|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
kelnerka
Witajcie
![]() Mam małe pytanie odnośnie pracy jako kelnerka. Krótko nakreślę moja sytuacje. Otóż nie dopuścili mnie w tym roku do matury z matematyki(wiem, zawaliłam) i mam poprawke w sierpniu z niej i matura za rok. Przez te dłuuuuugie wakacje chciałabym robic cokolwiek bo gdybym miała siedzieć w domu to bym zwariowała chyba i nie dozyla do tej matury ![]() Z góry dziękuje bardzo za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kelnerka
myślę, że możesz próbować
a znasz jakiś język obcy? to może być zawsze plus w takim przypadku druga sprawa - będziesz miała status ucznia? (jakoś się nigdy nad tym nie zastanawiałam co w takim przypadku jak twój) - jakbyś miała to zawsze możesz przyjąć się w jakiejś agencji pracy tymczasowej i trafić gdzieś na produkcje etc. bo tam osoby ze statusem ucznia chętnie przyjmują i o nic na ogół nie pytają
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak, znam j.angielski na poziomie C1 i z niemieckiego mam DSD. Wydaje mi sie, ze status ucznia będę mieć do końca sierpnia(?) bo wtedy będę miała poprawke,ale moge sie mylić |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś coś znaleźć, wyrób sobie tylko książeczkę sanepidu.
Mnie na kasę do sklepu zatrudnili od razu, ale zrezygnowałam nastepnego dnia, bo też mam w tym roku maturę i stwierdziłam, że wpierw zdam maturę, potem poszukam pracy ![]() Jak napiszesz w CV Wykształcenie 2010-2013 liceum te i te, to nikt nie będzie wnikaj (przynajmniej póki są wakacje), w to, czy jesteś studentką czy kim. Ed. Obejrzyj szkolną legitymację, stamtąd się dowiesz do kiedy masz status ucznia ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
I zrób koniecznie prędzej wszystkie badania sanepidowe czy jak one się nazywają bo do kelnerowania czy do spożywczego potrzebne są bo to kontakt z żywnością. Powodzenia
![]() No już mnie ktoś uprzedził ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A z tymi badaniami nie jest tak, że dopiero pracodawca na nie kieruje i idzie się z takim skierowaniem na badania?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jak masz umowę o pracę to owszem, ale jak chcesz się załapać np. do takiej agencji na zlecenie to musisz sama wyrabiać.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Nie polecam agenci, ale to moje osobiste zdanie pracujesz normalnie a pieniądze mniejsze niż na umowę już wolałabym jakiś staż bo przynajmniej odpowiedzialność mniejsza za podobne pieniądze
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ja bym wysylala na ogloszenia. Jesli roznosisz, to dajesz najczesciej pracownikom, ktore niestety nie rzadko wyrzucają je od razu do kosza
![]() A jak wysylasz na podanego maila, to czasami wpadnie CV do kierownika itp. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że roznosić! Zachodzisz do lokalu, mówisz, ze chcesz pomówić z kierownikiem. I nie rozmawiaj z pracownicami, które ci powiedzą, że miejsc nie ma, a lepej usłysz to od kierownika. Bo to jemu zostawisz CV i może akurat jutro ktoś zrezygnuje. Poza tym to on ma zobaczyć, co sobą reprezentujesz i kim jesteś
![]() Jeżeli będzie ogłoszenie, że szukają kogoś tu i tu, to wyślij CV, ale jak ccesz bez ogłoszeń roznosić, to zanieśc osobiscie.
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Z tego, co widzę, mieszkasz w Wawie - raczej nie powinnaś mieć problemu ze znalezieniem pracy jako kelnerka. Status ucznia i języki obce to twoje atuty.
Popieram post wyżej - na gotowe ogłoszenia np. na Gumtree wysyłaj e-mailowo CV ze zdjęciem. Oprócz tego przejdź się raz i drugi po mieście, poszukaj wywieszek z informacją, że szukają pracownika. Z doświadczenia wiem, że sklepy i knajpy często dają ogłoszenia w necie, ale jednocześnie wywieszają takie informacje na miejscu - i jeśli zrobisz dobre wrażenie przychodząc osobiście i zostawiając wydrukowane CV, to masz większe szanse niż gdybyś zrobiła to przez e-mail. Niestety, w drugą stronę to też działa- kiepskie pierwsze wrażenie przy zostawieniu CV może sprawić, że już do ciebie nie oddzwonią choćbyś w tym CV miała Bóg wie co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:13.