|
Notka |
|
Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Czy ze mną wszystko dobrze ?!
Tak przeglądam Forum i postanowiłam napisać , zapytać , poradzić się ..
Otóż - miałam kilku facetów i z każdym było tak samo . Już wyjaśniam , gra wstępna ok , nawet bez zarzutów ale gdy dochodziło do zbliżenia nagle tak jak by ktoś klasnął w ręce i koniec po całym podnieceniu i magi .. nie czuje nic , oczywiście coś tam mruczę żeby nie sprawić przykrości Tż , jedyne co czuje po wszystkim to jakąś niechęć , trochę bólu w mięśniach ... Może problem jest z tą grą wstępną że za szybko czy co ? I powiem Wam że jakoś się odsuwam od seksu ... mój ostatni facet był bardzo spontaniczny gdzieś mnie przyłapał na fotelu czy w wannie a ja go strofowałam i nic ... A normalnie mi się marzyło takie coś ... O co chodzi ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy ze mną wszystko dobrze ?!
Gra wstępna to pdostawa, tutaj wszystko zależy od tego od jakiego czasu uprawiasz seks, bo seksu tak jak wszystkie w życiu trzeba się nauczyć. Może po prostu najpierw sama zoabacz co sprawia Tobie przyjemność. Masturbacja to nic złego, poznajesz soje ciało i powoli zaczynasz rozumieć o co w tym chodzi. Jest jeszcze czasmi tak, że gdy jesteśmy w krótkich związkach często wstydzimy się jeszcze swoich ciał, ruchów czy gestów podczas seksu i w ogóle wstydziemy się seksu. Dopiero z czasem zaczynamy uczyć sie swoich ciał nawzajem. Psychika też jest bardzo ważna, jeżeli podchodzisz do seksu, że tym razem na pewno będzie tak samo i na pewno się Tobie nie będzie podobać to wszystko nawet największe starania partera idą w łeb. Poroś faceta o długą grę wstępną. Porozmaiwajcie o tym co was kręci jak byś chciała aby wyglądał wasz seks. nakieruj go na rzeczy, które sprawiają Tobie przyjemność. Jeżeli ne weźmiesz się za Twój problem i nie porozmaiwasz o tym z kochankiem, każdy kolejny seks będzie dla Ciebie katorgą, a w seksie chodzi o przyjemnośći radść z niego a nie o męczarnie.
<ciach_reklama> Edytowane przez p_atrycja 26 Czas edycji: 2013-06-19 o 11:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Winne były tabletki anty - kilka miesięcy po odstawieniu wyszedł ze mnie prawdziwy demon seksu ![]() Jakie metody antykoncepcji stosujecie? Czasami złe zabezpieczenie, albo brak zabezpieczenia mogą naprawdę skutecznie obniżyć ochotę. Czasami nawet sobie tego nie uświadamiamy, a strach siedzi gdzieś w podświadomości. No i jeszcze jedno: czy kochasz swojego partnera? Czy podnieca Cię on, jego ciało, jego zapach? Odpowiedz sobie na te pytania szczerze. A Twoje pierwsze doświadczenia seksualne? Czy wspominasz je dobrze, czy może wolałabyś je wymazać z pamięci? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jedyną antykoncepcją jaką stosuję - choć przy ostatnim partnerze jej brak , to prezerwatywa . Nigdy nie brałam i brać nie będę tabletek ![]() ![]() Jeśli chodzi o pierwszy sex - hmmm ... nic przyjemnego - odbyło się to tylko po to żeby odbyć się miało ...minuta , może dwie ? zero przyjemnosci , zero gry wstępnej niczego , ale też jestem winna - kochałam go wtedy ( i do dziś gdzieś jest sentymentalna cząstka M. ) może to spowodowało że tak się stało - On nawet nie doszedł o ile dobrze pamietam ![]() ![]() A jeśli chodzi o teraźniejszego faceta ( chodź nie wiem co z tego wyjdzie bo w gre weszła jego była dziewczyna itd ale nie wiem czy to Was interesuję więc się nie rozpisuje ) Ale tak , pociąga mnie i to strasznie - jest delikatny opiekuńczy słodki i te oczy ... Mówie Wam <33 Ehh i takie problemy ;/ Myślałam jeszcze , że powodem jest jakieś przeżycie z dzieciństwa ? Przypomniało mi się że jak byłam na wakacjach miałam może z 9-10 lat to wujek mnie dotykał między nogami ale uciekłam ... Z ojcem też nie mieszkam od hohoh i trochę ... teraz nawet już go z Nami nie ma ... ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
Ojjj Moi poprzedni faceci nawet nie wiedzą ile razem ze mną stracili wspólnych orgazmów ... Rozmawiałam nie raz mówiłam , ale zawsze było jedno - ,, tak mnie podniecasz że nie wytrzymuje '' i kończyło się zanim się zaczęło ... Strasznie egoistyczne ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
A u mnie to było tak... Z poprzednim partnerem byłam 2 lata i nic się nie polepszało, nie mogłam dojść.
A przy obecnym partnerze nagle wszystko się zmieniło ![]() Może chodzić o: 1. Nauczenie się co nas kręci oraz nauczenie się przeżywania i odczuwania przyjemności. 2. Poczucie bezpieczeństwa przy partnerze, poczucie że możesz się otworzyć, nie krępujesz się, ufasz mu itp 3. Niektórzy uważają, że jest coś takiego jak fizyczne dopasowanie. Nie wiem, u mnie niby by się zgadzało ale może chodziło o to poczucie bezpieczeństwa 4. Czasem problemy z hormonami mogą powodować różne problemy - w tym obniżenie libido, ale sądzę, że w tym przypadku chyba nie o to chodzi ![]()
Alles met mate...maar bier met vaten! ![]() Edytowane przez patrzacwniebo Czas edycji: 2013-06-20 o 23:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Mam bardzo podobny problem jak ty. Jak przychodzi co do czego, to cała przyjemność mija. Kilka razy uprawiałam seks i potwornie bolało. Podobno większość takich przypadków wynika ze złych doświadczeń w dzieciństwie/wczesnej młodości. Myślę, że sytuacje z wujkiem mogły sprawić, że seks ci się źle kojarzy. Ja nie przypominam sobie takich sytuacji w swoim życiu, ale jestem dosyć zamknięta w sobie i prawdopodobnie przekłada się to na unikanie fizycznej bliskości. Zastanów się, czy to nie jest powód - może podświadomie bronisz swojej prywatności?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Całkiem możliwe że gdzieś w podświadomości jest ta sytuacja z dzieciństwa ...
Myślałam o tym żeby iść do seksuologa ? Może faktycznie jest coś takiego jak fizyczne dopasowanie ? hmm jestem przesądna i skłonna w to uwierzyć ![]() Np po alkoholu gdzie trochę się winka wypije jestem całkiem inna nawet czuje to mega podniecenie i chciałabym sie kochac całą noc ale no nie będe chodzić pijana na okrągło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kluczem może być też długa gra wstępna, porządne zajęcie się Twoim ciałem zanim on przystąpi do dzialania. Cytat:
Edytowane przez Harry Hole Czas edycji: 2013-06-21 o 08:31 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znasz w ogóle co sprawie ci przyjemnosc, masturbujesz się? Brak znajomosci ciala, brak bezpieczenstwa, niedojrzalosc, niegotowość, strach to wszystko sklada sie na kiepski seks. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.