|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Diesel Green Feminine
Od jakiegoś czasu kusi mnie ten zapach-w sumie nie wiem dlaczego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Diesel Green Feminine
Cytat:
![]() PAchnie jak Feminite du Bois Lutensa wzbogacone o dosc silną nute limonki na początku. Bardzo interesujacy zapach
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
ojj niestety nie znam tego Lutensa
![]() ![]() Edytowane przez nikita700 Czas edycji: 2013-08-01 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
grozi wypollizowaniem
|
na pocz atku pachnie swiezo i rześko-limonkowo imbirowo. Potem zapach stopniowo przechodzi ku "serco-bazie" ktora jest zdecydowanie drzewno-korzenno-ambrowa, słodkawa, ciężkawa, bardzo ładna.
sama sie kiedys zastanawiałam nad kupnem, ten zapach jest bardziej niszowy niz mainstreamowy, jesli chodzi o podobienstwo do zapachów nieniszowych, to mozna znaleźć podobieństwo w stylu bazy do sensuous estee lauder, oczywiscie diesel nie ma miodu. Chodzi mi opodobienstwo w stylu zapachu a nie podobienstwo dosłowne. ufff,ale namieszalam
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wg mnie nie jest on mocno wyczuwalny, daje raczej efekt chrupkosci i pikantnosci limonce ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Green jest jeszcze podobny do Dolce Vita Diora. No DV jest bardziej szlachetne ale jakie tam podobieństwo zachodzi. No i tego drugiego sobie przestestujesz w każdej Sephorze
![]()
![]() |
#9 | ||
Zakorzenienie
|
z Green Feminine jest tylko jeden ale znaczny problem-psikacz, fatalnie się psika, a właściwie leje sie strumieniem i nijak nie idzie tego problemu rozwiązać
![]() Szkoda bardzo, bo faktycznie zapach fajny a dodatkowo cena przystępna i kupiłabym kolejną butlę ale nie kupię własnie ze względu na to obrzydliwe psikadło
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja również zastanawiam się nad tym zapachem, właśnie dlatego, że podobno ma w sobie coś z FdB- opakowanie fajnie wygląda, ale właśnie słyszałam, że beznadziejnie się rozpyla. Cena jest bardzo atrakcyjna w perfumeriach internetowych. Nikita700 jeśli nabędziesz podziel się wrażeniami zapachowymi i tymi na temat funkcjonalności flakonika
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Flakon jest wykonany beznadziejnie to fakt. Przyoszczędzili na srebrnej części, która jest wykonana z lichego plastiku. W dodatku często ta górna cześć odpada bo zawias to jest po prostu kawałek druciku włozonego w dziurki. Więc się suwa, wysuwa i trzeba ciągle naprawiac. Na szczęście to łatwe.
Mój egzemplarz też "sikał" zamiast rozpylać ![]() ale z daleka całość wygląda super. Z bliska gorzej ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
a jakie nuty są najbardziej wyczuwalne, sprawdzałam na fragrantice, ale to różnie z tą miarodajnością
![]() Zły rozpylacz przeboleję, chociaż to wkurzające (upadła mi jakiś czas temu Si Lolita i muszę się porządnie namęczyć, aby zaaplikować idealną ilość ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Dla mnie imbir jest bardzo wyczuwalny.Bardzo podoby do zapachu safran troublant L'Artisan.
Kupiłam kiedyś za śmieszne pieniądze ale to nie moja bajka.Do rzadnego innego diesela nie podobny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Her Worshipfulness
|
Też mam tego zielonego Diesla i nawet rozbiórkę robiłam.
![]() Co do samego zapachu to jeden z niewielu w których na mnie nie wychodzą słodkie nauty, zapach określiłabym jako wytrawny. Ja przede wszystkim czuję tam imbir ![]() ![]() Podobieństwo do FdB na mnie niewielkie, ale na upartego można do nich Green porównać. ![]() Jedyną wada tych perfum w mojej subiektywnej ocenie jest ich trwałość, na mnie ok.2-3godzin, potem trzeba dopsikiwać.
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
dzieki za podpowiedzi
![]() a to prawda z tym zapachem wapna i sody??? psikacz jakoś przeboleje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:26.