|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Duphaston profilaktycznie
Chciałabym przedstawić Wam moja sytuacje bo zupełnie nie wiem co robić...Zaczynając od początku. W maju tego roku zaszłam w pierwsza ciaze, udalo sie od razu cykle zawsze regularne 28d itd. Dwa tygodnie po terminie miesiaczki (6t0d) miałam pierwszą wizytę u ginekologa (prywatnie). Diagnoza ciaza obumarla, niewłaściwy ksztal pęcherzyka, niewłaściwa wielkość zarodka, brak czynności serca, doktor stwierdził wadę zarodka. Mimo to nie doszło do poronienia i po ok 10 dniach zostały mi podane tabletki na wywołanie, to wystarczyło po tygodniu macica oczyściła sie sama i nie było potrzeby łyżeczkowania. Po poronieniu dostałam miesiączkę po 28dnia... I to była moja ostatnia miesiaczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Duphaston profilaktycznie
Ja bym brała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja bym robiła tak jak zaleca lekarz,który będzie prowadzić ciążę
Jak zaczniesz brać lek to musisz kontynuować Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
moja historia podobna do Twojej, ale 1 ciążę poroniłam samoistnie, wszystko się ładnie oczyściło, w 2 cyklu zaszłam w ciążę, obecnie jestem w 39 tygodniu, dostałam dupka i go brałam do 11 czy 12 tygodnia, ale dostałam też zwolnienie i leżałam, wszystko się dobrze potoczyło, ja bym brała
i tak jak napisała Mlebidakin jeśli zaczniesz brać to będziesz musiała chodzić do lekarza na NFZ, żeby kontynuować branie Edytowane przez ali_ma Czas edycji: 2015-08-31 o 22:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja nie przechodziłam poronienia, ale długo z mężem się staraliśmy. Lekarz od razu przepisał Duphaston i odstawiłam go dopiero w 17 tc. W międzyczasie zmieniałam lekarza i byłam w szpitalu. Ordynator oddziału przy wypisie kazał odstawić Duphaston (9tc) ot tak po prosu. Stwierdziłam, że mówi głupoty, bo tego się ot tak nie odstawia tylko stopniowo. Za 3 dni miałam wizytę u nowej gin.i kazała brać dalej (czyli dobrze zrobiłam, że nie posłuchałam ordynatora i mimo to zażywałam.
Duphaston naprawdę może pomóc jeśli są problemy z poziomem progesteronu lub doszło do poronienia. Nie zaszkodzi, a pomóc może. Ja bym brała.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bierz ten Duphaston. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc (to że do tej pory wszystko jest ok, nie znaczy, że nadal tak będzie- nie żebym Cię straszyła, ale do końca 1 trymestru może się wszystko zdarzyć). Moja pierwsza ciąża przebiegała prawidłowo, a teraz, mimo, że również wszystko było w porządku, lekarz kazał mi brać przez niespełna miesiąc Duphaston, tak na wszelki wypadek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.