|
Notka |
|
Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Liceum o profilu wojskowym
Cześć koleżanki wizażanki!
Mój dylemat polega właśnie na tym nieszczęsnym liceum. OD pewnego czasu poważnie myślę o tym, żeby w przyszłości zostać żołnierzem ;D Pewnie na pierwszy rzut oka nie ma w tym żadnego problemu. Przeciwskazań żadnych, blisko szkoła o takim właśnie profilu, ale... Jak wiadomo nie można mieć wszystkiego. Uczę się bardzo dobrze i nie zadowala mnie przeciętne liceum, tylko jedno z lepszych ;p I tu zaczyna się problem. Szkoła o której mowa (liceum o profilu wojskowym) ma niezbyt dobre wyniki, przeciętny poziom a mi zależy na bdb zdaniu matury. Czy któraś z was orientuje się jak wygląda pójście do szkoły wojskowej ( już jako zawodu) po maturze? Czy mogę spokojnie się tam dostać po ogólniaku? Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Liceum o profilu wojskowym
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Idź do normalnego liceum, przecież maturę zdasz sobrze a dobra wojskowa uczelnia dopiero wtedy stanie przed tobą otworem. Prawdziwa kariera w wojsku nie zaczyna się w średnim liceum w klasie o profilu wojskowym gdzie po prostu pojeździsz kilka razy na ćwiczenia, tylko na dobrej uczelni co ma ręce i nogi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego, Autorko, radziłabym Ci pójść do dobrego liceum i porządnie zdać maturę, bo szkoła wojskowa tak na dobrą sprawę praktycznie nic nie daje - jedynie fajnie wygląda na papierku, w CV. P.S.: Gratuluję wyboru ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jeśli bierzesz pod uwagę lotnictwo i karierę lotniczą to jest liceum wojskowe w Dęblinie: szkoli przyszłych pilotów myśliwców. http://www.lotnik.com/index1.html
Trzeba być dobrym z fizyki, matematyki, angielskiego i przejść test sprawnościowy.
http://www.youtube.com/watch?v=7UeH0...-03%20Odsapnij Na poprawę humoru ![]() Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
O faktycznie, Dęblin to jest szkoła zdecydowanie elitarna jeśli chodzi o te wojskowe - dostać się i utrzymać ciężko ale faktycznie masz start. Bo tak? Progi na uczelnie wojskowe typu WAT są kosmiczne, nawet na takiej byle jakiej Akademii Marynarki Wojennej kierunki wojskowe - dostać nawet jak się dostaniesz, to szybko wylecisz. W liceum trzeba zdobyć solidne podstawy więc jeśli ci na tym zależy idź do dobrego liceum. Albo Dęblin jak koleżanka wyżej mówi.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#10 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, ja różnie słyszałam. Ale wydaje mi się, że szczelne plomby i dobrze zaliczone zęby wystarczą. I nie jest to jakiś wymysł: po prostu jeśli miałabyś nieszczelną plombę i wleciała na dużą wysokość gdzie jest duża różnica ciśnień i ciśnienie zacznie się wyrównywać w zębie to wyskoczyłabyś z bólu z kabiny.
http://www.youtube.com/watch?v=7UeH0...-03%20Odsapnij Na poprawę humoru ![]() Skoro można usuwać płody bo nie są jeszcze dziećmi to dlaczego nie można "usuwać" trzylatków? Przecież oni też nie są jeszcze dorośli. Edytowane przez Flai Czas edycji: 2013-05-13 o 20:37 Powód: Znalazłam dokładniejsze wyjaśnienie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.