|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
color&soin po indygo
Witam wszystkie wizażanki
![]() Z racji tego, iż według zaleceń producenta nie powinno się nakładać farby color&soin po wcześniejszym hennowaniu włosów mam do was pewnie pytanie ![]() Mam naturalne włosy w odcieniu ciemny brąz, w październiku ubiegłego roku farbowałam je drogeryjną farbą na odcień mahoniowy kasztan. W lutym pojawiły mi się już dość spore odrosty, więc postanowiłam zakupić hennę Khadi czarną, aby zniwelować jakoś tę rudą poświatę we włosach i wyrównać kolor. Kolor niestety szybko się wypłukał, a odrosty na chwilę obecną są okropnej długości, więc 7 maja- we wtorek zafarbowałam włosy Khadi Indygo - jeszcze ciemniejszy odcień. Łudziłam się, że pokryje mi ten okropny brąz. Jednak nic z tego. Po wyschnięciu włosy prawie w ogóle nie zmieniły koloru, odrost jest wówczas tak samo widoczny, jak przed farbowaniem. Łudziłam się,że wyrównam kolor włosów na całej długości, jednak się przeliczyłam. Dodam, że wszystko robiłam zgodnie z zaleceniami producenta. I właśnie dzisiaj pobiegłam do apteki "po coś mocniejszego" i wybrałam color&soin kolor 3N, ciemny szatyn. Skoro kolor włosów po indygo jest na chwilę obecną prawie w ogóle nie różniący się od koloru przed farbowaniem, kiedy wówczas mogę zafarbować color&soin? poczekać, aż podczas mycia włosów woda będzie czysta, czy bezpieczniej będzie odczekać miesiąc, dwa po takiej naturalnej koloryzacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: color&soin po indygo
Jeśli boisz się efektu, polecam test na pasemku.
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Możesz spokojnie farbować, nic złego nie stanie się z włosami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
to dobre wieści
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:23.