robię tak (nie pomyśl, ze jestem wariatką, ale naprawdę działa- zwłaszcza na cellulit ![]() więc I stosuje 2-3 razy w tygodniu peeling z kawy: 2 czubate łyżeczki fusów z kawy, 2 czubate łyżeczki gruboziarnistej soli, 2 krople olejku ETERYCZNEGO cynamonowego (ważne żeby był właśnie eteryczny, nie tylko o zapachu cynamonu, ale zrobiony z cynaomu), pół łyżeczki oliwki wszystko mieszam razem, wmasowuje rękawicą do peelingu w uda, brzuch i pośladki II4-5 razy w tygodniu robię takie wariactwo: ok. pół łyżki kremu na cellulit, rozgrzewającego do tego 2 krople, olejku cynamonowego, takiego jak do peelingu- ale naprawde 2 krople, bo jak 3 dam to już jest za dużo- dwa razy dałam- to wskakiwałam pod zimny prysznic, gdzie normalnie to nigdy do zimnej wody nie wejdę ![]() folia spożywcza więc: mieszam krem z olejkiem, smaruje brzuch, uda, tyłek i owijam ciało folią spożywczą, ubieram grube legginsy, sweterek, owijam się w koc, kłade na siebie gorącego laptopa i oglądam godzinkę serial- potem po prostu zdejmuje i wyrzucam folię ![]() wariactwo z tą folią- wiem, ale super grzeje- używam 2 tygodnie i cellulit mi już połowicznie znikł, a był naprawde ogromny no i pewnie tez coś wyszczupliło, bo jestem tylko na diecie 1500 no i joge cwicze- więc estremalnie szybkiego spadku wagi nie oczekuję ![]() Cytat:
![]() 2 tygodnie na głodówce? bardzo niezdrowo ![]() co do łydek- może masz coś z mięśniami? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja też dołączam! mam 166 i 70 kg, chcę zrzucić 10 kg. W kremy nie wierzę, stosuję oliwkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
A są tu jakieś rowerzystki? Myślicie, że długa jazda na rowerze pomoże zrzucić kilogramy czy to raczej nie wystarczy?
Moje posiłki są zdrowe, nie jem mało, ale od dawna jestem odzwyczajona od gazowanych napoi, słodyczy, fastfoodów, nie słodzę herbaty, nie solę obiadów. Ale jestem mega flegmatykiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w poprzednie wakacje bez zadnej diety, a tylko na rowerze schudłam 5kg, a nie robiłam jakiś wielkich wypraw- tylko do miasta, do znajomych, czy nad jezioro 7 km od miasta, więc polecam jak najbardziej ![]() ponoc jest tak że jak się jeździ na rowerze (mówię tu o stacjonarnym) bez obciążenia, to działa to bardziej na spalanie tkanki tłuszczowej, a z obciążeniem na mięśnie, no i na rowerze ile kalorii sie spala! na stacjonarnym pokazuje mi jak przejadę 30km w godzinę, bez obciążenia prawie 700kcal (mój przelicznik batonowy= 3,5 marsa ![]() tylko wiadomo- pierwsze 20 minut nie spala się tkanki tłuszczowej, dopiero potem ![]() no, a ja obecnie nie mam stacjonarnego, a te zimno nie wyjdę na normalny, ale dostane na gwiazdkę nowy- utyje od ciast schudne na rowerze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Dzięki.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
ja wczoraj robiłam pierwsze 8min ABS. Myślałam że będę miała dzisiaj zakwasy, ale nic mnie nie boli- poza łydkami (wczoraj dałam ostatnią szanse treningowi Chodakowskiej i po 20min przestałam, a dzisiaj MASAKRYCZNY ból łydki)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Dzisiaj zjadłam chipsy i m&m's, mam okropne wyrzuty sumienia...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tam. Małe jest piękne. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
u mnie dziś tylko szybko 1571 kcal, jutro 3 sprawdziany ehhh :<
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Rozeznanie
|
u mnie wczoraj:
owsianka z bananem kanapka (chleb niskowęglowodanowy) z twarogiem i rzodkiewką jogurt naturalny duży z otrębami, jabłko spagetti z makaronem razowym twaróg z rzodkiewką 1498kcal +1,5h jogi ![]() a dzisiaj póki co: owsianka z mango jogurt naturalny z otrębami, jabłko len gotowany na wodzie posłodzony stewią |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
![]()
też się chętnie przyłącze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Dzisiaj: Śniadanie: kanapka z szynką z indyka i pomidorem, sok pomarańczowy. Obiad: rosół, sałatka jeżynowa. Banan, suszone morele. Nie miałam czasu żeby coś "porządnego" zjeść. Zajęcia dodatkowe, kursy, siłownia, nauka, ale jutro wreszcie odpoczne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.